Head Physical Collections

Head Physical Collections

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 15 okt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Denk je aan een bibliotheek, dan denk je aan boeken. TU Delft Library heeft er zo’n 700.000 in het boekenmagazijn, 46.000 in de faculteitsbibliotheek van de faculteit Bouwkunde en 25.000 in de spectaculaire open (en zwevende!) boekenwand van ons Library Learning Centre. Maar in een digitale wereld is het fysieke boek niet meer vanzelfsprekend. De komende jaren staan we voor een aantal uitdagingen, waarbij jij als teamhoofd Physical Collections in afstemming met relevante belanghebbende partijen gaat bepalen welke fysieke informatiebronnen we gaan bewaren, hoe we die bronnen duurzaam toegankelijk houden èn hoe we ze aantrekkelijk gaan presenteren in onze nieuw te ontwikkelen, interactieve collectiewand. Want hoewel we een e-preferred beleid hanteren voor nieuw aan te schaffen publicaties, zijn er nog zeer veel waardevolle informatieschatten in de collectie, waarmee wij onderzoekers, studenten en bezoekers verder kunnen helpen en kunnen inspireren.

Team Physical Collections houdt zich niet alleen bezig met de dienstverlening rond fysieke informatiebronnen, maar ook met interbibliothecair leenverkeer (fysiek en digitaal), het ondersteunen van team Academic Heritage bij beheer & behoud en het realiseren van tentoonstellingen en met selectie van archiefmateriaal in samenwerking met team Document Management & Archive.

Als Head Physical Collections ben je verantwoordelijk voor het leiden van een team van acht medewerkers (7,1 fte). Je zorgt voor een prettige en inspirerende werkomgeving voor de medewerkers en een goede teamdynamiek. Je bepaalt het afdelingsplan voor de komende 5 jaar. Je optimaliseert de werkprocessen, die deels teamoverstijgend zijn en zorgt ervoor dat onze dienstverlening zich mee ontwikkelt met de behoeften van onze eindgebruikers. Je zoekt daarbij inspiratie en kansen voor samenwerking binnen en buiten de organisatie, bijvoorbeeld maar niet uitsluitend binnen het UKB-netwerk.

Je gaat werken bij de afdeling Library Resources, bestaande uit de volgende teams: Document Management & Archive voor archief en informatiemanagement; Acquisitie & Metadata voor het beheren en toegankelijk maken van de (digitale) wetenschappelijke collecties en het registreren van TU Delft output; team Repository voor het Open Access beschikbaar stellen van artikelen, scripties en dissertaties; Academic Heritage, voor het beheren en presenteren van de bijzondere collecties; Physical Collections voor het ondersteunen van de dienstverlening rond fysieke collecties; en Ask your Library, het contact centre.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare functie.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in zowel Nederlands als Engels, niveau B2.
 • Kennis van en affiniteit met de ontwikkelingen op het gebied van bibliotheek- en informatiediensten.
 • Bewezen ervaring in het ontwikkelen en implementeren van strategieën en plannen voor de ontwikkeling van fysieke collecties. Ervaring in een academische of onderzoeksomgeving is een sterke plus.
 • Oog voor mogelijkheden in samenwerking op en buiten de campus.
 • Sterke visie op de rol van fysieke collecties in een digitale wereld.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 36-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 12 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €5.247,- en een maximum van €6.737,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - TU Delft Library

TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, een fysieke en virtuele ontmoetingsplek. De Library helpt bij het vinden van waardevolle kennis die nodig is voor onderwijs en onderzoek, en bij het publiceren en bewaren van de gegenereerde kennis van de TU Delft. We vinden het belangrijk dat kennis gemakkelijk toegankelijk is en vrij beschikbaar is voor iedereen. Zo kan kennis vrijelijk gaan stromen en de kennis van de TU Delft van waarde worden voor anderen. In de Library kan iedereen ook altijd terecht om in alle rust te studeren. Dit past bij onze inclusieve organisatie. De Library heeft drie strategische thema’s gekozen als leidraad voor haar dagelijkse werkzaamheden. 1) Open Science. We hebben een belangrijke bijdrage in het TU Delft brede strategische programma “Open Science – Research and Education in the Open Era”. 2) Zichtbaarheid en impact. Met onze expertise en tools op het gebied van research datamanagement, research intelligence en publiceren, vergroten we de vindbaarheid, zichtbaarheid en impact van TU Delft-kennis. 3) Inspirerende leer- en werkomgeving. Door middel van een prikkelende programmering laten we zien hoe vrij beschikbare en betrouwbare kennis het leven rijker maakt. Daarmee is de Library een plek waar je nieuwe ideeën en inzichten vindt. 

https://www.tudelft.nl/library/

Specificaties

 • Management
 • 36—40 uur per week
 • €5247—€6737 per maand
 • Universitair
 • TUD04416

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you