Verandermanager: bouwen aan open science (0,8 - 1,0 fte)

Verandermanager: bouwen aan open science (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 5 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je een verbindende leidinggevende met ervaring met het aansturen van verandertrajecten en het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening?

Functieomschrijving

De Universiteitsbibliotheek (UB) zoekt een verbindende leidinggevende voor één van de twee afdelingen binnen de sector Academische Diensten (AD). Samen met het team ontwikkel je onderzoeks- en onderwijsondersteuning die ‘open science’ faciliteert. Als verandermanager coach en motiveer je medewerkers in hun bijdrage aan de ontwikkelingen en veranderingen binnen en buiten onze organisatie.

De manier waarop onderzoekers, docenten en studenten in het hoger onderwijs hun werk en studie aanpakken, verandert in een rap tempo. Dit betekent dat de taken van de bibliotheek voortdurend mee veranderen. De klassieke taken van de bibliotheek zijn nog steeds zeer waardevol, maar nemen in volume af en er komen steeds nieuwe werkzaamheden bij. We staan nooit stil.

De komende jaren blijft de sector Academisch Diensten (ca. 36 fte) zijn producten en diensten verder ontwikkelen en vernieuwen in directe interactie met zijn klanten. De sector ondersteunt onderzoekers, docenten en studenten op het gebied van open access publiceren, auteursrechtenvraagstukken, onderzoeksdatamanagement, reproduceerbaarheid van code en software, zichtbaarheid en assessment van onderzoeksoutput, informatievaardighedentraining en de selectie van collecties. Als een van de twee afdelingshoofden binnen AD geef je direct leiding aan ongeveer 20 medewerkers (ca. 18 fte), verdeeld over de locaties Utrecht Science Park en de binnenstad. Daarnaast onderhoud je contacten en werk je samen met diverse partners, zowel binnen als buiten de Universiteit Utrecht (UU). De afdeling werkt resultaatgericht. We werken in de hele organisatie samen aan een meer taakgerichte cultuur.

Je taken:

  • zorgen voor een goed werkklimaat en de gewenste cultuur op de afdeling. Bij het leidinggeven aan hoogopgeleide professionals horen zowel het inspireren, vertrouwen geven en verbinden, als het aanspreken op verantwoordelijkheid tot je natuurlijke repertoire;
  • faciliteren van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek met de ontwikkeling van (nieuwe) producten en diensten. De verantwoordelijkheid voor het vormgeven van dienstverlening op het gebied van onderzoeksdatamanagement en reproduceerbare code en software vormt een belangrijk onderdeel van het takenpakket;
  • actief en initiatiefrijk deelnemen aan het managementteam en gezamenlijk vorm geven aan de vertaling van de strategische agenda van de UB naar medewerkers en de nieuwe dienstverlening;
  • zorgen voor heldere bedrijfsprocessen binnen je taakgebied, samenhang en samenwerking organiseren en een brugfunctie vervullen naar andere afdelingen en onderdelen binnen de bibliotheek en de Universiteit Utrecht.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau, een achtergrond/opleiding in de bèta- of (bio)medische wetenschappen is een pre.
  • Ervaring met het aansturen van verandertrajecten en het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening.
  • Leidinggevende ervaring bij voorkeur in een kennisorganisatie.
  • Kennis van of affiniteit met wetenschappelijke informatievoorziening en onderzoeksdatamanagement en de universitaire omgeving strekt tot aanbeveling.

 

Deze functie vraagt om sterke communicatieve vaardigheden en persoonlijke competenties zoals het sturen op resultaat, overtuigingskracht, verbindend leiderschap, organisatiesensitiviteit en ondernemerschap. Je hebt een excellente beheersing van het Engels. Voor kandidaten met een internationale achtergrond vragen wij een uitstekende beheersing van het Nederlands. In beide gevallen verwachten wij dat kandidaten in staat zijn om te communiceren op niveau C1 volgens het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader Talen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.406,- en maximum van € 5.656,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. De UU heeft sterke ambities op het gebied van open science. Een belangrijke pijler daarbij is het optimaal benutten en hergebruiken van onderzoeksdata. We ondersteunen de ambities van het Nationaal Platform Open Science (NPOS).

De Universiteitsbibliotheek Utrecht (UB) is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Specificaties

  • Management
  • 32—40 uur per week
  • €4406—€5656 per maand
  • Universitair
  • 1095005

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you