Beleidsondersteuner Comeniusnetwerk - Bureau-KNAW - Amsterdam

Beleidsondersteuner Comeniusnetwerk - Bureau-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
9 mei 3 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als ondersteuner van het Comeniusnetwerk ben je aanspreekpunt voor de leden en zorg je ervoor dat het netwerk zijn taken en activiteiten zo goed mogelijk kan uitvoeren. De KNAW wil in deze functie recent afgestudeerden een kans geven ervaring op te doen met het hoger onderwijs- en onderzoeksbeleid. De KNAW vindt het belangrijk dat haar medewerkers zich ontwikkelen en biedt daarom ruimte voor training en talentontwikkeling.

Functie-informatie:

  • Samen met de secretaris ondersteun je het Comeniusnetwerk, o.a. door vergaderstukken in concept op te stellen en uit te werken, bestuursvergaderingen en bezoeken te plannen en de uitvoering van besluiten en ledenprojecten, zoals de financiële afhandeling, te bewaken.
  • Je ondersteunt de secretaris bij de totstandkoming van jaarstukken, jaarverslag en jaarplan.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt van het Comeniusnetwerk, beheert het algemene emailadres en informeert derden over doel en taken van het Comenius netwerk.
  • Je ondersteunt het Comeniusnetwerk in de contacten met externe partners.
  • Je (mede)organiseert workshops, masterclasses, ledenbijeenkomsten, publieksbijeenkomsten etc.
  • Je voert je werkzaamheden uit in nauwe samenwerking met de secretaris, een communicatiemedewerker en diverse andere afdelingen binnen de KNAW.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau blijkend uit een recent afgeronde academische opleiding.
  • Interesse in onderwijsvernieuwing, hoger onderwijsbeleid en de maatschappelijke implicaties daarvan.
  • Bekendheid met de beleidsmatige en maatschappelijke context van het hoger onderwijs.
  • Goede organisatorische vaardigheden: ervaring met administratie en/of planning van bijeenkomsten en projecten is een pre.
  • Enthousiasmerende en zelfstandige werkhouding, nauwkeurig, alert en ambitieus.
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en kunnen omgaan met belangentegenstellingen.
  • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke functie van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging met een periode van maximaal 1 jaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime aanstelling maximaal € 3.722,00 bruto per maand (schaal 9 CAO Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter]nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Afdeling

Het vormgeven van de forum- en adviesfunctie van de KNAW wordt ondersteund door medewerkers van de afdeling Forum, Advies en Onderzoek. Deze medewerkers doen dat onder meer door het organiseren van bijeenkomsten en symposia over actuele onderwerpen en het uitbrengen van adviezen aan de regering. 

Momenteel wordt door de KNAW in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en een aantal andere organisaties het Comeniusnetwerk opgericht. Dit netwerk bestaat uit erkende onderwijsinnovatoren die zich inzetten voor verbetering van het hoger onderwijs en het hoger onderwijsbestel. Deelnemers zijn de prijswinnaars van het Comeniusprogramma en de genomineerden voor de Docent van het Jaar-verkiezing. Het Comeniusnetwerk zal uitgroeien tot een platform waarin deze onderwijsinnovatoren ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen en als gezaghebbend gesprekspartner voor verschillende partijen in het hoger onderwijs kunnen dienen.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—38 uur per week
  • Universitair
  • AT4033

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you