Datascientist

Datascientist

Geplaatst Deadline Locatie
21 sep 1 okt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Word jij enthousiast van algoritmes en wil jij creatief met veel data aan de slag? Draag jij, door de inzet van slimme technieken, bij aan het beste en meest flexibele academische onderwijs van Nederland. Als data scientist zorg jij ervoor dat uit die enorme wolk van studiedata de juiste informatie aan elkaar wordt geknoopt en naar boven wordt gehaald en zorg je voor de ontsluiting van die data voor onze onderzoekers.

De Open Universiteit vindt het belangrijk om studiedata, verzameld binnen diverse systemen, in onderlinge samenhang te analyseren en te gebruiken. Daarom heeft deze instelling een ‘data lake’ ontwikkeld waaraan verschillende analysetools gekoppeld kunnen worden. Je vervult hierin een belangrijke rol waarmee je impact uitoefent op de gehele organisatie.

Wat je gaat doen? Jij zorgt dat de uitvoering van complexe data analyseprojecten vlekkeloos verloopt.

Je treedt hierbij op als adviseur richting onderzoekers, over bijvoorbeeld toepassing van onze machine-learning omgeving en bij de interpretatie van analyseresultaten. Je werkt dan ook in teamverband samen met interne klanten, onderzoekers in de faculteiten en met business intelligence specialisten om ruwe brongegevens te bewerken, te veredelen en te analyseren.

Daarbinnen ontwikkel je slimme analysetools en vervul je een actieve rol bij het onderkennen en onderzoeken van onderwijsvraagstukken. Je signaleert patronen, verbanden en opmerkelijke zaken in gegevensstromen en - verzamelingen. Je kunt zelfstandig uit de voeten en krijgt de vrijheid om eigen technieken en/of oplossingen aan te dragen. Creativiteit en een open mind worden dan ook zeer gewaardeerd.

Met jouw expertise help jij inzicht te geven in de grote hoeveelheid big data!

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur in de richting (technische) informatica, artificiële intelligentie, econometrie of wiskunde.
 • Je hebt ruime werkervaring binnen een kwantitatieve onderzoeks-, database-, marketing- of business-intelligence-omgeving, idealiter in het hoger onderwijs.
 • Je hebt diepgaande kennis van data-analysetechnieken, denk aan data en textmining, entiteitextractie, clustering, indexering, en je hebt programmeerervaring, bij voorkeur Python (pandas, numpy, matplotlib, sklearn, beautifulsoup, PySpark) of R.
 • Je hebt kennis van data profiling, end-to-end creatie van data pipelines en expert op het vlak van data profiling.
 • Aanvullend kennis over BI tools zoals Qlik, PowerBI, PowerQuery, PowerApp and overall Office365 tools.
 • Je bent onderzoekend ingesteld.
 • Je bent een initiatiefrijke en flexibele teamspeler met goede communicatie skills.
 • Je bent creatief, analytisch sterk en hebt een groot probleemoplossend vermogen.

Wat wij bieden

 • Een academische omgeving waar je samenwerkt met onderzoekers op interessante onderwerpen.
 • De mogelijkheid om afstudeerders in je vakgebied te begeleiden.
 • Mogelijkheden om zelf academisch onderzoek te verrichten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de periode van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 12 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 6.181,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.
 

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Afdeling ITF - Dienst Informatietechnologie en facilitaire zaken

Het verzorgen van academisch onderwijs is altijd in beweging en zeker in deze tijd vraagt dat om nieuwe vaardigheden en kennis, zowel van onze studenten als onze medewerkers. Op afstand, in onze studiecentra, of in hybride situaties, gezamenlijk of individueel, live of via video, steunt ons onderwijs op ICT en Faciliteiten. Van het inrichten van een cursus in een nieuw leer-management systeem tot het veilig online toetsen: onze IT ontwikkelaars zorgen voor integratie in een cloud omgeving. De service medewerkers ondersteunen studenten, docenten en onderzoekers met snelle processen, slimme oplossingen en persoonlijk advies.

In het Informatie Expertise Centrum (IEC) leveren data-engineers een bijdrage  aan het ‘data gedreven werken’ in onze organisatie. Zowel in het huidige digitalisering programma maar ook in de staande samenwerking met een faculteit draag je de ambitie en waarden van de OU als digitale innovator uit.

Specificaties

 • IT
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • AC/ITF/22111

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you