Beleidsondersteuner

Beleidsondersteuner

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 13 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de afdeling Forum, Advies en Onderzoek zijn wij op zoek naar een Beleidsondersteuner voor De Jonge Akademie voor 38 uur in de week.

Functieomschrijving

Als ondersteuner van de secretaris van De Jonge Akademie en aanspreekpunt voor haar leden zorg je ervoor dat De Jonge Akademie haar taken en activiteiten zo goed mogelijk kan uitvoeren.

De KNAW wil in deze functie recent afgestudeerden een kans geven ervaring op te doen met het wetenschapsbeleid. De KNAW vindt het belangrijk dat haar medewerkers zich ontwikkelen en biedt daarom ruimte voor training en talentontwikkeling.

Taken:

  • Samen met de secretaris ondersteun je De Jonge Akademie, o.a. door vergaderstukken in concept op te stellen en uit te werken, bestuursvergaderingen en bezoeken te plannen en de uitvoering van besluiten en ledenprojecten, zoals de financiële afhandeling, te bewaken.
  • Je ondersteunt de secretaris bij de totstandkoming van jaarstukken, jaarverslag en jaarplan.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt van De Jonge Akademie, je beheert het algemene e-mailadres en informeert derden over doel en taken van De Jonge Akademie.
  • Je ondersteunt De Jonge Akademie in haar contacten met externe partners binnen Nederland en andere (buitenlandse) jonge academies.
  • Je (mede)organiseert ledenbijeenkomsten en publieksbijeenkomsten, prijsuitreikingen etc.
  • Je voert je werkzaamheden uit in nauwe samenwerking met de secretaris en diverse andere afdelingen binnen de KNAW.
  • Je draagt zorg voor het tijdig actualiseren van communicatiemiddelen (inclusief website). Dit doe je bijvoorbeeld door teksten te schrijven en door het bijhouden van de sociale media, met name het twitteraccount van De Jonge Akademie. 

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau blijkend uit een recent afgeronde academische opleiding
  • Goede organisatorische vaardigheden: ervaring met administratie en/of planning van bijeenkomsten en projecten is een pre
  • Enthousiasmerende en zelfstandige werkhouding, nauwkeurig, alert en ambitieus
  • Bekendheid met de wetenschappelijke, beleidsmatige en maatschappelijke context waarbinnen de KNAW en De Jonge Akademie opereren
  • Interesse in de ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van wetenschapsbeleid en wetenschap en maatschappij
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en kunnen omgaan met belangentegenstellingen
  • Zeer goede mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden in het Nederlands en het Engels

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke functie van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging met een periode van maximaal 1 jaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime-aanstelling maximaal € 3.722,00 bruto per maand (schaal 9 CAO Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Afdeling

De KNAW fungeert als forum, geweten en stem van de wetenschap en kunst in Nederland, onder meer door het organiseren van bijeenkomsten en symposia over actuele onderwerpen en het uitbrengen van adviezen aan de regering. Het Genootschap van de KNAW bestaat uit ongeveer 550 onderzoekers uit alle wetenschapsgebieden, 50 leden van De Jonge Akademie en 50 van de Akademie van Kunsten, allen gekozen op basis van hun excellentie. De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van jonge topwetenschappers met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid. Medewerkers van de afdeling Forum, Advies en Onderzoek ondersteunen leden van het Genootschap, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie bij het vormgeven van de forum- en adviesfunctie. 

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AT4021

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you