Wetenschappelijk medewerker gezondheidseconomie / zorgonderzoek (junior)

Wetenschappelijk medewerker gezondheidseconomie / zorgonderzoek (junior)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jun 7 jul Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Kwaliteit van Zorg en Gezondheidseconomie (KZG) wordt in verschillende projecten onderzoek gedaan naar preventieve interventies op het brede terrein van zorg, leefstijl en infectieziekten en de (kosten)effectiviteit daarvan. Ook worden kosteneffectiviteitsanalyses, maatschappelijke kosten-baten analyses (MKBA’s) en kostenevaluaties uitgevoerd. Opdrachtgevers voor deze projecten zijn onder andere het ministerie van VWS, ZonMw, koepelorganisaties en fondsen. De afdeling bestaat uit een kleine 30 medewerkers. We werken intensief samen met diverse externe partijen zoals universiteiten en kennisinstituten, en ook met andere afdelingen binnen het RIVM. We zijn voor deze werkzaamheden op zoek naar een junior gezondheidseconoom. Deze junior gezondheidseconoom is breed inzetbaar voor onderzoeksprojecten van de afdeling.

De werkzaamheden bestaan uit literatuuronderzoek, onderzoek naar de kosten van interventies, analyses van data over zorggebruik, onderzoek naar de haalbaarheid van interventies op het terrein van zorg en preventie en kosteneffectiviteitsanalyses. Als junior zul je kennismaken met de volle breedte van het gezondheidseconomische onderzoek binnen de afdeling.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding Health Economics, Gezondheidswetenschappen, Evidence Based Practice of Health Economics, Policy & Law, of een vergelijkbare opleiding gericht op onderzoek.
  • Je hebt tijdens je opleiding grondige basiskennis van het vakgebied gezondheidseconomie verkregen en liefst ook stage-ervaring of enkele jaren werkervaring op dit terrein.
  • Je hebt affiniteit met preventie en public health.
  • Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van systematische literatuurreviews
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van economische evaluaties zoals kosteneffectiviteitsanalyses en maatschappelijke kosten-baten analyses (MKBA’s)
  • Je hebt aantoonbaar affiniteit met kwantitatief onderzoek en liefst enige ervaring met modellering.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
  • Je bent omgevingsbewust en kunt goed in een team samenwerken.
  • Je bent klant- en kwaliteitsgericht.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveauschaal: 10
  • Maand­salaris: Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)
  • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
  • Contract­duur: 48 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Al meer dan 100 jaar zet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zich in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving.

Als kennisinstituut van de overheid op het gebied van volksgezondheid, voeding, milieu en veiligheid vervult het RIVM de rol van betrouwbare adviseur (Trusted Advisor). In deze rol ondersteunt het RIVM burgers, professionals en overheden bij de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden. Het RIVM voert kennisintensieve taken uit zoals het Rijksvaccinatieprogramma, de Bevolkingsonderzoeken en CBRN (Chemische, Biologische, Radiologische, Nucleaire) crises en verricht daartoe zelf onderzoek, maar verzamelt ook wereldwijd kennis en past die toe. Het RIVM brengt jaarlijks een groot aantal kennisproducten uit: publicaties, adviezen, rapporten en factsheets.

Het RIVM kiest positie midden in de maatschappij, om zo iets te betekenen voor anderen – voor opdrachtgevers, voor netwerk- en ketenpartners en voor de maatschappij als geheel. Deskundig, betrouwbaar en waakzaam zijn belangrijke kernwaarden, naast onafhankelijk, omgevingsbewust, dienend en verbindend.

Samenwerken is essentieel voor het RIVM van nu en de toekomst. Het RIVM bouwt aan nieuwe netwerken en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Hierbij richt het RIVM zich op vernieuwing en flexibiliteit. Een ondernemende houding, lef, transparantie en een stevige dosis lerend vermogen zijn voor het RIVM van wezenlijk belang. Bij het RIVM, gevestigd te Bilthoven, werken ongeveer 1800 mensen.

RIVM. De zorg voor morgen begint vandaag.

Afdeling

De afdeling houdt zich bezig met onderzoek naar gevolgen van veranderingen in het zorgsysteem en innovaties in de gezondheidszorg op maatschappelijke, sociale en economische gebieden en het ontwikkelen van economische en ruimtelijke modellen voor de zorg. Het onderzoek richt zich op vraagstukken t.a.v. kwaliteit van de zorg, houdbaarheid van het zorgstelsel, decentralisatie van taken binnen het zorgstelsel (bijvoorbeeld verschuiving Awbz naar Wmo), innovaties binnen de zorg (zowel qua interventies als ook organisatorisch en de bekostiging ervan), doelmatigheidsonderzoek, verbinding preventie, zorg en welzijn, analyses van de bereikbaarheid en beschikbaarheid van de zorg en het meten van preferenties door discrete keuze experimenten (DCE). De afdeling heeft een rijke ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethodieken. Hiermee geven we input aan beleid ten aanzien van deze vraagstukken, dragen we bij aan monitoring en kennisintegratie op dit gebied, en participeren we in nationale en internationale gremia.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Economie; Recht
  • 32—36 uur per week
  • €2631—€4229 per maand
  • Universitair
  • AT V&Z-VPZ-087

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you