Wetenschappelijk (medior) onderzoeker aquatische ecologie

Wetenschappelijk (medior) onderzoeker aquatische ecologie

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 30 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De onderzoeksgroep Zoetwaterecosystemen, onderdeel van het team Water & Food van Wageningen Environmental Research, richt zich op het verklarende 'hoe en waarom' van ecologische relaties en processen in zoetwaterecosystemen, met een duidelijke focus op toepasbaarheid in de praktijk van het waterbeheer. Dit onderzoek wordt in veel gevallen in relatie tot of in opdracht van de praktijk uitgevoerd. Desalniettemin staan kennisontwikkeling en inhoudelijke verdieping centraal binnen de groep, waarbij de oorzaken van het al dan niet, veel of weinig voorkomen van bepaalde soorten en soortgroepen en de achterliggende processen (de sleutel- en stuurfactoren) centrale thema's zijn.
Het toegepaste karakter in het onderzoek staat steeds in dienst van het optimaliseren en onderbouwen van water- en natuurbeheer en -beleid. Voorbeelden hiervan zijn het ontwikkelen van beslissingsondersteunende kennissystemen en voor de praktijk bruikbare monitoringstechnieken en -methoden. Experimenten vormen een belangrijk onderdeel van het onderbouwende onderzoek en vinden zowel in het veld als in het laboratorium (modelecosystemen) plaats.
Binnen de groep werken wetenschappelijk onderzoekers zelfstandig aan eigen of gezamenlijke projecten binnen de groep, in de rol van projectleider of -medewerker. Ze zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de resultaten, publiceren in wetenschappelijk gerefereerde tijdschriften, acquireren nieuwe nationale en internationale projecten en communiceren met beheerders en collega-onderzoekers.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

U heeft een universitaire opleiding met een MSc-thesis i.r.t. zoetwaterecologie (Freshwater Ecology). Kennis van de aquatische systeemecologie (Systems Ecology) en het ecologisch water- en natuurbeheer van zoete wateren is vereist alsmede ervaring in dit werkveld (Ecological Freshwater Management). U heeft ervaring met het werken met en determineren van zoetwatermacrofauna en waterplanten (identification of freshwater organisms). U heeft gevoel voor het functioneren van zoetwaterecosystemen op verschillende ruimtelijke en temporele schaalniveaus. U beheerst statistische en ecologische analysetechnieken voor het verwerken van ecologische gegevens en heeft enige kennis van beoordelings- en voorspellingstechnieken. U heeft ervaring met spreadsheet- en databaseprogramma's (o.a. MS Excel, Access), statistische programma's (bijv. SPSS, R, Canoco) en GIS-software.
U heeft oog voor het oplossen van zowel praktische als theoretische problemen in zoete wateren. U bent inzetbaar in toegepaste en fundamentele nationale en internationale onderzoeksprojecten. U heeft ervaring in het werkveld met veld/experimenteel aquatisch ecologisch onderzoek. U pleegt acquisitie, heeft gevoel voor de vragen van opdrachtgevers en onderhoudt nationale en internationale contacten. U publiceert in internationale wetenschappelijk gerefereerde tijdschriften en schrijft Nederlandstalige rapporten en artikelen. U volgt de ontwikkelingen in het internationale ecologische waterbeheer. U communiceert gemakkelijk met zowel collega wetenschappers als waterbeheerders.
U heeft een academisch werk- en denkniveau en enige ervaring in het werkveld met de vereiste specialismen. U bent in staat tot het zelfstandig uitvoeren van onderzoek en het succesvol plegen van acquisitie. U bent gemotiveerd, flexibel en breed inzetbaar. U beschikt over goede contactuele en communicatieve eigenschappen en bent bereid tot het werken in teamverband.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling betreft een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden voor 32-36 uur, met de intentie om bij goed functioneren en ongewijzigde marktomstandigheden deze als vaste aanstelling voort te zetten. Salaris is afhankelijk van kennis en ervaring met een maximum van € 4.253,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).
Wageningen UR kent naast een informele werksfeer en een passend salaris goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een keuzesysteem voor persoonlijke invulling van de arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, een goede pensioenregeling en andere sociale voorzieningen.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Environmental Research WEnR, onderdeel van Wageningen UR (University & Research), is hèt onderzoekinstituut voor de groene ruimte. WEnR biedt een combinatie van toegepast en wetenschappelijk onderzoek in een veelvoud van expertisevelden op het gebied van onze leefomgeving en het duurzaam gebruik ervan: kennis van water, natuur, bos, milieu, bodem, landschap, klimaat, landgebruik en recreatie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • max. €4174 per maand
  • Universitair
  • 359194

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you