Projectleider Radboud Science Teams

Projectleider Radboud Science Teams

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 25 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het WKRU zoekt een resultaatgerichte projectleider die verantwoordelijkheid neemt over drie Radboud Science Teams. Radboud Science Teams bestaan uit wetenschappers en basisschoolleraren (in totaal +/- 10 personen) en maken lessen over het onderzoeksthema van de betrokken wetenschappers (alfa/beta/gamma/medisch). De projectleider begeleidt de drie Radboud Science Teams bij het ontwikkelen van lessen voor het basisonderwijs waarin onderzoek door leerlingen centraal staat. Het project als geheel heeft een hoge mate van complexiteit omdat 1) sturing nodig is op zowel inhoud als proces, 2) samenwerking tot stand moet worden gebracht tussen professionals uit verschillende werkvelden, en 3) overzicht nodig is over meerdere parallelle processen.

De taken van de projectleider zijn met name coördinerend: je houdt overzicht over de gemaakte afspraken en zet achter de schermen de benodigde acties in gang om de drie projecten soepel te laten verlopen. Tijdens de bijeenkomsten stuur je ook op inhoud: je brengt expertise in over hoe je kinderen begeleidt bij eigen onderzoek en hoe je wetenschap toegankelijk maakt voor basisschoolleerlingen.

Je bent voorzitter van de bijeenkomsten, houdt overzicht over alle ideeën die op tafel komen, zorgt dat deelnemers elkaar goed begrijpen en hakt tijdens de bijeenkomsten knopen door over het vervolg van het project waar het hele team zich in kan vinden. Je schrijft notulen waaruit blijkt welke beslissingen genomen zijn en wat de taakverdeling en planning is.

Voor ieder project beschrijf je de activiteiten die tijdens de bijeenkomsten zijn bedacht en voer je redactie op inhoudelijke teksten van onderzoekers voor de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!'.

Als de lessen worden uitgevoerd in de klas, bezoek je scholen om leraren te coachen en leerlingen te begeleiden bij het formuleren van geschikte onderzoeksvragen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een opleiding op wo-niveau.
  • Aantoonbare ervaring met wetenschappelijk onderzoek en je bent in staat over verschillende wetenschapsgebieden (alfa/bèta/gamma/medisch) mee te denken.
  • Ervaring met het coördineren van projecten, je beschikt over uitstekende planning- en organisatievaardigheden en kunt overzicht bewaren over diverse parallelle processen.
  • Zeer goede schrijf- en redactionele vaardigheden.
  • Kennis van groepsprocessen en je weet dat toe te passen in bijeenkomsten.
  • Stressbestendigheid, resultaatgerichtheid en je durft verantwoordelijkheid te nemen voor je beslissingen.
  • Een zelfstandige werkhouding, een open en proactieve houding.
  • Kennis van het basisonderwijs en de didactiek van onderzoekend leren is een pré.
  • Een rijbewijs en beschikking over een auto is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: in eerste instantie voor 1 jaar.

  • Aanstelling: 24 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 4.274,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: in eerste instantie voor 1 jaar.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 januari 2020.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica

Het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit (WKRU) is een klein team binnen de universiteit met als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van leerlingen in het basisonderwijs en hun (aankomende) leraren te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert het WKRU diverse activiteiten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen basisscholen, de HAN pabo en onderzoekers van de Radboud Universiteit. In alle projecten van het WKRU maken leerlingen en leraren in het basisonderwijs kennis met (alfa-, bèta-, gamma-, medische) wetenschap. Het WKRU heeft een jaarlijks activiteitenaanbod en ontwikkelt daarnaast kennis en expertise over onderzoekend leren voor (aankomend) leraren in het basisonderwijs. Deze kennis wordt o.a. verspreid via publicaties in onze eigen boekenreeks, vakpublicaties, workshops, masterclasses en lezingen. Het WKRU werkt samen met diverse onderzoeksgroepen van de universiteit, de HAN pabo en diverse scholen in de omgeving van Nijmegen. Vanaf januari 2020 bestaat het WKRU uit vier medewerkers: hoofd WKRU, adviseur Wetenschapseducatie, projectleider (vacature) en een secretaresse.

Specificaties

  • Onderwijs; Management; HRM
  • max. 24 uur per week
  • max. €4274 per maand
  • Universitair
  • 1062654

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you