Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad TU Delft

Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad TU Delft

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 31 okt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De ondernemingsraad (OR) is een van de medezeggenschapsorganen van de TU Delft en overlegt met het College van Bestuur (CvB) over het beleid van de universiteit. De OR heeft verschillende rechten, zoals instemming-, initiatief- en adviesrecht. De mening van de OR speelt een belangrijke rol in de besluitvorming binnen de universiteit. Dit draagt bij  aan de kwaliteit van de TU Delft-organisatie. De leden van de OR worden in hun werk ondersteund door een ambtelijk secretaris; de functie waarvoor we op dit moment een professionele nieuwe collega zoeken. De functie is gepositioneerd binnen het Bestuursbureau van de universiteit.

In een complexe, grote en internationaal georiënteerde organisatie als de TU Delft is het bijdragen aan organisatieontwikkeling, beleidsvorming en het behartigen van personeelsbelangen een fascinerende en belangrijke taak. Als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad speel je daar een sleutelrol in. Je zorgt ervoor dat de organisatie van de medezeggenschap soepel verloopt, waardoor de OR optimaal kan functioneren. 

Je bent verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden op secretarieel, organisatorisch en beleidsvoorbereidend gebied. Meer concreet houdt dat in dat je vergaderingen van de OR organiseert en voorbereidt, en zorgt voor de verslaglegging van de vergaderingen. Ook lever je een actieve bijdrage aan de totstandkoming van informatie en verslagen, waaronder het concept jaarverslag, de begroting en de website van de OR. Je bewaakt de follow-up van acties, afspraken en besluiten. 

Wat bovendien tot jouw verantwoordelijkheden behoort, is het beheren van het OR archief en het bewaken van (wettelijke) procedures rondom besluitvorming en beleidsontwikkeling. Wanneer dat nodig is, win je voor en namens de OR-leden informatie in over lopende onderwerpen. Je bereidt besluiten van het Dagelijks bestuur van de OR voor. Je ondersteunt de OR rondom de OR-verkiezingen en je bent daarin ook actief in de communicatie die bijdraagt aan het werven van nieuwe leden.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en je kunt uitstekend plannen en organiseren. We zijn op zoek naar een accurate, flexibele en integere collega met een goed gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen. Je hebt zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. Enige kennis van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) is een pre, en we verwachten dat je je de noodzakelijke kennis in korte tijd eigen kunt maken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

De functie heeft een omvang van 38 uur (1.0 FTE). Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op schaal 9 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2835,- en een maximum van € 3895,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan cursussen, loopbaancoaches of sporten met korting.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

https://www.tudelft.nl

Afdeling

Bestuursbureau

Het Bestuursbureau functioneert in de kern van het beleidsmatige en bestuurlijke netwerk van de universiteit en ondersteunt het College van Bestuur (CvB)  bij de coördinatie van de besluitvormingsprocessen op instellingsniveau. Het Bestuursbureau bundelt daarmee activiteiten en functies die zijn gericht op het leveren van de operationele en strategische ondersteuning bij het realiseren van bestuurlijke besluitvorming, inclusief de medezeggenschap. Het Bestuursbureau is onderverdeeld in vier secties: Bestuurlijke Coördinatie, Secretariaten Bestuurlijke Samenwerking, het Bestuurssecretariaat CvB en Ondersteuning Medezeggenschap. Binnen deze laatste sectie is nu een vacature voor een ambtelijk secretaris Ondernemingsraad (m/v).

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • €2835—€3895 per maand
  • HBO
  • AT/UD/BB/04

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you