Ontwikkelaar Digital Humanities (0,8 - 1,0 fte)

Ontwikkelaar Digital Humanities (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 29 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Geesteswetenschappen is plek voor een Ontwikkelaar Digital Humanities. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer!

Functieomschrijving

Binnen de faculteit Geesteswetenschappen wordt steeds meer gebruik gemaakt van gedigitaliseerde data en tools om deze data te bewerken en analyseren. Om onderzoek en onderwijs op dit gebied te ondersteunen is aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht een Centre for Digital Humanities (CDH) ingericht, waarmee bestaande activiteiten versterkt en gebundeld worden. Het CDH omvat de labs van het Utrecht Institute of Linguistics OTS, waar experimentele voorzieningen worden geboden ter ondersteuning van taalkundig onderzoek met proefpersonen, zoals een fonetisch lab, babylab, eye tracking lab en EEG/ERP-faciliteiten. Ook bevat het CDH de Utrecht Dataschool en een Digital Humanities Lab. In het Digital Humanities Lab wordt software ontwikkeld op het vlak van onder andere tekst- en datamining, taalkunde, filosofie, taal- en literatuurwetenschappen en geschiedenis.


Als programmeur/ontwikkelaar werk je in het hart van de ontwikkelingen op het gebied van Digital Humanities. Samen met een klein team ben je verantwoordelijk voor het onderzoeken, ontwerpen, bouwen en beheren van toepassingen binnen verschillende onderzoeksdomeinen van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Je krijgt de kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen door te werken aan heel diverse projecten, zoals software voor taalonderzoek, diverse webapplicaties en andere tools om onderzoek te faciliteren.

Verder ben je samen met het team verantwoordelijk voor:

 • beheer en doorontwikkeling van linguïstische databases en applicaties;
 • het vertalen van geesteswetenschappelijke vragen naar technische eisen;
 • het geven van advies bij het gebruik van ICT-middelen in het onderzoek;
 • het zelfstandig bouwen van software op maat.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt belangstelling voor taalkundige en geesteswetenschappelijke onderzoeksvragen waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale tools. Je vertoont eigenaarschap in je werk en legt voor jezelf de lat hoog. Verder sta je open voor verandering en verdere verbetering. Voor deze functie denken wij aan iemand met bijvoorbeeld een achtergrond in taalkunde, artificial intelligence of een informaticus met ervaring met geesteswetenschappelijke vragen. Verder vragen we:

 • een academisch werk- en denkniveau;
 • een opleiding op het gebied van taalkunde, neurocognitie, psychonomie, artificial intelligence of informatica met interesse in geesteswetenschappelijke vragen;
 • beheersing van enkele van de volgende talen of frameworks: Python, Django, PHP, C++;
 • ervaring met webapplicaties, met name het bouwen van het front-end en/of database back-end van websites;
 • kunnen functioneren in een DevOps-omgeving, bekend zijn met Linux beheer;
 • zelfstandigheid, maar ook goed kunnen samenwerken in een klein team;
 • nieuwsgierigheid, het vermogen om door te vragen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 6.000 studenten en 900 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.


De bedrijfsvoering van de faculteit is georganiseerd in meerdere ketens. Je valt binnen de keten die de IT voor het Centre for Digital Humanities ondersteunt.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 1155245

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you