Programmaleider Werk aan Uitvoering - Huygens

Programmaleider Werk aan Uitvoering - Huygens

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 19 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die creatieve en verbindende programmaleider, dan is deze vacture de perfecte match voor jou!

Functieomschrijving

Programmaleider Werk aan Uitvoering

(30,4-32 uur)

Over het programma

Werk aan Uitvoering (WaU) is een overheidsbreed programma dat zich richt op het verbeteren van de publieke dienstverlening. Het Huygens Instituut zal in het kader van dit programma zijn talrijke en omvangrijke digitale informatiebronnen over Nederlandse geschiedenis en cultuur beter toegankelijk maken en verbinden met andere datacollecties. Hierdoor kunnen wij de komende tien jaar de dienstverlening aan onderzoekers verbeteren en de drempel verlagen voor inwoners van Nederland en maatschappelijke organisaties om historische en culturele data te vinden en te interpreteren.

Het programma wordt bij het Huygens Instituut georganiseerd in drie projecten: (a) het linken van data uit verschillende bronnen; (b) de ontwikkeling van thematische toegangen gericht op breed maatschappelijk gebruik; en (c) het aanbieden van data in standaardformaten zodat onderzoekers en belangstellenden de data gemakkelijker in andere contexten kunnen (her)gebruiken. Samen zullen de drie projecten moeten leiden tot een groot open corpus van teksten en data over Nederlandse geschiedenis en cultuur dat in onderlinge samenhang en in relatie met andere digitale informatiebronnen kan worden geëxploreerd.

Over de functie

Het Huygens Instituut is op zoek naar een creatieve en verbindende programmaleider die leiding geeft aan en verantwoordelijk is voor de succesvolle realisatie van de drie projecten. Verwacht wordt dat je op een soepele en pragmatische manier verbindingen kunt leggen tussen de verschillende groepen (onderzoekers, datamanagers, software engineers) die in deze projecten samenwerken en dat je teamleden weet uit te dagen om tot gemeenschappelijke, innovatieve oplossingen te komen. In de rol van programmaleider WaU is het belangrijk dat je ervaring hebt met de aansturing van complexe projecten, gemakkelijk een evenwicht vindt tussen draagvlak en effectiviteit, en een netwerk van relevante experts en maatschappelijke stakeholders weet op te bouwen. Ten slotte ontwikkel je samen met je team een langetermijn visie op hoe digitale historische informatiebronnen toekomstig onderzoek kunnen stimuleren, waarbij ook de brede maatschappelijke toegankelijkheid wordt meegenomen.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen wij
 • WO opleiding;
 • kennis van recente ontwikkelingen op het terrein van digitaal geesteswetenschappelijk onderzoek en cultureel erfgoed;
 • sterk analytisch vermogen, aantoonbare kennis van datamodelleren en linked data;
 • ruime, aantoonbare ervaring met projectmanagement, iteratief werken en het leiding geven aan projectteams;
 • flexibel, zorgvuldig en communicatief sterk, overtuigend en creatief, talent voor planning en organisatie, resultaatgericht;
 • goede beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • programmeerkennis is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal [[salarisMin]] en maximaal [[salarisMax]] bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal [[ufoSchaal]] cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP. De Aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging naar onbepaalde tijd.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

Huygens

Over het Huygens Instituut
Het Huygens Instituut wil het onderzoek naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur verrijken, verbreden, vernieuwen en breed toegankelijk maken. Dat doen we door historische en literaire data en teksten uit verschillende collecties en bronnen digitaal te ontsluiten, met elkaar te verbinden en op innovatieve manieren te analyseren - door de eeuwen heen en voorbij de grenzen van Europa.

Afdeling

Datamanagement

De afdeling Datamanagement vervult een centrale rol bij de verwerking en harmonisatie van grote gegevensbestanden voor het onderzoek van het Huygens Instituut / KNAW Humanities Cluster. Ze verleent ondersteuning aan data-intensieve onderzoeksprojecten, beheert datasets en online resources en ziet toe op de interoperabiliteit en bruikbaarheid van de onderzoeksgegevens en digitale tools die door het Huygens Instituut worden aangeboden. Sinds kort is de afdeling ook verantwoordelijk voor de collecties en datasets van het Meertens Instituut.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gedrag en maatschappij
 • 30.4—32 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • Universitair
 • 1423

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you