Medewerker Research Data Expert Team met specifieke aandacht voor trainingen

Medewerker Research Data Expert Team met specifieke aandacht voor trainingen

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 29 mei Den Haag
Heb jij ervaring en plezier in het ontwikkelen van trainingen en is kennisoverdracht een tweede natuur? Solliciteer dan op deze uitdagende functie en word dan één van de nieuwe gezichten van het research data expert team van DANS.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Je wordt een van de gezichten van het research data expert team. Een aanzienlijk deel van je activiteiten zal zich afspelen in de context van de vele Europese projecten waarin DANS deelneemt. Training wordt een belangrijk onderdeel van je werk. De trainingsactiviteiten van DANS richten zich inhoudelijk op FAIR en open data, lange-termijnarchivering van herbruikbare data en de certificering van repositories. Het gaat daarbij zowel om (door)ontwikkeling van training als het verzorgen van trainingen en workshops. DANS is een actieve partner in Research Data Netherlands en deelt in de DANS Data Trail workshops Europese ontwikkelingen met een breder publiek.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat neem je mee?

Je hebt een voltooide HBO- of universitaire opleiding en hebt ruime ervaring met het ondersteunen en stimuleren van research data management. Kennisoverdracht is je tweede natuur. Je hebt ervaring met en plezier in het gezamenlijk ontwikkelen en verzorgen van training, en je kent het verschil tussen training en opleiding. Ter aanvulling op de expertise van andere teamleden is het een vereiste dat je beschikt over ruime en goede contacten met datastewards bij Nederlandse kennisinstellingen. Je hebt ervaring met projectmatig werken in nationale en internationale projecten. Je beheerst het Nederlands en het Engels goed.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met kans op verlenging naar onbepaalde tijd.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €3.821,00 en maximaal €5.230,00 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

DANS

DANS Data Archiving and Networked Services (DANS-KNAW) is het nationale expertisecentrum en repository voor research data. We zijn een dienstverlener die helpt onderzoekers hun data beschikbaar te maken voor hergebruik. Zo kunnen wetenschappers de data inzetten voor nieuw onderzoek en is gepubliceerd onderzoek controleerbaar en herhaalbaar. Met meer dan 200.000 datasets, tientallen Europese projecten en zestig medewerkers behoort DANS tot de meest vooraanstaande data repositories van Europa.

Werken bij DANS is werken in een informele en internationale omgeving waar collega's met diverse achtergronden samenwerken aan het bereiken van de doelen en waar mensen het vertrouwen en de ruimte krijgen hun functie in te vullen en zich te ontwikkelen.
Intern hanteren we dezelfde principes als bij de dienstverlening: we zijn toegankelijk, betrouwbaar en vernieuwend.

Afdeling

Research Data Expert Team

Het Research Data Expert Team van DANS bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste collega's. De data-experts van DANS vormen een hecht, internationaal en cultureel divers team, dat kennis en expertise, opgebouwd in nationale en Europese projecten, deelt met onderzoekers, onderzoeksinstellingen, onderzoeksfinanciers, dataprofessionals en andere archieven, om te helpen bij het duurzaam opslaan en delen van data.

Additionele informatie

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—38 uur per week
  • €3821—€5230 per maand
  • HBO+
  • 893

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 29 mei 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).