Juridisch adviseur auteursrecht en privacyrecht

Juridisch adviseur auteursrecht en privacyrecht

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 27 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar de Da Vinci Code van Dan Brown, een linked data-omgeving en intellectueel eigendom en gegevensbescherming samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als juridisch adviseur auteursrecht en privacyrecht ons helpt om verantwoord met auteursrecht en persoonsgegevens om te gaan.

Functieomschrijving

Waar de Da Vinci Code van Dan Brown, een linked data-omgeving en intellectueel eigendom en gegevensbescherming samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als juridisch adviseur auteursrecht en privacyrecht ons helpt om verantwoord met auteursrecht en persoonsgegevens om te gaan. Je helpt ons mee om de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden van de digitale bibliotheek in kaart te brengen én uit te dragen. En je zorgt dat wij ons houden aan de regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). 

Maak jij het mogelijk?     
Als onze juridisch adviseur auteursrecht en privacy streef je naar een veilige, transparante samenleving waarin we op een verantwoorde manier met elkaar én met data omgaan. Je geeft klanten en collega’s uitleg over (on)mogelijkheden binnen wet- en regelgeving. Ook geef je zorgvuldig juridisch advies, meedenkend vanuit de positie van de vragensteller en de doelen van de KB. En er is meer. Jij bent de juridisch adviseur die:  

 • bewustzijn binnen de KB stimuleert over het belang van de AVG en de Auteurswet. juridische regels vertaalt naar praktisch werkbare oplossingen (zoals gebruiksvoorwaarden, toegangspolicies, e.d.). 
 • licentieovereenkomsten, privacyverklaringen en verwerkersovereenkomsten opstelt.  
 • auteursrechtelijke- en AVG verzoeken behandelt. 
 • risico’s signaleert en zorgt dat contractuele afspraken bij collega’s bekend zijn en worden nagekomen. 

Daar komt bij dat je altijd kan sparren met collega juristen, en zij met jou! In je rol van juridisch adviseur auteursrecht en privacy is de afdeling Collecties jouw thuisbasis, maar je bent ook onderdeel van het multidisciplinaire team van KB-juristen met specialisaties in uiteenlopende rechtsgebieden, zoals privacy, auteurs- en arbeidsrecht. Samen vormen jullie het Juridisch loket van de KB. Waar nodig springen jullie voor elkaar in en verdiepen jullie je ook breder dan het eigen rechtsgebied voor de beantwoording van juridische vraagstukken die binnen de KB spelen. 

Waar kan jij op rekenen? 
Als je kiest voor de KB, dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere: 

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.019 en € 4.789 (schaal 10).  
 • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 
 • een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.  
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten. 
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP. 
 • een dertiende maand (8,33%). 
 • een laptop en mobiele telefoon. 

    

 

 

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken? 
We zijn benieuwd wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw flexibiliteit in een complexe, veranderende omgeving gecombineerd met enthousiasme? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature juridisch adviseur auteursrecht en privacy aanvult met: 

 • een voltooide rechtenstudie met bij voorkeur als afstudeerrichting auteursrecht en/of privacyrecht. 
 • een gedegen kennis van deze rechtsgebieden en bij voorkeur werkervaring hierin. 
 • plezier in het samenwerken met veel verschillende collega’s aan een breed scala van vraagstukken. 
 • een klantgerichte, communicatieve houding, je kunt adviezen helder op papier zetten voor niet-juristen en overtuigend presenteren. 
 • als bonus voor de KB: affiniteit met de erfgoedsector en liefde voor lezen en boeken.  

Arbeidsvoorwaarden

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature juridisch adviseur auteursrecht en privacy is een dienstverband voor 32 uur per week aan de orde. Lees hier meer voor onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Nationale bibliotheek KB

Hoe is het om bij de KB te werken? 
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners. 

We omarmen de verschillen tussen onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen een team sterker maken. Dat ervaren we ook zo binnen de afdeling Collecties en in ons team van KB-juristen. Dit team werkt aan alle nieuwe ontwikkelingen wat betreft de huidige én nieuwe wet- en regelgeving. Het team bestaat uit 5 collega’s. Hoe jouw toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als gedreven, enthousiast en integer. 

 

Afdeling

Collectievorming

Als onze juridisch adviseur auteursrecht en privacy streef je naar een veilige, transparante samenleving waarin we op een verantwoorde manier met elkaar én met data omgaan. Je geeft klanten en collega’s uitleg over (on)mogelijkheden binnen wet- en regelgeving. Ook geef je zorgvuldig juridisch advies, meedenkend vanuit de positie van de vragensteller en de doelen van de KB.

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • Recht
 • 32—40 uur per week
 • €3019—€4789 per maand
 • Universitair
 • 20-037-E

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you