Universitair Docent Sociologie

Universitair Docent Sociologie

Geplaatst Deadline Locatie
8 nov 15 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De UD heeft een onderwijs- en een onderzoekstaak (70/30), waarbij rekening wordt gehouden met het feit dat cursussen die voor het eerst worden gegeven extra investeringen vergen. Voor wat betreft het onderwijs zal de UD worden ingeschakeld bij het onderwijs dat de afdeling verzorgt en wordt er verwacht dat de UD in staat is om zowel inhoudelijk als methodologisch onderwijs te geven. Voor wat betreft het onderzoek wordt verwacht dat de UD aansluit bij de themagroep Social Conflict and Change (https://fsw.vu.nl/en/departments/sociology/sociology/index.aspx).

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

De geschikte kandidaat:
• is gepromoveerd in één van de sociale wetenschappen;
• heeft affiniteit met sociologische vraagstukken, zoals  polarisatie, radicalisering, politieke participatie, of een vergelijkbaar thema;
• heeft bij voorkeur ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden;
• beschikt over de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of is bereid deze te behalen;
• is in staat Nederlandstalig onderwijs te verzorgen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van een jaar.

De Vrije Universiteit heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen zoals:
• 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
• goede pensioenregeling (ABP);
• minimaal 29 vakantiedagen bij volledige arbeidsduur;
• keuzemodel arbeidsvoorwaarden met diverse uitruilmogelijkheden.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.475,- en maximaal € 4.757,- bruto per maand (salarisschaal 11) bij een voltijds dienstverband.

Werkgever

http://www.vu.nl/index.aspx

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. Onze breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra, en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Afdeling

De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) is een grote en ambitieuze faculteit. Bijna 3000 studenten en meer dan 300 medewerkers houden zich bezig met onderwijs en onderzoek naar sociaalwetenschappelijke vraagstukken. De faculteit heeft 5 bachelor- en 7 masteropleidingen. Naast sociologie verzorgt de faculteit bachelor en master opleidingen in de antropologie, politicologie en bestuurswetenschappen, communicatiewetenschap en organisatiewetenschap Het onderzoekszwaartepunt ligt bij societal resilience (zie http://www.fsw.vu.nl/nl/onderzoek/institute-for-societal-resilience/).

De afdeling Sociologie (http://www.fsw.vu.nl/nl/) zoekt een Universitair Docent  voor de duur van 1 jaar, met de intentie tot verlenging.

De afdeling verzorgt bachelor en master onderwijs in de sociologie en geeft onderwijs in de methoden en technieken van sociaal wetenschappelijk onderzoek voor diverse opleidingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Thema’s in het sociologieonderwijs betreffen: leven in een multiculturele samenleving; netwerken en sociaal kapitaal; sociale ongelijkheid, in- en uitsluiting; politieke mobilisatie; maatschappelijke participatie, verandering en conflict. Het onderzoek van de afdeling is georganiseerd in vijf themagroepen, die samen het programma ‘Participation in Society’ (PARIS) vormen, namelijk ‘Social Context of Aging’, ‘Social Inequality in the Lifecourse’, ‘Identity, Diversity and Inclusion’, ‘Social Conflict and Change’ en ‘Philantropic Studies’.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • max. 40 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 17300

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you