Onderwijsbeleidsadviseur Medische Specialistische Vervolgopleidingen (28 uur)

Onderwijsbeleidsadviseur Medische Specialistische Vervolgopleidingen (28 uur)

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 2 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vanwege het vertrek van één van onze beleidsadviseurs zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega om het Centrum voor Evidence-Based Education (CEBE) te versterken. Wij adviseren de centrale opleidingscommissie op strategisch niveau en werken nauw samen met de portefeuillehouders uit deze commissie om de doelstellingen uit hun meerjarenplan te realiseren. Dit betreft interne kwaliteitszorg, de werk-/leeromgeving, opleidersprofessionalisering, discipline overstijgend onderwijs en regionale samenwerking.

Je wordt aangesteld als breed inzetbare onderwijsbeleidsadviseur binnen het CEBE. Inhoudelijk zal de focus liggen op het in nauwe samenwerking met de centrale opleidingscommissie uitdragen, uitbouwen en onderhouden van een state-of-the-art (Teach-the-Teacher) professionaliseringsprogramma voor opleiders binnen de vervolgopleidingen van het AMC en de opleidingsregio. Voor dit doel ontwikkel je een actuele visie op het programma in lijn met de ontwikkelingen op het gebied van Faculty Development binnen het AMC.

Namens het AMC fungeer je als gezicht naar buiten toe voor dit Teach-the-Teacher programma.  Als inhoudelijk coördinator onderzoek je samen met de opleiders(groepen) hun opleidingsvraagstukken (bijv. op basis van hun kwaliteitszorgcyclus) en koppelt deze aan passende professionaliseringsactiviteiten verzorgd door een team van docenten of andere instellingen in de regio. Je laveert daarbij tussen bestaande modules en maatwerk. 

Tevens draag je samen met het team van docenten, CEBE-collega’s en professionals uit de opleidingsregio bij aan de verdere inhoudelijke ontwikkeling van onderscheidende didactische professionaliseringsactiviteiten die de kwaliteit van opleiden in de medische praktijk verder bevorderen. De professionalisering van deze  docenten en collega’s zelf behoort ook tot je taken. Ook draag je zorg voor de kwaliteit van het aanbod én voor de aansluiting van het programma op de kwaliteitszorgcycli van de opleidingen, het opleidingscontinuüm van het Faculty Developmentprogramma en de ontwikkelingen in het AMC en de regio.

In deze functie stuur je functioneel de uitvoeringsorganisatie aan. Daarbij word je ondersteund door een coördinator planning en organisatie. Deze coördinator draagt onder meer zorg voor de logistieke realisatie van het programma, de eerstelijns communicatie met docenten en (potentiële) deelnemers, de opzet van de begroting en het genereren van managementdata. 

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar kandidaten met een academische opleiding en met aantoonbare ervaring en affiniteit met de medische professie en de vervolgopleiding. Je bent goed bekend met de ontwikkeling en uitvoering van didactische professionalisering en beleidsadviseurschap in deze context. Bij voorkeur heb je een achtergrond in de onderwijskunde, psychologie of (para-)medische sector.

Je bent een academisch ondernemer die zowel inhoudelijk sterk als pragmatisch flinke uitdagingen aan durft te gaan. Daarbij kan je terugvallen op je sterke communicatieve vaardigheden, netwerkcapaciteiten en relativeringsvermogen.

Je weet op inspirerende wijze leiding te geven aan de groep docenten en aan de uitvoeringsorganisatie. Je bent zakelijk, een goede organisator en een uitstekend gesprekspartner voor medisch specialisten. Daarnaast beschik je over een groot lerend vermogen en kan je uitstekend samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Naast een open, informele en aangename werksfeer bieden wij prima arbeidsvoorwaarden. Er is gelegenheid tot extra scholing, verdieping en verbreding. Werken in het AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd.

• Het salaris bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 11 CAO UMC).
• Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
• Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
• Bovenop het salaris wordt maandelijks gespaard voor het Persoonlijk Budget (ten minste 1,55% van het salaris) wat je kunt inzetten voor scholing of persoonlijke ontwikkeling.
• Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft het AMC ook voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
• Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Het AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%). 
• Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

AMC

Het AMC en VUmc bundelen de krachten in een fusie en worden als één geheel aangestuurd. In Amsterdam UMC werken AMC en VUmc samen aan het uitstekend verzorgen van patiënten, leiden we veelbelovende talenten op tot arts en verpleegkundige én verbeteren we de gezondheidszorg van morgen dankzij hoogstaand en (inter)nationaal erkend wetenschappelijk onderzoek. 
Samen kunnen we dat zo veel beter dan alleen.

Het AMC verzorgt naast de basisopleiding geneeskunde, alle medisch specialistische vervolgopleidingen. Er zijn op dit moment circa 600 artsen in opleiding en daar zijn alle medisch specialisten van alle vakgroepen bij betrokken. De centrale opleidingscommissie, bestaande uit de formele opleiders van deze 27 opleidingen, is verantwoordelijk voor het bewaken en borgen van de kwaliteit.

Afdeling

Onderwijssupport (ca. 100 medewerkers) is een stafafdeling binnen het Instituut voor Onderwijs en Opleiden. De afdeling is opgedeeld in verschillende centra, waaronder het dienstencentrum, het vaardighedencentrum, stafondersteuning, ICTO en het Centrum voor Evidence-Based Education (CEBE). 

In het Centrum voor Evidence-Based Education werkt een team van onderwijskundig beleidsadviseurs, trainers en kwaliteitszorgmedewerkers dat zich richt op onderwijsbeleid, -advies, -training, -ontwikkeling en implementatie van onderwijsvernieuwingen. In het CEBE werken, deskundige, flexibele, gedreven en klantgerichte professionals. Van medewerkers wordt zowel een brede inzetbaarheid als ook specialisatie verwacht. Er wordt veel belang gehecht aan de deskundigheidsbevordering van het team.

Het Centrum voor Evidence-Based Education (CEBE) ondersteunt en faciliteert de kwaliteitszorg medische vervolgopleiding én de professionalisering van de opleiders en artsen in opleiding. De activiteiten strekken zich uit over de regio en worden ontplooid  in afstemming met het VUmc.

Specificaties

  • Onderwijs; Beleid- en staf
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 28 uur per week
  • Universitair

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you