UNIVERSITEIT MAASTRICHT IS OP ZOEK NAAR EEN ALLROUND COMMUNICATIEMEDEWERKER VOOR HAAR UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK 1.0 FTE (M/V)

UNIVERSITEIT MAASTRICHT IS OP ZOEK NAAR EEN ALLROUND COMMUNICATIEMEDEWERKER VOOR HAAR UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK 1.0 FTE (M/V)

Geplaatst Deadline Locatie
8 sep 26 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een allround communicatiemedewerker met een vlotte pen, ervaren in digitale studentencommunicatie en marketing en is het voor jou een uitdaging om aansprekende communicatiecampagnes te voeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

`Home away from home’. Zo worden de bibliotheeklocaties en studiespots door studenten getypeerd. Een belangrijke studievoorziening voor de 21.000 studenten die uit alle windstreken komen. De Universiteitsbibliotheek biedt hen onder meer inspirerende fysieke studielocaties voor zelfstudie of groepswerk, faciliteert de digitale leer- en toetsomgeving, stelt wetenschappelijke informatie beschikbaar en traint studenten in het gebruik ervan en geeft advies over copyrights en licenties.  Open access publiceren en het helpen van onderzoekers met research data vraagstukken zijn andere diensten van de UB.

Als allround communicatiemedewerker:

  • Bied je primair brede ondersteuning aan de communicatie van de 6 fysieke bibliotheeklocaties bestaande uit meer dan 3.000 studieplekken. Op een manier die de gebruikers daarvan (voornamelijk studenten) aanspreekt, in hun eigen taal, via de media en settings waar de doelgroep zich bevindt.
  • Adviseer je over de verbeteringen in de vindbaarheid en toegankelijkheid van informatie en diensten voor studenten, zowel digitaal als in locaties. Je neemt waar relevant de communicatie naar docenten mee.
  • Geef je gevraagd en ongevraagd communicatieadvies. Je vertaalt de diensten van de UB voor studenten en docenten(staf) naar communicatieplannen, voert die uit en monitort de planning, de effectiviteit en kwaliteit van de communicatie;
  • Draag je bij aan de branding van de studielocaties, initieer je en draag je bij aan de voorbereiding/uitvoering en promotie van evenementen en campagnes.
  • Vervul je de rol van social media manager en bepaal je het UB-beleid hiervoor. Je zet ook zelf sociale media in om de boodschap onder de aandacht van onze doelgroepen te brengen;
  • Schrijf en redigeer je, planmatig en ad-hoc, teksten voor de diverse online UB-informatiekanalen, maar ook offline communicatiemiddelen als brochures en posters;
  • Ontwikkel je visuals, zoals infographics, om de communicatieboodschap te versterken;
  • Zorg je voor eenheid in de UB-communicatie-uitingen en zoek je aansluiting bij communicatiekanalen van de UM.
  • Maak je deel uit van het UB communicatieteam en draag je voor wat betreft de doelgroep studenten bij aan de herziening van de Online Library in 2021.
  • Overleg je regelmatig met de afdelingsmanager en communicatieliaison van de afdelingen Library Locations & Services en Education, Support & Content fysieke en digitale studiefaciliteiten voor de doelgroepen studenten en docenten uit te lichten.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Als communicatiemedewerker heb je:

  • een afgeronde communicatieopleiding op hbo-niveau en relevante werkervaring in een marketing of communicatiefunctie
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en perfecte beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • ervaring in het schrijven van pr-teksten die qua idioom / taalgebruik onze specifieke doelgroepen aanspreken
  • goede kennis en ervaring van de inzet van social media
  • gevoel voor vormgeving en bij voorkeur ervaring met Adobe Illustrator, Photoshop of Indesign
  • ervaring met diverse CMS-systemen (Wordpress en Drupal) en hedendaagse web skills, evenals Word, Excel en Powerpoint.

Herken je jezelf hierin?

Je bent van nature nieuwsgierig en inventief. Je bent in staat complexe informatie te vertalen naar toegankelijke communicatie. Je bent communicatief en kan je inleven in de belevingswereld van diverse relevante, universitaire doelgroepen.

Je voelt je thuis in een adviserende en ondersteunende rol. Bent een zelfstandig werkende en sociale teamspeler, behulpzaam en proactief. Accuraat, flexibel, open, resultaatgericht, stressbestendig en bovenal enthousiasmerend.

Je hebt een goed gevoel voor taal en oog voor detail en vormgeving. Je bent een ‘born digital’, een actief social mediagebruiker, hebt een ‘vlotte pen’ en beheerst uitstekend de Nederlandse en Engelse taal.

 

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

De functie is ingedeeld in het UFO-profiel van Communicatiemedewerker (niveau 1 UFO), max. € 4.078,00 VSNU.

Dienstverband: Functie voor 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vaste aanstelling. Start van de werkzaamheden: zo spoedig mogelijk.

Informatie over onze goede secundaire arbeidsvoorwaarden, de UM en de mooie omgeving van Maastricht.

Werklocatie: Afwisselend werk je vanuit de Bibliotheek Binnenstad en Bibliotheek Randwyck. We staan een ‘hybride’ werkweek voor en bieden daarvoor faciliteiten. Door de omstandigheden werken we momenteel primair online en vanuit huis.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) wil een partner zijn in onderzoek en onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM) en ondersteunt kennisontwikkeling en kennisverspreiding binnen de UM-gemeenschap.  Meer weten over de UB? Neem dan eens een kijkje op highlights uit 2020 en our annual agenda 2021.

De voornaamste doelgroepen van de UB zijn onderzoekers, docenten en studenten van de UM. Daarnaast zijn wij ook aan het werk voor de UM-campussen, het MUMC+, UM-contractpartners, de stad Maastricht en regionale en euregionale educatieve partners.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 38 uur per week
  • €2968—€4078 per maand
  • HBO
  • AT2021.328

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211 JL, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you