Applicatiebeheerder (0,8-1,0 fte)

Applicatiebeheerder (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 aug 29 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste applicatiebeheerder, klant- en resultaatgericht, accuraat en technisch vaardig. Je kunt je in je klanten inleven, begrijpt de functionaliteit van een applicatie en schept er eer in om je gebruikers een optimale gebruikerservaring te bieden

Functieomschrijving

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste applicatiebeheerder, klant- en resultaatgericht, accuraat en technisch vaardig. Je kunt je in je klanten inleven, begrijpt de functionaliteit van een applicatie en schept er eer in om je gebruikers een optimale gebruikerservaring te bieden. Je werkt als van nature samen met de technisch beheerders en leveranciers om samen de applicaties storingsvrij te laten draaien. Je hebt inzicht in applicatiearchitectuur en goede manieren om applicaties te koppelen en deelt die inzichten graag met je omgeving.

Wat ga je doen?

Je bent een essentiële schakel in de teams die zich bezighouden met het beheer en verdere ontwikkeling van onze applicaties. Binnen de teams houd je je onder andere bezig met:

- faciliteren en beheren van toegang tot systemen en koppelingen tussen systemen
- testen en in productie brengen van releases (regressie- en acceptatietesten)
- analyseren van incidenten en uitwerken van ‘bug reports’ en wijzigingsvoorstellen voor de leveranciers en partner
- bewaken van de voortgang van issues (intern, RUG CIT en leveranciers)
- onderhouden van interne en externe contacten in Nederlands en Engels
- participeren in vernieuwingsprojecten.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Wat jij te bieden hebt:

- hbo werk- en denkniveau
- enkele jaren relevante werkervaring
- ervaring met systeemintegratie (API’s, webservices (SOAP/REST))
- ervaring met scripting (bijvoorbeeld PHP, Python, Perl)
- theoretische en praktische kennis van authenticatie en autorisatie (SAML, Shibboleth en LDAP)
- gedegen kennis van webapplicaties, web servers, databases en SQL
- communicatief vaardig in de Nederlandse en Engelse taal
- een klant- en resultaatgerichte werkhouding
- ervaring met werken onder architectuur is een pre
- kennis van en inzicht in de frameworks ASL en/of BISL is een pre
- ervaring met wetenschappelijke informatievoorziening is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal € 4.257,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd (UFO profiel ICT-Beheerder 3)
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een contract voor de periode van een jaar. Dit dienstverband kan na de overeengekomen einddatum - afhankelijk van de uitkomst van het Resultaat & Ontwikkelingsgesprek en overige (interne) omstandigheden -, omgezet worden naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Afdeling

Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese onderzoeksuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 36.000 studenten en 7.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Meer weten over de RUG? Kijk op: http://www.rug.nl/about-us

De Universiteitsbibliotheek
De Universiteitsbibliotheek Groningen (UB) is het informatieknooppunt van de Rijksuniversiteit Groningen. Als centrum van expertise en dienstverlening is de UB innovatief, professioneel en klantgericht. De UB benut de mogelijkheden van ICT om de beschikbaarheid van informatie te vergroten, het onderzoek van de universiteit te promoten en wetenschappelijk werk en kennis open en toegankelijk te maken voor toekomstige generaties. Met op de behoeften van studenten afgestemde faciliteiten draagt de UB bij aan studierendement.

De UB verzorgt het onderhoud en beheer van een aantal RUG-breed gebruikte applicaties zoals Pure (wetenschappelijke output), Hora Finita (begeleiding van promovendi), EZProxy (toegang tot wetenschappelijke artikelen) en repositories. We zijn uiteraard ook beheerder van onze eigen applicaties zoals WMS (uitlenen, metadateren, inkoop) en de UB App. De systemen zijn deels van leveranciers, deels zelf ontwikkeld. Er zijn veel koppelvlakken met andere systemen, zoals van HR en uitgevers.

De afdeling Ontwikkeling en Innovatie (O&I) is het hart van de UB-innovatie en de plaats waar gewerkt wordt aan nieuwe digitale dienstverlening. Bij O&I werken projectleiders, consultants, applicatie- en functioneel beheerders en ontwikkelaars. De innovatieve producten en diensten van de afdeling worden dagelijks gebruikt door tienduizenden klanten binnen en buiten de universiteit.

Voor het beheerteam zoeken wij een applicatiebeheerder die thuis is in ketenintegratie, met bewezen vaardigheden in testen, probleemanalyse, releasemanagement en ervaring met het beheren van database-applicaties.

Specificaties

  • IT
  • Techniek
  • max. 38 uur per week
  • max. €4257 per maand
  • HBO
  • 222413

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you