Hoofd data en techniek

Hoofd data en techniek

Geplaatst Deadline Locatie
19 jul 31 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Studiekeuze123 zoekt een Hoofd data en techniek (36 - 40 uur per week)

Functieomschrijving

Je stuurt het team aan dat verantwoordelijk is voor de regie op het beheer, onderhoud en ontwikkeling van studiekeuzeinformatie en de ontsluiting ervan (5 personen). Daarmee ben je verantwoordelijk voor de continue werking van de digitale technische infrastructuur. Je stelt begrotingen, beheer-, onderhouds- en investeringsplannen op, stuurt op de inrichting van beheerprocessen en changemanagement en draagt zorg voor het kwaliteitsmanagement. Bovendien ben je in staat de data je eigen te maken en de bestaande kennis van onderwijsdata in de organisatie te vergroten. Je adviseert de directeur-bestuurder bij besluitvorming over aanpassingen of de ontwikkeling van nieuwe studiekeuzeinformatie. Ook draag je voorstellen voor ten behoeve van de (strategische) innovatie van de dienstverlening van Studiekeuze123. Je begeleidt het team Data en Techniek en voert de jaargesprekken. 

Je bent de gesprekspartner over de data en techniek voor de samenwerkingspartners van Studiekeuze123, waaronder de leveranciers van de database en de Nationale Studenten Enquête; maar ook van het ministerie van OCW, de VSNU, Vereniging Hogescholen, NRTO, het ISO en de LSVb en Studielink. Studiekeuze123 kent bovendien twee werkgroepen en een Deskundigenpanel waarin je toelichtingen op de verschillende onderwerpen geeft.

Studiekeuze123 verzamelt en ontsluit informatie over alle NVAO-geaccrediteerde opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland ten behoeve van (aankomende) studenten, decanen, ouders. Om het werk van het team data en techniek tot een succes te laten zijn werk je nauw samen met het team Communicatie. 

Het hoofd data en techniek maakt tezamen met de directeur-bestuurder en de communicatieadviseur deel uit van het managementteam.

Specificaties

Studiekeuze123

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een collega:

  • Met ervaring in leidinggeven.
  • Met een academische achtergrond in bijvoorbeeld technische bedrijfskunde, informatica, of bedrijfsinformatica.
  • Ervaring in het werken met databases, datawarehouse, BI. Kennis van de Microsoftstack is een pré.
  • Praktische werkervaring met (grootschalige) data-analyse, onderzoek en surveys.
  • Kennis en ervaring van projectmanagement.
  • Goede communicatieve vaardigheden, waaronder een goede schrijfvaardigheid.
  • Je bent verbindend, omgevingsbewust en kwaliteitsgericht.
  • Ervaring in onderwijs(-gerelateerde) organisaties is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Studiekeuze123 biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. De functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring ingeschaald. Studiekeuze123 volgt de salarisschalen uit de CAO Nederlandse Universiteiten. De maximale inschaling voor deze functie is salarisschaal 15.

Werkgever

Studiekeuze123

Stichting Studiekeuze123 helpt (aankomende) studenten in hun studiekeuze door het aanbieden van onafhankelijke studiekeuzeinformatie. Studiekeuze123 verzamelt en ontsluit informatie over alle NVAO-geaccrediteerde opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland ten behoeve van (aankomende) studenten, decanen, ouders.   

Studiekeuze123 beheert een omvangrijke database met objectieve studie-informatie die kosteloos ter beschikking wordt gesteld aan afnemers en ontsloten wordt via www.studiekeuze123.nl, de officiële website voor studiekiezers met jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoeken. Studiekeuze123 is tevens verantwoordelijk voor de jaarlijkse uitvoering van de Nationale Studenten Enquête.

Permanente uitdaging is het verwerken van onderwijsdata en die te presenteren in een voor de studiekiezer begrijpelijke vorm. Voor haar taken wordt Studiekeuze123 volledig gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Stichting Studiekeuze123 is gehuisvest in Utrecht en bestaat momenteel uit 12 medewerkers. Voor meer informatie: zie www.studiekeuzeinformatie.nl.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Techniek; Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • Universitair
  • SP Hoofd data en techniek

Werkgever

Locatie

Arthur van Schendelstraat 600, 3511 MJ, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you