High Performance Computing/Cloud Linux sysops/devops (1,0 fte)

High Performance Computing/Cloud Linux sysops/devops (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 aug 4 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als High Performance Computing (HPC) Sysops/Devops ben je onderdeel van het HPC-team en hou je je voornamelijk bezig met het ontwikkelen, configureren, upgraden, testen, releasen en documenteren van onze HPC-clusters en HPC-clouds, zowel intern als voor onze wetenschappelijke geb

Functieomschrijving

Als High Performance Computing (HPC) Sysops/Devops ben je onderdeel van het HPC-team en hou je je voornamelijk bezig met het ontwikkelen, configureren, upgraden, testen, releasen en documenteren van onze HPC-clusters en HPC-clouds, zowel intern als voor onze wetenschappelijke gebruikers. Dankzij onze state-of-the-art technologie kunnen onderzoekers gebruik maken van rekenkracht en supersnelle opslag. Als team lever je hiermee een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Je bent betrokken bij belangrijke ontwikkelingen binnen het HPC-team. Zo wordt momenteel het huidige algemene rekencluster vervangen door een nieuw cluster, die we door middel van OpenStack gaan orchestreren. Hiermee kunnen we delen van onze infrastructuur dynamisch toekennen aan projecten of specifieke groepen onderzoekers, zowel bare-metal als gevirtualiseerd. Ook is het team de grondlegger van het EESSI-project, waarmee wetenschappelijke software geautomatiseerd gebouwd en geïnstalleerd wordt. De software stack kan door onderzoekers op onze, op andere HPC-clusters en op de werkplek gebruikt worden. Onze fysieke en virtuele infrastructuur, wordt ontwikkeld middels de DevOps methode en geautomatiseerd uitgerold.

Daarnaast ontwikkelen we, samen met leveranciers en fabrikanten, een innovatielab voor onderwijs en onderzoek, waar studenten en onderzoekers innovatieve ideeën in de praktijk kunnen brengen.

Verantwoordelijkheden
- uitrol, operatie en technische support van virtuele en fysieke HPC-infrastructuur
- ontwikkeling en beheer van Cloud-infrastructuur
- ontwikkeling en beheer van storage (Ceph/Lustre)
- onderzoek naar nieuwe technologieën: testen van performance, stabiliteit, veiligheid en features
- oplossen van incidenten.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- relevante werkervaring (junior/medior niveau)
- hbo werk- en denkniveau
- ervaring met Linux (Ubuntu/Debian/Redhat)
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
- pré: kennis van Ceph, Openstack, Proxmox,Bash, Python, Ansible, Lustre, Slurm.

Persoonlijke kenmerken

- je bent een positief en oplossingsgericht persoon, die gaat voor een hoge klanttevredenheid
- je bent nieuwsgierig, weet de juiste vragen te stellen en kan goed luisteren
- je kan je mening goed onderbouwen en doet dit met feitelijke informatie
- je haalt voldoening uit wetenschappers helpen met hun onderzoek
- je werkt gestructureerd, weet prioriteiten te stellen en deadlines te halen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wat bieden wij jou?
Naast een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving waarbij je contacten hebt binnen en buiten het CIT bieden wij in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris tot maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een volledige werktijd (salarisschaal 10)
- 8% vakantietoelage en 8,33% eindejaarsuitkering over het bruto jaarsalaris
- een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid dat deze bij een goed functioneren wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd
- aantrekkelijke secondaire arbeidsvoorwaarden zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden, goede ontwikkelmogelijkheden en een goede pensioen- en verlofregeling.

Voor deze functie kan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden gevraagd.

Afdeling

Centrum voor Informatie Technologie

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is het meest toonaangevende universitaire centrum in Nederland op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Met ruim 300 medewerkers beheert het CIT de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 36.000 studenten en 7.500 medewerkers van de RUG die wereldwijd tot de top 100 van universiteiten behoort.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen, consultancy en training. Onze missie is ‘Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 22 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Organisatiesystemen, Basiswerkplekken en Infrastructuur. Onze kernwaarden zijn: respect, collegialiteit, samen, fun, openheid en commitment.

Specificaties

  • IT
  • Techniek
  • max. 38 uur per week
  • max. €4670 per maand
  • HBO
  • 222538

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you