Ervaren eindredacteur/bladcoördinator

Ervaren eindredacteur/bladcoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
11 okt 6 nov Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Resource, het onafhankelijke platform voor medewerkers en studenten van Wageningen University & Research, zoekt een ervaren eindredacteur/bladcoördinator.

Wat ga je doen?
Het hoofdaccent van je functie ligt op het magazine, maar je bent ook betrokken bij de online en social uitingen van Resource. Resource verschijnt elke twee weken in 32 pagina's en in twee talen (Nederlands en Engels) voor zo'n 12.000 studenten en 6.500 medewerkers. Je doet de eindredactie voor zowel blad als de website en coördineert alles wat ervoor nodig is om elke twee weken een goede, WUR-waardige Resource-editie te laten verschijnen: het redactieoverleg, briefing van journalisten, fotografen en illustratoren, aansturing van vertalingen en vormgeving en de bewaking van planning. Samen met de hoofdredacteur en de coördinator online/social bewaak je de redactionele Resource-koers, die de komende maanden wordt herijkt (restyling en formule-herziening). Bij afwezigheid van de hoofdredacteur neem je diens taken waar.

Wie zoeken we?
Uiteraard ben je een ijzersterke eindredacteur, die onze teksten weet aan te scherpen tot nog betere. Ook ben je goed in staat om artikelen journalistiek-inhoudelijk te toetsen en om mee te denken met de redacteuren over de beste aanpak van 'hun' onderwerpen, in welke vorm en voor welk platform dan ook. Daarnaast heb je verstand van beeldredactie en vormgeving én beschik je over het organisatorische talent om de bladproductie soepel, op tijd en binnen budget te laten verlopen. Je hebt de journalistieke kwaliteiten en de persoonlijkheid om snel een gewaardeerd lid van de Resource-redactie te worden, met een grote drive om Resource verder te ontwikkelen tot het beste onafhankelijke universiteitsblad van Nederland. Interesse in en kennis van life sciences zijn een pre in Wageningen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Een afgeronde opleiding op het gebied van journalistiek of communicatie (HBO/WO)
  • Wetenschappelijk denkniveau
  • Minimaal 5 jaar ervaring als eindredacteur en bladenmaker
  • Stressbestendig, vindingrijk en met een journalistieke, kritische instelling
  • Ruime ervaring met online/social platforms en kanalenstrategieën
Team
Je komt te werken in onze prettige redactieruimte op de campus van WUR, waar je de Resource-redactie vormt met drie wetenschapsredacteuren, een redacteur studentenzaken, een coördinator online/social en de hoofdredacteur. In deadline-weken horen ook een vormgever en (op afstand) vertalers bij dat team. Daarnaast werk je als eindredacteur/bladcoördinator van Resource regelmatig samen met student-redacteuren en freelancers.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een rol waarin je de komende jaren nog volop kunt ontwikkelen. Het betreft een full time functie met een volledige werkweek van 36 uur, maar 32 uur is ook bespreekbaar. Daarnaast bieden wij een dienstverband met een marktconform salaris in schaal 11 conform de CAO Wageningen Research. Inschaling vindt plaats op basis van jouw ervaring en opleidingsniveau.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend:
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden;
  • flexibele werktijden;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo aanvullend maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen;
  • een levendige werkplek met veel activiteiten die plaatsvinden op de Wageningen Campus;
  • de mogelijkheid om gebruik te maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op de speciale werken bij pagina's.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • 557419

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you