Arts-onderzoeker Narcolepsie en Slaapaandoeningen op de IC

Arts-onderzoeker Narcolepsie en Slaapaandoeningen op de IC

Geplaatst Deadline Locatie
24 jul 25 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij basisarts en zoek je een interessante positie als arts-onderzoeker gericht op slaapaandoeningen? Wij zoeken een kandidaat die zich gaat bezighouden met twee grote projecten binnen onze onderzoeksgroep, gericht op slaap in het algemeen en narcolepsie in het bijzonder. Ben jij de arts-onderzoeker die ons onderzoekgroep komt versterken?

Functieomschrijving

Het eerste onderzoek waar je aan meewerkt beoogt de (nacht)slaap van patiënten op de Intensive Care (IC) te verbeteren. Slecht slapen komt zeer veel voor en houdt sterk verband met een slechtere klinische uitkomst van het verblijf op de IC. Ons onderzoek betreft een ‘randomised clinical trial’ op de IC van het LUMC (gestart in juni 2019) waarbij gekeken wordt naar het effect van twee verschillende medicamenten op de slaap bij patiënten met slaapproblemen op de IC. Het tweede project waar je je op focust, richt zich op de oorzaak van de gewichtstoename die vaak wordt gezien bij narcolepsiepatiënten. Het onderzoek richt zich op de werking van bruin vet bij narcolepsiepatiënten in vergelijking met de gezonde populatie en de invloed van het starten van narcolepsiemedicatie op de werking van het bruine vet. Dit onderzoek start in augustus 2019. Naast deze twee onderzoeken, die reeds vastliggen, is er veel ruimte voor het voortzetten en uitbouwen van immunologisch onderzoek, waarbij we met name kijken naar de rol van T-cellen bij het auto-immuunproces dat leidt tot het ontstaan van narcolepsie. De eerste drie maanden van de aanstelling word je ingewerkt door de arts-onderzoeker die de hierboven beschreven onderzoeken heeft opgezet en wiens taken je vanaf 1 januari 2020 volledig zult overnemen.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Voor deze positie zijn wij op zoek naar een basisarts die aantoonbaar affiniteit heeft met klinisch en basaal onderzoek. Je hebt een proactieve en nieuwsgierige houding en beheerst de Engelse taal uitstekend. Het is een voordeel als je laboratoriumervaring hebt. Werk je daarnaast graag multidisciplinair samen en heb je affiniteit met een academische setting? Dan zoeken we jou!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleidingmet een maximum van driejaar. Het salaris is op basis van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.481,- (schaal 10, cao UMC).

Afdeling

Afdeling Neurologie LUMC en Slaap-Waakcentrum SEIN in Heemstede

Het belangrijkste deel van het onderzoek vindt plaats binnen het LUMC. Hier zal je vanuit de afdeling Neurologie onderzoek doen op meerdere afdelingen (Immunohematologie en Bloedtransfusies, Intensive Care, Endocrinologie, Moleculaire Celbiologie). Maar jouw primaire aanstelling is binnen het Slaap-Waakcentrum SEIN in Heemstede. Narcolepsiepatiënten worden poliklinisch behandeld in Slaap-Waakcentrum SEIN in Heemstede. Hier worden tevens internationale clinical trials uitgevoerd. Je komt te werken in een enthousiast en veelzijdig onderzoeksteam. Dit team bestaat uit twee fulltime neurologen, een fulltime postdoc, een fulltime promovendus, een gespecialiseerd verpleegkundige en een team van student-assistenten. Er bestaan intensieve samenwerkingen met vele andere klinische en preklinische onderzoeksgroepen in het LUMC en in het binnen- en buitenland.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2826 per maand
  • Universitair
  • C.19.JM.NP.37

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you