Projectmanager maatwerk facultaire collecties

Projectmanager maatwerk facultaire collecties

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 24 mei Delft

Functieomschrijving

De zorg voor de geschiedenis en het academisch erfgoed van de TU Delft is structureel geborgd binnen de Library met de Museumcollectie, Trésorcollectie en Kunstcollectie. Daarnaast beschikken ook de faculteiten van de TU Delft over waardevol erfgoed en verschillende collecties. De komende drie jaar gaat de Library er samen met de faculteiten voor zorgen dat deze collecties worden geïnventariseerd en een collectieprofiel krijgen, met daaruit volgend een op maat gemaakte aanpak voor beheer, presentatie en gebruik in onderzoek en onderwijs. Er ligt een geaccordeerd plan waarin de gewenste eindsituatie op hoofdlijnen is uitgewerkt met een bijbehorende gap-analyse van wat er moet gebeuren om daar te komen. Voor het uitvoeren van dit plan wordt een projectorganisatie ingesteld, die in nauwe samenwerking met het bestaande Erfgoedteam de gewenste transitie gaat realiseren.

Als aanvoerder van deze projectorganisatie zoeken we een overall projectmanager, die met de faculteiten in gesprek gaat, de inventarisatie van collecties completeert en de plannen concreet maakt. Je zorgt daarbij voor een optimale samenwerking tussen faculteiten en Library met een heldere verdeling van verantwoordelijkheden. Je gaat met de diverse stakeholders in gesprek over specifieke behoeften, eisen en mogelijkheden wat betreft beheer, presentatie en inzet van erfgoed en universiteits- en techniekgeschiedenis in onderwijs en onderzoek. Jouw gesprekspartners zijn decanen en faculteitssecretarissen, docenten en onderzoekers, en facultaire beheerders of aan collecties verbonden vrijwilligers. Je breidt het bestaande netwerk verder uit. Je belegt de benodigde acties in het projectteam en brengt de voortgang en besluitvorming naar het management, waarbij je rapporteert aan het teamhoofd Academic Heritage (vacature). Je bewaakt het budget en de gemaakte kosten.

Naast de projectmanager bestaat het projectteam uit Projectleiders voor deelprojecten (vacatures), een projectondersteuner, vertegenwoordiging uit zowel het erfgoedteam als uit de faculteiten en een Engagement Officer (vacature).

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • WO-niveau
 • Je bent een ervaren, resultaatgerichte projectmanager
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met technisch wetenschappelijke collecties
 • Je hebt ervaring met collectiemanagement en collectiewaardering en bent bekend met normen en procedures die voortkomen uit de erfgoedwet.
 • Optioneel: je hebt ervaring met erfgoedpresentatie en het gebruik van erfgoed binnen het onderwijs en onderzoek.
 • Je bent een netwerker en een verbinder.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Je bent organisatiesensitief
 • Je kunt goed luisteren en doorvragen
 • Je stemt goed af, bent in staat om verschillende belangen mee te nemen in de besluitvorming en kunt genomen besluiten goed aan de diverse stakeholders uitleggen. Je hebt overtuigingskracht en een sterke persoonlijkheid
 • Je bent goed in het zien van patronen, het leggen van verbanden en kunt het inzicht wat hieruit ontstaat ook met anderen delen.
 • Werkervaring binnen een universitaire context is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 2 jaar, met mogelijk een verlenging tot max. 3 jaar 
 • Een functieomvang van 36-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 3.821,- en een maximum van € 5.230,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Universiteitsdienst - TU Delft Library

TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, een fysieke en virtuele ontmoetingsplek. De Library helpt bij het vinden van waardevolle kennis die nodig is voor onderwijs en onderzoek, en bij het publiceren en bewaren van de gegenereerde kennis van de TU Delft. We vinden het belangrijk dat kennis gemakkelijk toegankelijk is en vrij beschikbaar is voor iedereen. Zo kan kennis vrijelijk gaan stromen en de kennis van de TU Delft van waarde worden voor anderen. In de Library kan iedereen ook altijd terecht om in alle rust te studeren. Dit past bij onze inclusieve organisatie. De Library heeft drie strategische thema’s gekozen als leidraad voor haar dagelijkse werkzaamheden. 1) Open Science. We hebben een belangrijke bijdrage in het TU Delft brede strategische programma “Open Science – Research and Education in the Open Era”. 2) Zichtbaarheid en impact. Met onze expertise en tools op het gebied van research datamanagement, research intelligence en publiceren, vergroten we de vindbaarheid, zichtbaarheid en impact van TU Delft-kennis. 3) Inspirerende leer- en werkomgeving. Door middel van een prikkelende programmering laten we zien hoe vrij beschikbare en betrouwbare kennis het leven rijker maakt. Daarmee is de Library een plek waar je nieuwe ideeën en inzichten vindt. 

https://www.tudelft.nl/library/

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Karin Clavel, manager Library Resources, c.l.clavel@tudelft.nl.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • €3821—€5230 per maand
 • Universitair
 • TUD02254

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Delft (TU Delft)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 16 mei 2022 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 16 mei 2022 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 24 mei 2022 1:59 (Europe/Amsterdam).