Head of Academic Heritage

Head of Academic Heritage

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 24 mei Delft

Functieomschrijving

Door het samenvoegen van beheren en presenteren van de collecties academisch erfgoed van de TU Delft, is er bij de Library behoefte aan een hoofd voor team Erfgoed. Als hoofd Erfgoed geef je direct leiding aan een team dat bestaat uit: een conservator Trésorcollectie en een conservator Museumcollectie, een collectiebeheerder kunstcollectie, de universiteitshistoricus, een beleidsmedewerker presentaties en een projectleider presentaties. De komende drie jaar zal het erfgoedteam worden uitgebreid met een (tijdelijk) projectteam Facultaire Collecties om in samenwerking met de faculteiten te komen tot een op maat gemaakte aanpak voor het beheer, de presentatie en actief gebruik in onderwijs en onderzoek van de academische collecties die zich in de faculteiten bevinden. Dit maatwerkplan zal naar verwachting ook leiden tot een structurele uitbreiding van het erfgoedteam. Daarnaast ligt er een ambitieus plan voor het uitbreiden van de kunstcollectie in samenhang met de ontwikkeling van de campus.

Als hoofd Erfgoed ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en implementeren van het erfgoedbeleid en het kunstbeleid om daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de strategische prioriteiten van de Library, waaronder het bieden van een inspirerende leer- en werkomgeving en het leveren van duurzame, betrouwbare en aantrekkelijke (digitale) diensten. Je zorgt daarbij voor goede afstemming in de lijn en met de hoofden van de andere teams. Je hebt een duidelijke visie op wat de toegevoegde waarde kan zijn van het actief inzetten van de bijzondere collecties voor een brede doelgroep van studenten, docenten, onderzoekers en alumni van de TU Delft en bezoekers van de Library. Je stelt heldere teamdoelen en faciliteert en motiveert de medewerkers om daaraan optimaal bij te dragen en het beste uit zichzelf te halen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de decanen van onze acht faculteiten voor het realiseren van het Maatwerkplan Facultaire Collecties. Je initieert het contact en zet daarna gerichte opdrachten uit voor de projectmanager van het projectteam om de gewenste transitie naar professioneel beheer en aantrekkelijke presentaties op de faculteiten te realiseren.

Zie ook de vacature Projectmanager facultaire (erfgoed) collecties.

Als hoofd Erfgoed maak je deel uit van de afdeling Library Resources. Deze afdeling bestaat uit de volgende zes teams: Acquisitie & Metadata voor het beheren en toegankelijk maken van de (digitale) wetenschappelijke collecties en het registreren van TU Delft output; team Repository voor het Open Access beschikbaar stellen van artikelen, scripties en dissertaties; Physical Collections voor het ondersteunen van de dienstverlening rond fysieke collecties waaronder de erfgoedcollecties; Document Delivery voor het verzorgen van literatuuraanvragen; Ask your Library, het contact center; en team Erfgoed.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Je bent een ervaren en inspirerende leidinggevende met kennis van collectiemanagement, waaronder ook het actief inzetten van collecties in een niet-museale en liefst ook digitale context.
 • Je stuurt op resultaat, kunt goed prioriteren en krijgt mensen mee door je overtuigingskracht, oog voor verschillende belangen en uitstekende communicatie skills in zowel Nederlands als Engels.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden, maar kan ook een eerlijk gesprek aangaan bij problemen.
 • Je bent je bewust van je eigen intrinsieke drijfveren en de invloed ervan op je omgeving en je hebt de nodige ervaring en competenties om situationeel leiderschap in te zetten.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 36-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 12 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 4.629,- en een maximum van € 5.943,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Universiteitsdienst - TU Delft Library

TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, een fysieke en virtuele ontmoetingsplek. De Library helpt bij het vinden van waardevolle kennis die nodig is voor onderwijs en onderzoek, en bij het publiceren en bewaren van de gegenereerde kennis van de TU Delft. We vinden het belangrijk dat kennis gemakkelijk toegankelijk is en vrij beschikbaar is voor iedereen. Zo kan kennis vrijelijk gaan stromen en de kennis van de TU Delft van waarde worden voor anderen. In de Library kan iedereen ook altijd terecht om in alle rust te studeren. Dit past bij onze inclusieve organisatie. De Library heeft drie strategische thema’s gekozen als leidraad voor haar dagelijkse werkzaamheden. 1) Open Science. We hebben een belangrijke bijdrage in het TU Delft brede strategische programma “Open Science – Research and Education in the Open Era”. 2) Zichtbaarheid en impact. Met onze expertise en tools op het gebied van research datamanagement, research intelligence en publiceren, vergroten we de vindbaarheid, zichtbaarheid en impact van TU Delft-kennis. 3) Inspirerende leer- en werkomgeving. Door middel van een prikkelende programmering laten we zien hoe vrij beschikbare en betrouwbare kennis het leven rijker maakt. Daarmee is de Library een plek waar je nieuwe ideeën en inzichten vindt. 

https://www.tudelft.nl/library/

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Karin Clavel, manager Library Resources, c.l.clavel@tudelft.nl.

Specificaties

 • Management
 • €4629—€5943 per maand
 • Universitair
 • TUD02253

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Delft (TU Delft)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 16 mei 2022 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 16 mei 2022 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 24 mei 2022 1:59 (Europe/Amsterdam).