Afdelingshoofd Universiteitsbibliotheek Utrecht (0,8 - 1,0 fte)

Afdelingshoofd Universiteitsbibliotheek Utrecht (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 jun 26 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een inspirerende en verbindende leidinggevende die graag samenwerkt met een team van professionals? Kun je goed omgaan met veranderingen en vind je het leuk om in een ambitieus team van leidinggevenden te bouwen aan de bibliotheek van de toekomst? Hou je van werken in een (inter)nationale context? Dan maken we graag kennis met jou.

Wetenschappelijk onderwijs en onderzoek zijn sterk in beweging, ook aan de Universiteit Utrecht (UU). Open science en de steeds verder toenemende digitalisering zijn hierbij cruciaal. De UU heeft de ambitie om pionier te zijn op het gebied van open science en zo snel mogelijk te bewegen naar 100% open access publicaties.

De Universiteitsbibliotheek (UB) draagt bij aan de strategische agenda van de UU. Naast toegang tot wetenschappelijke literatuur, bieden wij advies, training, workshops en support voor de ondersteuning van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in alle faculteiten. Op dit moment werkt de UB bijvoorbeeld aan vraagstukken op het gebied van open access publiceren van artikelen en boeken en auteursrecht voor eigen werken en het correct gebruik van auteursrechtelijk beschermd werk. We werken nauw samen met onderzoekers, docenten en studenten. Vanwege het vertrek van een collega zijn we op zoek naar een afdelingshoofd.

Wat ga je doen?

Als afdelingshoofd geef je leiding aan ongeveer 15 medewerkers (ca. 12 fte) werkzaam op de twee locaties van de UB: het Utrecht Science Park en in de binnenstad. Je bouwt aan een taakgerichte cultuur die ruimte geeft aan flexibel inspelen op de steeds veranderende omgeving.

Samen met je collega-afdelingshoofden ben je verantwoordelijk voor een breed palet aan producten en diensten voor de UU community. Je hebt een scherp oog voor in- en externe ontwikkelingen die relevant zijn voor onze dienstverlening.

Je overige taken:

 • Je bent lid van het managementteam van de UB en draagt bij aan de ontwikkeling van beleid. Je vertaalt de strategische agenda van de UB naar medewerkers en naar dienstverlening.
 • Je zorgt voor goede samenwerking, samenhang en heldere afspraken en processen. Je werkt hierbij intensief samen met de andere afdelingshoofden binnen de bibliotheek.
 • Je vertegenwoordigt de UB in samenwerkingsverbanden, zowel binnen de universiteit als (inter)nationaal. Je bouwt aan een waardevol netwerk.

De Universiteitsbibliotheek is in verandering. Binnen de UB bewegen we toe naar samenwerking gericht op afdelingsoverstijgende thema’s.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Leidinggeven aan zelfstandige professionals vraagt om coachend leiderschap, vertrouwen, verbinden en aanspreken op verantwoordelijkheden en resultaten. Je hebt oog voor de aanwezige kwaliteiten en competenties, en motiveert medewerkers om zich persoonlijk te blijven ontwikkelen.

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding.
 • Je bent een ervaren, verbindende leidinggevende. Je bent organisatiesensitief en ondernemend ingesteld.
 • Ervaring met leidinggeven binnen organisaties in verandering en het ontwikkelen van dienstverlening is een pre.
 • Je bent resultaatgericht en hebt overtuigingskracht.
 • Kennis van, of affiniteit met wetenschappelijke informatievoorziening is een pre.

We werken in een internationale context en een deel van de overleggen vindt plaats in het Engels. Van kandidaten vragen wij dan ook een goede beheersing van zowel het Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is - mede afhankelijk van ervaring - maximaal ingedeeld in schaal 12 volgens de CAO voor Nederlandse Universiteiten (maximaal € 5.943 bruto bij full time dienstverband). Daarnaast mag je rekenen op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé, ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. We organiseren onze dienstverlening in nauwe samenwerking met partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management
 • 32—40 uur per week
 • €4629—€5943 per maand
 • Universitair
 • 1191303

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you