Promovendus stoppen met roken bij mensen met een ernstig psychische aandoening

Promovendus stoppen met roken bij mensen met een ernstig psychische aandoening

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 26 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige onderzoeker die wil meewerken aan het project Stoppen met roken bij mensen met ernstig psychische aandoening? Solliciteer dan naar deze interessante functie.

Functieomschrijving

Mensen met een ernstig psychische aandoening (EPA) roken veel meer dan mensen uit de algemene bevolking. Roken is een belangrijke oorzaak van vroegtijdig overlijden. Dit wordt vooral veroorzaakt door hart- en vaatziekten en aandoeningen van de luchtwegen die optreden als gevolg van het roken. Een stoppen-met-roken-programma kan deze gezondheidsachterstand bij mensen met EPA helpen verminderen. Deze programma’s zijn nog niet voldoende getest op effectiviteit bij deze doelgroep. Een multidisciplinair team gaat daarom onderzoek doen naar de implementatie en effectiviteit van een stoppen-met-roken-programma.

Stoppen met roken
Het stoppen-met-roken programma omvat farmacologische behandeling (o.a. nicotine-vervangende middelen) in combinatie met gedragsondersteuning door verpleegkundigen en peer support. De verpleegkundigen ontvangen hiervoor een training. Het gehele onderzoek duurt een jaar en wordt uitgevoerd door ambulante behandelteams in de specialistische GGZ (FACT-teams). Het doel van het programma is het terugbrengen van het aantal mensen met EPA dat rookt en het verminderen van de genoemde gezondheidsproblemen.

Voor de invulling van dit project zijn we op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige gezondheidswetenschapper of psycholoog met aantoonbare wetenschappelijke en klinische belangstelling. Aantoonbare onderzoekservaring en enige ervaring met het GGZ werkveld strekt tot aanbeveling. De promovendus zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse uitvoering van het project, contact onderhouden met alle betrokken partijen, FACT-teams trainen en zal ook medeverantwoordelijk zijn voor de dataverwerking, analyses en rapportage in de vorm van wetenschappelijke artikelen en een proefschrift.

Wie zijn wij?
Je “thuisbasis” is de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit (VU). Het project wordt uitgevoerd binnen een multidisciplinair team bestaande uit de Hogeschool Inholland, Parnassia Groep en de afdelingen Gezondheidswetenschappen en Psychiatrie verbonden aan de VU/ Amsterdam UMC (VUmc). De financiering van het project is afkomstig van de Stichting tot Steun VCVGZ en ZonMw.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Afgeronde master op het gebied van Gezondheidswetenschappen, Psychologie, Sociale Wetenschappen of vergelijkbaar;
  • Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;
  • Goed kunnen samenwerken;
  • Resultaat gericht;
  • Goede analytische vaardigheden;
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • Kennis, ervaring en affiniteit met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden;
  • Affiniteit met onderzoek en of behandeling op het terrein van GGZ en/of medische zorg is een pré;
  • Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Een aanstelling van 32-36 uur in deze functie van aanvankelijk een jaar met uitzicht op een dienstverband van in totaal 4 jaar. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar €2.325 (PhD) oplopend tot €2.972 (PhD) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.
 

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • 4111

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you