Beleidsmedewerker met portefeuille Open Science en Kwaliteit

Beleidsmedewerker met portefeuille Open Science en Kwaliteit

Geplaatst Deadline Locatie
2 sep 17 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe collega? Het bureau raad van bestuur van NWO is op zoek naar een

Beleidsmedewerker met portefeuille Open Science en Kwaliteit

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

We zoeken een proactieve en effectieve netwerker die beschikt over een stevige en integere persoonlijkheid. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van het bestuur bij het beleid op het gebied van Open Science waaronder onder meer het Open Access publiceren en openbaarheid van onderzoeksgegevens vallen. Op deze twee onderwerpen vorm je de brug tussen de RvB, externe partners en de rest van de NWO-organisatie. Je doet mee in NWO-brede en externe samenwerkingsverbanden waarin met partnerorganisaties van NWO wordt samengewerkt aan de realisatie van de Nederlandse en Europese ambities om de wetenschap toegankelijker te maken voor anderen.

Daarnaast richt je je op kwaliteitszorg in de organisatie. Je initieert evaluaties van organisatieonderdelen en van NWO-brede programma’s en beleid, je ondersteunt het bestuur bij het omgaan met stuurinformatie en draagt inhoudelijk bij aan de verantwoordingscyclus en de jaarplanning van NWO. Ook behoort het coördineren van het integriteitsbeleid tot je taken.

Je bent gericht op samenwerking omdat je in je werk voor een groot deel afhankelijk bent van expertise die elders in de organisatie of daarbuiten te vinden is. Daartoe neem jij het initiatief. Daarom bouw en onderhoud je een sterk netwerk binnen NWO, met partijen uit de kenniscoalitie, relevante ministeries en zusterorganisaties van NWO in het buitenland.

  • Kennis van het algemene wetenschapsbeleid – in het bijzonder op het gebied van Open Science;
  • Inzicht in en ruime ervaring met bestuurlijke en beleidsmatige processen;
  • Ruime organisatorische, administratieve en financieel technische ervaring;
  • Ervaring met het werken in een team, ook in een coördinerende rol;
  • Ruime onderzoekservaring (bij voorkeur gepromoveerd);
  • Academisch werk- en denkniveau; door opleiding- en werkervaring;
  • Een pakkende en toegankelijke schrijfstijl.
  • Uitstekend gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
  • Ervaring in het onderhouden van (inter)nationale contacten.

Arbeidsvoorwaarden

  • een uitdagende positie met ontwikkelmogelijkheden in deze beleids- en procesgerichte functie;
  • een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring op basis van schaal 12 tot schaal 13 volgens de cao-Onderzoekinstellingen dat kan oplopen tot maximaal € 5977,- op basis van een volledige werkweek bij een 38 urige werkweek;
  • Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • een prima pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 42 dagen vakantieverlof.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling voor een jaar met daarna uitzicht op een vaste aanstelling.

NWO is gehuisvest op twee locaties, in Den Haag en Utrecht. De functie vraagt de bereidheid om te reizen tussen beide locaties.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Met een budget van ruim 800 miljoen euro investeert NWO jaarlijks in ongeveer 6000 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. Het gaat zowel om onderzoek uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid als onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Op basis van adviezen van onafhankelijke wetenschappers uit binnen- en buitenland selecteert NWO de beste onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, beheert en financiert 8 nationale onderzoeksinstituten, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten en bevordert het gebruik van onderzoeksresultaten.

Bureau raad van bestuur
Binnen NWO draagt het bureau raad van bestuur zorg voor de benodigde ondersteuning van de RvB en andere organen in de topstructuur. Daarmee heeft het een verbindende rol tussen externe partners, bestuur, domeinen, onderzoeksinstituten en bedrijfsvoering. Daarnaast adviseert het bureau rondom strategische, integrale en budgettaire vraagstukken in relatie tot externe ontwikkelingen in de wetenschap en de maatschappij.

Momenteel werken in het bureau RvB zo’n 13 medewerkers die zich naast de bestuurlijke ondersteuning richten op organisatie brede onderwerpen zoals internationale samenwerking, onderzoeksprogrammering en innovatie, wetenschapsbeleid en budgetverdeling, contacten en lidmaatschappen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 2996

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you