Junior marketeer erfgoed

Junior marketeer erfgoed

Geplaatst Deadline Locatie
28 aug 18 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Waar perkament, digitaal erfgoed en activatiecampagnes samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als junior marketeer erfgoed meer Nederlanders bekend maakt met onze prachtige erfgoedcollecties. Je weet steeds meer mensen te enthousiasmeren voor onze publieksprogrammering en zorgt ervoor dat ze naar tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten in de KB komen. 

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Maak jij het mogelijk?     
Als junior marketeer erfgoed zorg je ervoor dat onze klanten en andere geïnteresseerden de schatkamer van de KB ontdekken. Je weet precies wat de verschillende doelgroepen interessant vinden aan onze unieke collecties. Daar speel jij handig op in,  waardoor steeds meer mensen de weg naar de KB vinden. Bijvoorbeeld voor een Spoken Word-voorstelling over een bijzonder collectiestuk, voor de Museumnacht, voor een rondleiding of om gebruik te maken van onze collecties. Jij zorgt ervoor dat al het mooie van onze collecties bekend wordt bij een groter publiek. En er is meer. Jij bent de junior marketeer erfgoed die: 

 • voor ons nieuwe marketing- en activatiecampagnes opzet en uitvoert.  

 • actief zoekt naar mogelijkheden om de publieksprogrammering bij verschillende doelgroepen via diverse kanalen onder de aandacht te brengen. 

 • content ontwikkelt voor (online) communicatiekanalen en -middelen. 

Daar komt bij dat je bij de KB alle ruimte krijgt om nieuwe dingen te leren en je verder te ontwikkelen.

Ben jij het talent dat wij zoeken? 
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw maatschappelijke betrokkenheid gecombineerd met proactiviteit? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature junior marketeer erfgoed aanvult met: 

 • minimaal hbo-werk- en -denkniveau in combinatie met een afgeronde opleiding (digital) marketing.  

 • ervaring met het opzetten en uitvoeren van marketingcampagnes. 
 • zelfstandig kunnen werken en omgevingsbewustzijn. 

 • een energieke werkhouding, gedreven en creatief. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijk dienstverband voor 1 jaar.

Waar kan jij op rekenen? 
Als je kiest voor de KB, dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere: 

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.319 en € 4.576 (schaal 9). 

 • een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar. 

 • een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.  

 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten. 

 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP. 

 • een dertiende maand (8,33%). 

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature junior marketeer erfgoed is een dienstverband voor 32 uur per week aan de orde. Lees hier meer over onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Hoe is het om bij de KB te werken? 
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s en met onze netwerkpartners zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met onze netwerkpartners. 

 

 

Afdeling

Marketing

We omarmen de verschillen tussen onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen een team sterker maken. Dat ervaren we ook zo in ons team Marketing en content van erfgoed en de digitale openbare bibliotheek. Dit team bestaat uit circa 18 collega’s en werkt aan diverse online (erfgoed)diensten. Het team bestaat uit marketeers, redacteuren, coördinatoren en data-analisten. Hoe jouw toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als gedrevenen, dynamisch en sociaal.  

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 32 uur per week
 • €3319—€4576 per maand
 • HBO
 • 23-133-E

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you