Enterprise Architect

Enterprise Architect

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 7 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Stichting Studielink is op zoek naar een scherpzinnige Enterprise Architect. Ben jij op zoek naar een baan waarin je meebouwt aan de toekomst van het aanmelden en inschrijven in het hoger onderwijs?

Functieomschrijving

Kun je strategische ambities en ontwikkelingen omzetten in uitvoeringsmodellen? Houd je daarnaast van ingewikkelde en uitdagende ketenvraagstukken en ben je graag betrokken bij het administratieve en technische proces? Heb jij een voorliefde voor ontwerpen en ben je gewend om concepten te visualiseren? Steek je graag zelf je handen uit de mouwen En voel je je thuis in een compacte high performance organisatie (17 professionals)? Dan heeft Studielink de baan voor jou en zien we graag jouw sollicitatie tegemoet.

Als Enterprise Architect bij Stichting Studielink acteer je zowel op operationeel als tactisch niveau. Je behartigt mede de belangen van Studielink in de onderwijsarchitectuur. Je hebt inzicht in de hoger onderwijsketen en denkt in een vroeg stadium mee over veranderingen. Samen met ketenpartners, zoals de Vereniging Hogescholen, de UNL, OCW, DUO en SURF, ben je actief betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van innovatie en digitalisering en de gevolgen daarvan voor het aanmeld- en inschrijfproces in het hoger onderwijs. Je rapporteert aan de manager Ontwikkeling & Architectuur.

Je ontwikkelt een visie op de Studielink-architectuur in de vorm van beleid, richtlijnen en architectuurprincipes. Ook borg je de aansluiting tussen ontwikkelingen in het aanmeld- en inschrijfproces in de hoger onderwijsketen en de architectuur van Studielink. Je stelt op, beheert en evalueert de architectuur van Studielink in relatie tot de (referentie)architecturen van andere partijen in de inschrijfketen en het (hoger) onderwijs. Daarnaast monitor en onderzoek je trends en technologische ontwikkelingen in de hoger onderwijsketen. Je voert analyses uit en stelt adviezen op voor innovatiewensen en gevolgen van (inter)nationaal beleid voor de inschrijfketen en de Studielink-organisatie. Als abstract beelddenker ben je in staat om noodzakelijke ontwikkelingen concreet te maken en de architectuurrichting op enterprise-niveau te vertalen tot eenduidige en begrijpelijke backlog items voor de agile bouwteams.

Je werkt nauw samen met de softwareleveranciers die voor Studielink werken en van nature bied je hen overzicht en richting. In de afstemming en samenwerking met diverse ketenpartners stel je jezelf politiek sensitief op. Je bouwt zelfstandige relaties op met belanghebbenden in relevante posities en onderhoudt deze relaties. Op informele wijze laat je jouw invloed gelden binnen de diverse overlegstructuren en bilaterale overleggen. Je beweegt je soepel binnen onze compacte high performing regieorganisatie. Tenslotte heb je een zelfstandige werkhouding, verdedig je de inhoudelijke weg die Studielink m.b.t. de aanmeld- en inschrijfproces in het hoger onderwijs inslaat en neem je jouw inhoudelijke verantwoordelijkheid intern, t.o.v. de ketenpartners en extern.

Specificaties

Studielink

Functie-eisen

Als Enterprise Architect beschik je over de volgende kennis en ervaring:

  • HBO/WO werk- en denkniveau.
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met architectuur op de verschillende architectuurniveaus,
  • zoals enterprise-, bedrijfs-, applicatie- en infra-architectuur.
  • Ervaring in het werken en bijdragen aan referentiearchitecturen.
  • Technologische kennis en een continue interesse in trends en ontwikkelingen binnen je
  • vakgebied en het hoger onderwijs.
  • Ervaring met werken onder architectuur in een agile werkomgeving.
  • Communicatief vaardig en in staat om vraagstukken goed te verwoorden in tekst en beeld.

Minstens zo belangrijk als je ervaring zijn je persoonlijke kenmerken. Je bent:

  • organisatie- en politiek sensitief;
  • een abstract een visueel denker;
  • samenwerkingsgericht en omgevingsbewust;
  • hands-on en hebt relativeringsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Stichting Studielink biedt afwisselend werk in een hecht team met een ontspannen sfeer, waarbij we samenwerken op basis van vertrouwen. We staan open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van Studielink ondersteunen.

Wij bieden je een fulltime dienstverband voor de duur van een jaar (40 uur = 1,0 fte). Het betreft een vaste formatieplaats en dat betekent een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren na een jaar. Wanneer je momenteel bij een onderwijsinstelling werkt, dan is detachering vanuit je huidige werkgever wat ons betreft ook mogelijk.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt minimaal € 3.974,- en maximaal €5.439,- bruto per maand (schaal 11 UNL) bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een 13e maand.

Werkgever

Stichting Studielink is het landelijk schakelpunt voor inschrijven in het hoger onderwijs. De organisatie staat garant voor een veilige en betrouwbare digitale omgeving, waarin studenten hun eigen inschrijfproces volgen en op een centrale plek hun gegevens kunnen vastleggen en inzien. Om dit te waarborgen, is er voortdurende vernieuwing van processen nodig door middel van creatieve inzichten, nieuwe samenwerkingen en het (op)volgen van technologische ontwikkelingen, onder andere op het gebied van de drie pijlers uit de meerjarenstrategie 2020-2024: flexibilisering, internationalisering en het centraal stellen van de student.

Stichting Studielink is een relatief kleine (ca 17 fte) organisatie met een grote verantwoordelijkheid. Het werkveld is zeer dynamisch en er wordt samengewerkt met diverse stakeholders, zoals de onderwijsinstellingen, koepelorganisaties, OCW, DUO, Nuffic, Studiekeuze 123, SURF, banken en de IND.

Studielink (https://info.studielink.nl) is een dynamische regieorganisatie die de uitvoering van de online (her)inschrijfapplicatie uitbesteedt aan externe partijen. Een netwerkorganisatie die de verbinding legt tussen de wensen van onderwijsinstellingen en studenten, en de mogelijkheden van de softwareontwikkelaars, rekening houdend met de ontwikkelingen in de omgeving (DUO, SURF, onderwijsinstellingen, ministerie van OCW en koepels van onderwijsinstellingen).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
  • Techniek
  • max. 40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • HBO
  • AT316495

Werkgever

Locatie

Catharijnesingel 55D, 3511 GD, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you