Bijzonder Hoogleraar Bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen v/m

Bijzonder Hoogleraar Bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen v/m

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 4 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De leerstoelhouder zal bijdragen aan het bachelor- en masteronderwijs op het gebied van het personenrecht, gezondheidsrecht en de bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen. Voorts wordt van de leerstoelhouder verwacht het mastervak Juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen op te zetten en te participeren in de multidisciplinaire interfacultaire minor Gezin, recht en forensische gedragswetenschap. Van de leerstoelhouder wordt tevens verwacht het bijdragen aan postacademisch onderwijs van de faculteit en het initiëren en begeleiden van juridisch en multidisciplinair onderzoek op het gebied van de bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen, waaronder begrepen het verwerven van onderzoeksgelden uit de tweede en derde geldstroom. Tot het takenpakket behoort uiteraard ook het begeleiden van promotieonderzoek.

 

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

De nieuwe hoogleraar is een nationaal en internationaal gerenommeerd expert op het terrein van de juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen, en is bij voorkeur gepromoveerd op dit terrein. Hij/zij beschikt over uitstekende onderzoeks- en onderwijskwaliteiten op het gebied van het personen- en familierecht en in het bijzonder de bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen blijkende uit een ruime lijst van nationale en internationale publicaties, preadviezen en rapporten op dit vakgebied; het lidmaatschap van redacties en besturen van nationale en internationale organisaties; uitnodigingen als invited speaker op internationale en nationale congressen, uit de acquisitie van onderzoek en uit een ruime onderwijservaring. De hoogleraar heeft een sterke binding met de praktijk op het brede veld van de juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen, en is in staat zijn/haar onderzoek te plaatsen in een bredere maatschappelijke context op basis van inter‐ en multidisciplinair onderzoek, alsmede in de wisselwerking tussen het nationale en internationale recht. De hoogleraar wordt geacht in teamverband te kunnen werken, enthousiasmerend en innovatief te zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Benoeming zal geschieden voor een periode van één jaar. Bij een bevredigende evaluatie zal de benoeming kunnen worden verlengd tot een totale duur van maximaal vijf jaar. Deze bijzondere leerstoel is onbezoldigd en wordt ondersteund met een bescheiden jaarlijkse onkostenvergoeding.

Werkgever

http://www.vu.nl/index.aspx

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek. Dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele wetenschappelijke spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medisch.

Aan de VU studeren ruim 23.000 medewerkers en werken ruim 4.500 studenten. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuid-as, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. 

Diversiteit is een kernwaarden van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus. 

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 8 uur per week
  • Universitair
  • 18305

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you