Verpleegkundig specialist (in opleiding) Longziekten

Verpleegkundig specialist (in opleiding) Longziekten

Geplaatst Deadline Locatie
5 jan 1 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 feb 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vind jij het inspirerend om patiënten met complexe ziektebeelden, een grote diversiteit qua leeftijd en achtergrond te begeleiden? Dan kan jij juist in deze bijzondere situaties als verpleegkundig specialist Longziekten het verschil maken voor deze patiënten.

Voor onze nieuw te openen 'state of the art' infectie en tuberculose unit zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste verpleegkundig specialist. Binnen de afdeling Longziekten van het Radboudumc bestaat het aandachtsgebied infectieziekten, die zich focust op tuberculose, nontuberculeuze mycobacterien, cystic fybrosis (CF), bronchiectasiën en pulmonale schimmelinfecties. Als verpleegkundig specialist draag je, samen met een multidisciplinair team, zorg voor longpatiënten uit al deze verschillende categorieën. De eerste jaren zal je focus liggen op de ziektebeelden CF, bronciectasien en pulmonale schimmels.

Daarnaast ben je mede-verantwoordelijk voor het bevorderen van zorginnovatie, deskundigheid (voorlichting en onderwijs) en het mede-ontwikkelen van beleid. Je hebt een rol in de ontwikkeling van zorgpaden en wordt betrokken bij wetenschappelijk onderzoek binnen een afdeling die volop in beweging is: zoals Toekomstbestending verplegen en de verhuizing naar de infectie unit op de campus van het Radboudumc. Dus als je van veranderen houdt kun je hier je hart ophalen!

Je bent zowel klinisch als poliklinisch inzetbaar. Je werkt nauw samen met jouw collega verpleegkundig specialist longinfecties in een team van betrokken zorgprofessionals van zowel verpleegkundigen, physician assistants, medisch specialisten en para medici.

Het is een zeer afwisselende functie, waarbij jouw organisatietalent van pas komt, maar waar ook zelfstandigheid en overtuigingskracht nodig zijn.

Verpleegkundigen die de ambitie hebben opgeleid te worden tot verpleegkundig specialist Longziekten nodigen we eveneens uit te solliciteren! Als je de opleiding gaat volgen word je eerst ingewerkt als verpleegkundige op de verpleegafdeling U10 Longziekten Radboudumc-TB expertisecentrum Dekkerswald. De opleiding start in september 2021.

Taken en verantwoordelijkheden
Als verpleegkundig specialist Longziekten houd je zelfstandig spreekuur en ben je dus het eerste aanspreekpunt voor patiënten en hun naasten. Je informereert en adviseert hen over hun aandoening en de behandeling. Je assisteert bij klinische zorg voor opgenomen patiënten en stelt behandelplannen op. Daarnaast heb je de volgende taken:
  • Meewerken aan de ontwikkeling en implementatie van zorg- en behandelprotocollen, procedures en richtlijnen.
  • Onderhouden van contacten met zorgprofessionals van andere afdelingen binnen het Radboudumc en daarbuiten: huisartsen, apotheek en wijkverpleging.
  • Inhoudelijk coachen van verpleegkundigen en paramedici op de verpleegafdeling.
  • Bijdrage aan landelijke netwerken.
  • Verantwoordelijkheid voor scholing op zowel intern, regionaal en landelijk niveau.
  • Initiëren van en participeren in wetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent iemand die open staat voor nieuwe inzichten en in staat om deze in de praktijk te implementeren. Je bent zelfstandig maar ook samenwerken in een interdisciplinaire setting gaat je goed af. Niet voor niets ben je communicatief zeer sterk en sta je onder alle omstandigheden stevig in je schoenen. Bovendien ben je stressbestendig en ga je flexibel om met de dynamiek die kenmerkend is voor de afdeling Longziekten.

Verder:
  • Gediplomeerd verpleegkundig specialist of je beschikt over de juiste verpleegkundige opleiding om met de opleiding tot verpleegkundig specialist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te kunnen starten.
  • BIG-geregistreerd.
  • Je beschikt over uitzonderlijk goede sociale en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en de Engelse taal.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

  • De aanstelling is voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Indien je de opleiding volgt is de aanstelling voor de duur van de opleiding met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Tijdens de aanstelling word je ingeschaald in schaal 9 Cao umc, na de opleiding is schaal 10 van toepassing.
  • De dagtaak bedraagt gemiddeld 32 uur per week inclusief de opleiding. En 24 tot 32 uur per week bij een afgeronde opleiding.
Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Longziekten Dekkerswald is onderdeel van de afdeling Longziekten van het Radboudumc. Als één van de twee landelijke tuberculosecentra in Nederland behandelen we tuberculose patiënten met complexe problematiek en zijn we het enige expertisecentrum in Nederland op het gebied van de behandeling van patiënten met non-tuberculeuze mycobacteriën. Daarnaast behandelen we patiënten met chronische longaandoeningen.

De afdeling Longziekten Dekkerswald gaat in 2022 fysiek verhuizen naar het Radboudumc. Voor onze patiënten bouwen we een ' state of the art' infectie unit.

Het Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Verpleging en verzorging
  • Gezondheid
  • 24—32 uur per week
  • €3050—€4615 per maand
  • HBO
  • 130366-P683156-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you