Contractmanager – TU Delft QuTech

Contractmanager – TU Delft QuTech

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 30 jan Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jan 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

QuTech is het missiegedreven onderzoeksinstituut van TNO en TU Delft gericht op het ontwikkelen van quantumtechnologie, zoals inherent veilige quantum-netwerkverbindingen en quantumcomputers. Bij QuTech werken internationaal toonaangevende wetenschappers en ingenieurs samen met internationale bedrijven, partneruniversiteiten en overheden aan de nieuwe generatie ICT technologie. In deze jonge organisatie werken mensen uit verschillende organisatieculturen, vanuit verschillende disciplines en werelddelen, samen aan een gemeenschappelijk doel. Hoe bijzonder is het om daar een rol in te spelen. QuTech zoekt een gedreven en ervaren contractmanager, aanspreekpunt voor alle contractuele zaken

Dit ga je doen
Als contractmanager bij QuTech ben jij het aanspreekpunt voor alle contractuele zaken bij QuTech. De diversiteit aan contracten - van intentieverklaringen tot langlopende samenwerkingscontracten met internationale partijen - is een uitdaging voor jou. Het mag duidelijk zijn: jij bent de contract specialist waar wetenschappers op vertrouwen.  

Wetenschappelijk onderzoek kost geld. Veel geld. Onze wetenschappers zijn afhankelijk van subsidies van bijvoorbeeld het rijk en de EU, en financiering van  onderzoekspartners en het bedrijfsleven. De complexe contracten die jij hiervoor opstelt, zitten juridisch stevig in elkaar en voldoen aan alle (subsidie)voorwaarden. Hiervoor overleg je intern (in teamverband) met programmamanagers, projectbureaumedewerkers, finance-specialisten, (IP)juristen en valorisatiemedewerkers en schakel en onderhandel jij extern met de geldverstrekkers, en partners bij bedrijven en andere universiteiten. 

Je werkzaamheden zijn divers en betreffen met name:

  • Het voorbereiden, beoordelen en opstellen van verschillende typen contracten, inclusief internationale contractvormen;
  • Het adviseren van programmamanagers en het directieteam en met het interne team voeren van onderhandelingen met externe partijen;
  • Advisering inzake intellectueel eigendom, in afstemming met IP juristen van het Valorisatiecentrum van de universiteit;
  • Adviseren over overige bedrijfsjuridische aangelegenheden;
  • Contractbeheer, waaronder een transparante en zorgvuldige registratie en digitale archivering.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Dit ben jij

  • Academisch niveau en bij voorkeur opgeleid tot jurist, bedrijfseconoom of ingenieur.
  • Juridisch, organisatorisch en administratief talent.
  • Teamplayer.
  • Bij voorkeur ervaring met (internationale) contractonderhandelingen en/of Europese en nationale subsidieprogramma’s en intellectueel eigendom.
  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van techniek.
  • Goed thuis in een academische omgeving met verschillende belangen en bestuurlijke verhoudingen.
  • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden, dienstverlenend en een goede beheersing van het Nederlands en Engels.
  • Gestructureerd, ook in ad hoc-situaties, oog voor detail, een hands-on mentaliteit, resultaatgericht en je weet zaken te relativeren.
  • Plezier in het onderhouden van verschillende contacten.

Je bent in staat om als stand-alone contractmanager te opereren, maar verliest daarbij niet uit het oog dat je goed samenwerkt met de contractmanagers en (IP) juristen van onze samenwerkingspartner TNO.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Dit bieden wij

De functie heeft een omvang van 32-38 uur (0,8-1,0 FTE) per week. Het gaat om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op maximaal schaal 11 uit de cao Nederlandse Universiteiten, met een maximum van € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, thuiswerken, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan cursussen, loopbaancoaches of sporten met korting.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling

Universiteitsdienst - Legal Services

Hier ga je werken

QuTech
Binnen QuTech werken onderzoekers van TNO en van de TU Delft faculteiten EWI (Electrotechniek, Wiskunde en Informatica) en TNW (Technische Natuur Wetenschappen) in een internationale, inspirerende en vernieuwende werkomgeving met veel ruimte voor ambitie, ondernemerschap en innovatie. QuTech is georganiseerd in zogeheten Roadmaps: Fault-Tolerant Quantum Computing, Topological Quantum Computing, Quantum Internet and Computing, Shared Development en de QuTech Academy. Binnen deze missie-gedreven Roadmaps wordt nauw samengewerkt met internationale partners, zowel in academia als in het bedrijfsleven. Zo zijn er langjarige onderzoeksprogramma’s met Intel en met Microsoft. De verwachting is dat de organisatie de komende 5 jaar verder gaat groeien van ruim 200 naar +/-340 fte. QuTech staat onder leiding van een driekoppige directie, te weten een directeur Research, een directeur Business Development en een directeur Operations.

Legal Services TU Delft
e wordt vanuit de directie Legal Services van de TUD naar QuTech gedetacheerd Deze directie speelt een belangrijke rol in het borgen van de juridische accountability van de TU Delft. Zo leveren zij strategisch advies en operationele ondersteuning op juridisch gebied aan het College van Bestuur, de faculteit en de Universiteitsdienst. Naast het team Contractmanagement bestaat de directie uit Legal Affairs, Intellectueel Eigendom/Octrooien, Projectmanagement en Integrale Veiligheid.

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • 32—38 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • AT/UD/LS/2020-03

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 5, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you