Innovator voor de fysieke en digitale learning spaces van de Universiteitsbibliotheek

Innovator voor de fysieke en digitale learning spaces van de Universiteitsbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 22 nov Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Maastricht is op zoek naar een innovator voor de fysieke en digitale learning spaces van de Universiteitsbibliotheek 0.8 FTE.

Ben jij degene die ons gaat helpen om de learning spaces (gericht op studieplekken) verder te ontwikkelen en ze nog beter te laten aansluiten bij de behoefte van onze studenten, docenten en onderzoekers en de ontwikkelingen in academisch onderwijs en onderzoek?

Functieomschrijving

Ons doel is om toekomstgericht “state of the art” learning spaces te ontwikkelen. Dit doen we met innovatieve concepten, waarmee we samen met onze onderwijs- en onderzoekspartners inspelen op de veranderingen in de manier van studeren, leren en werken van onze studenten en staf. Op dit moment zijn er 7 verschillende learning space-locaties (incl. 1 virtuele locatie) met meer dan 3.000 werkplekken voor 22.000 studenten uit alle windstreken van de wereld. Het aantal studenten blijft groeien en de UB groeit mee!

We bieden drie soorten werkplekken gericht op concentratie (vaak solistisch studeren); collaboratie (groepswerken); en communicatie (gericht op ontmoeting en sociale contacten). Naast de diversiteit in werkplekken bieden we ook andere services ter ondersteuning van het onderwijs en onderzoek aan de UM, zoals wellbeing-ruimtes, een makerspace, mooie ontmoetingsplekken met loungemogelijkheden en horeca, videostudio’s, technische apparatuur en ondersteuning van films, podcasts etc. Hospitality staat hoog in het vaandel. Onze 24/7 service is altijd professioneel en met aandacht voor de klant. Op dit moment lanceren we een branding-concept, waarmee we onze learning spaces nog beter herkenbaar maken. Tevens zetten we een community hub op, waarbij we onderzoek laten uitvoeren en kennis delen om ontwikkelingen beter te monitoren en daarin, samen met netwerkpartners, beter te kunnen samenwerken.    

 • Als innovator learning spaces werk je onze visie hierover verder uit samen met vakgenoten en collega’s uit je netwerk. Je volgt actief externe ontwikkelingen en zet dit om naar innovatieve concepten die aansluiten op het UM onderzoeks- en onderwijsbeleid. Hierbij maak je gebruik van de input van onze studenten en UM-medewerkers via diverse marketing- en onderzoeksmethodes.
 • Je adviseert het MT en ondersteunt de teams bij de verdere ontwikkeling van de learning spaces in combinatie met de dienstverlening van de UB. Je levert tevens advies en ondersteuning bij de ontwikkeling van hybride studie-omgevingen (door Corona ingegeven).
 • Je neemt het initiatief om studiegedrag verder te onderzoeken, samen met de onderzoekspartners van de UM. Je bent tevens het aanspreekpunt voor deze onderzoeken en zorgt voor verspreiding van de onderzoeksresultaten. De onderzoeken dienen ter ondersteuning en academische onderbouwing bij de innovatie van de learning spaces.
 • Je gaat op zoek naar interessante samenwerkingsvormen en netwerkpartners, zoals bijvoorbeeld onderwijs- en onderzoekspartners binnen – en buiten de UM en The Student Hotel, waarmee we aanvullende studieplekken bieden.
 • Je zet samen met je collega’s een kennis community-hub op over learning spaces binnen de UM.
 • Je doet voorstellen over standaardisering van onze serviceniveaus in de publieksdienst en rondom de learning spaces en helpt mee aan de verdere ontwikkeling van ons branding concept. Dit doen we op een aansprekende manier die past bij onze academische context.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • Je bent een “crack” op het gebied van onderwijsomgevingen en hebt ervaring in het ontwikkelen van nieuwe concepten
 • Je denkt “out of the box” en hebt genoeg lef om te experimenteren
 • Je weet de ins en outs van academisch onderwijs en onderzoek
 • Je bent thuis in de belevingswereld van studenten en weet hoe zij werken en leren en hebt ervaring in “user experience”- technieken
 • Je hebt kennis van en ervaring in digitale toepassingen voor learning spaces
 • Je denkt in termen van hospitality en efficiency
 • Je hebt kennis van het positioneren van diensten, bijvoorbeeld door branding concepten toe te passen
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo-niveau en relevante werkervaring
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Je bent een innovator en een bouwer. Ook ben je creatief en niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Je hebt een “ingebouwde radar” voor relevante nieuwe ontwikkelingen op jouw gebied. Daarnaast houdt je de literatuur bij en draag je kennis uit o.a. met presentaties op congressen. Je kunt goed luisteren naar je klanten en stakeholders. Wat je hoort, zet je om in ideeën, waarbij je de samenwerking met collega’s en stakeholders opzoekt. Je bent in staat om informatie om te zetten in realistische plannen en deze projectmatig ten uitvoer te brengen met oog voor een optimaal resultaat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, bij goed functioneren is er uitzicht op een vaste aanstelling.

De functie is ingedeeld in het UFO-profiel van Beleidsmedewerker (niveau 3, salarisschaal 11), max. € 5211,- bruto per maand.

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Bibliotheek Locaties en Services.

Start van de werkzaamheden: zo spoedig mogelijk.

Werklocatie: Afwisselend werk je vanuit de Bibliotheek Binnenstad en Bibliotheek Randwyck. We werken ‘hybride’ en bieden daarvoor faciliteiten.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

De Universiteitsbibliotheek (UB)

De Universiteitsbibliotheek (UB) is een partner in onderzoek en onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM) en ondersteunt kennisontwikkeling en kennisverspreiding binnen de UM-gemeenschap. 

De voornaamste doelgroepen van de UB zijn onderzoekers, docenten en studenten van de UM. Daarnaast werken wij ook voor de UM-campussen, het MUMC+, UM-contractpartners, de stad Maastricht en regionale en euregionale educatieve partners.

Wil je meer weten over het werken bij de UB, kijk dan naar de highlights uit 2020 en onze jaaragenda voor 2021. De UB is verantwoordelijk voor het verwerven en toegankelijk maken van de (voor een belangrijk deel digitale) wetenschappelijke informatiebronnen (journals, e-boeken, databestanden, dvd’s, streaming videos), de digitale en fysieke leeromgeving van de UM, informatievaardigheidstrainingen en e-learning advies, research datamanagement (RDM) en andere onderzoeksupport. De UB beheert daarbij vaak de onderliggende (concern)informatiesystemen. De cultuur bij de UB is open, collegiaal en klantgericht.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 30.4 uur per week
 • €3807—€5211 per maand
 • HBO
 • AT2021.382 NL

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211 KW, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you