Postdoc onderzoeker Value-Based Healthcare - Multipel Myeloom

Postdoc onderzoeker Value-Based Healthcare - Multipel Myeloom

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 30 apr Nieuwegein

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

St. Antonius Ziekenhuis - Postdoc onderzoeker Value-Based Healthcare - Multipel Myeloom

Functieomschrijving

Dit project vraagt een combinatie van projectmanagement/praktijkimplementatie en wetenschappelijk onderzoek. Er wordt vanuit het St. Antonius Ziekenhuis samengewerkt met CQT Zorg en Gezondheid op het vlak van datamanagement en data-analyse, de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc voor wetenschappelijke ondersteuning en Celgene op het vlak van projectmanagement, hematologie en gezondheidseconomie.

Value-based healthcare
Het St. Antonius Ziekenhuis is één van de koplopers in Nederland in de implementatie van value-based healthcare (VBHC). VBHC is organisatie van de zorg gericht op verhogen van waarde voor patiënten, waarbij ‘waarde’ gedefinieerd is als uitkomsten ten opzichte van de kosten van zorgverlening.  Wat begonnen is als losstaande projecten wordt nu steeds meer ingebed als vast onderdeel in de organisatie.

Het St. Antonius werkt op het gebied van VBHC nauw samen met de andere 6 Santeon ziekenhuizen. Voor meerdere aandoeningen loopt een Santeon VBHC programma waarbinnen uitkomsten en kosten van zorg gezamenlijk worden gemeten, onderling worden vergeleken en best practices worden gedeeld.

Het project

De technologische ontwikkelingen in het veld van hematologische maligniteiten volgen elkaar in hoog tempo op. Dit geldt ook voor de indicatie multipel myeloom. Door een verbeterde overleving in combinatie met een stijgend aantal nieuwe gevallen zal het aantal patiënten naar verwachting de komende jaren toenemen. De doelstelling van het project is om uitkomsten en kosten van zorgverlening voor patiënten met multipel myeloom inzichtelijk te maken als basis voor continu verbeteren van de kwaliteit van zorgverlening. Het project bestaat uit twee deeltrajecten:

Traject A

  • Het ontwikkelen van een monitoring tool waarmee geselecteerde uitkomstmaten, procesindicatoren en kosten gevolgd kunnen worden in de tijd
  • Het ontwikkelen van een tool om de economische impact van het aanbieden van zorg aan patiënten met multipel myeloom voor het St. Antonius Ziekenhuis beter te kunnen simuleren 

Traject B

  • Het ontwikkelen van een standaardset van patiëntrelevante uitkomstindicatoren voor multipel myeloom.

In het project wordt samengewerkt met CQT Zorg en Gezondheid op het vlak van datamanagement en data-analyse, de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc voor wetenschappelijke ondersteuning en Celgene op het vlak van projectmanagement, hematologie en gezondheidseconomie. 

Daarnaast zal in het project samenwerking worden gezocht met de andere Santeon ziekenhuizen en met het aan Harvard verbonden International Consortium for Health Outcomes Measurements (ICHOM). 

Het project vraagt een combinatie van projectmanagement/praktijkimplementatie (Traject A) en wetenschappelijk onderzoek (Traject B).

Specificaties

St. Antonius Ziekenhuis

Functie-eisen

Het value-based healthcare team

Je komt te werken binnen het value-based healthcare team  van het ziekenhuis. Het VBHC-team bestaat uit medewerkers van de eenheid Kwaliteit, Veiligheid & Verantwoording, onderzoekers op het gebied van value-based healthcare, een medisch manager, en twee senior adviseurs van de Raad van Bestuur. Bij dit project zijn ook een hematoloog en een ziekenhuisapotheker betrokken.

Je werkt als postdoc nauw samen met de onderzoekers die gezamenlijk het VBHC onderzoeksteam vormen. Dit onderzoeksteam bestaat inmiddels uit vijf promovendi.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Opzetten, uitvoeren en afronden van het project
  • Medewerkers en onderzoeksassistenten op deelactiviteiten begeleiden
  • Onderhouden van contacten binnen en buiten het ziekenhuis
  • Presentaties geven op congressen en bijeenkomsten
  • Rapporteren en publiceren van onderzoeksgegevens in de vorm van onder andere wetenschappelijke artikelen.

Wat zoeken wij?

  • Een postdoc onderzoeker met aantoonbare onderzoekservaring na de promotie
  • Onderzoekservaring op het gebied van kwaliteit van zorg (bv. gezondheidswetenschappen, beleidswetenschappen,VBHC)
  • Affiniteit met hematologie
  • Ervaring in de zorg (bv basisarts) is een pré.
  • Kennis van methoden en technieken van zowel kwalitatief als kwantitatief wetenschappelijk onderzoek
  • In staat om in een complex en competitief (inter)nationaal speelveld onderzoek uit te voeren
  • Voertaal is Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Het betreft een aanstelling voor 2 jaar met de ambitie tot continuering tot 4 jaar bij succesvol verloop. Salariëring vindt plaats volgens FWG 65, conform CAO Ziekenhuizen. Niveau van inschaling is afhankelijk van ervaring. Je hebt een interactieve samenwerking met enthousiaste begeleiders en de onderzoeksgroep. Wij bieden, naast een uitdagende werkomgeving, goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

St. Antonius Ziekenhuis

Jouw werkplek Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in het grootste topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland. Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Bij ons werk je in een omgeving gericht op innovatie en onderzoek waarbij je gebruik kunt maken van de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur. Maar ook in een omgeving waar je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Dat vinden wij belangrijk. Onze ruim 6.000 goed opgeleide en betrokken medewerkers halen dagelijks het beste uit zichzelf om onze medische en verpleegkundige zorg en service continu te verbeteren. Zo werken wij dagelijks aan onze missie: Samen zorgen voor kwaliteit van leven. En last but not least: onderzoeksbureau TEI heeft het St. Antonius in 2018 voor de 11e keer op rij uitgeroepen tot Topwerkgever!

Santeon

Het St. Antonius Ziekenhuis is onderdeel van Santeon, een samenwerkingsverband tussen zeven topklinische ziekenhuizen. Santeon is de Nederlandse ziekenhuisketen waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. De zeven ziekenhuizen samen bieden zo’n 13% van de Nederlandse ziekenhuiszorg.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • SP Postdoc Multipel Myeloom

Werkgever

St. Antonius Ziekenhuis

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Koekoekslaan 1, 3435 CM, Nieuwegein

Bekijk op Google Maps

Interesting for you