Senior Software Engineer (ICT)

Senior Software Engineer (ICT)

Geplaatst Deadline Locatie
1 nov 31 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Word je gedreven door het bouwen aan iets nieuws? Door het ontwerpen, prototypen en ontwikkelen van een data-infrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek? Krijg je energie van verkennen en samenwerken? Dan zoeken wij jou, onze nieuwe Senior Software Engineer (ICT) voor de afdeling Digitale Infrastructuur.

De afdeling Digitale Infrastructuur van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek en innovatie. We zijn op zoek naar een Senior Software Engineer om ons team te versterken. In deze rol werk je nauw samen in een multidisciplinair projectteam bestaande uit inhoudelijke experts, IT-specialisten en onderzoekondersteuners zoals data-stewards.

Als Senior Software Engineer is jouw doel het ontwerp en de realisatie van een FAIR Datahub. Dit project heeft tot doel drempelvrije, geautomatiseerde archivering en publicatie van onderzoeksdata mogelijk te maken. Je werkt samen met de IT-dienst (ICTS) en de Open Science-coördinator van de UvA om een geavanceerde datahub te ontwikkelen. Hiermee kunnen onderzoekers hun data veilig verplaatsen, inclusief de benodigde metadata, ter ondersteuning van duurzame archivering en publicatie van data voor wetenschappelijk onderzoek.

Wat ga je doen?
Je bent een van spilfiguren in het project, waarbij je een zelfstandige, leidende rol pakt in het ontwikkelen van functionaliteiten en het integreren van ondersteunende systemen. Je bent daarbij in staat om complexe ‘user cases’ om te zetten in gebruiksvriendelijke oplossingen.

Hierbij pas je geavanceerde software engineering methodes toe volgens geldende IT-standaarden. Dit doe je met oog voor onderzoekskaders en -eisen, ook op het gebied van informatiebeveiliging. Je vindt het vanzelfsprekend om je aan projectplanningen en afspraken te houden.

Werkzaamheden:
 • ophalen van (niet-)functionele wensen en eisen;
 • opstellen van een data en solution ontwerp; bij voorkeur door bestaande en/of standaard componenten en frameworks te (her)gebruiken;
 • opstellen van een proof of concept;
 • opstellen van een solution roadmap voor de projectfase en daarna;
 • realiseren van een prototype en 1e versie van de FAIR datahub;
 • meewerken aan algemene projectactiviteiten, zoals rapportages en het documenteren van je ontwerp- en ontwikkelwerk.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • minimaal een hbo-opleidingsniveau of een vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • werkervaring als senior software engineer;
 • uitgebreide ervaring in het ontwerpen en implementeren van integraties, met nadruk op REST API's;
 • een goede beheersing van het Nederlands en Engels;
 • je bent diplomatiek in je benadering en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen samenwerken en te communiceren binnen multidisciplinaire teams.

Het is een pre als je gericht bent op back-ends waarbij gebruik gemaakt wordt van een DevOps-GitOps ‘infrastructure as code’ (IaC) aanpak en ‘cloud native’ oplossingen, maar ook enige ervaring hebt met front-ends gebaseerd op standaard componenten/frameworks of ‘proven technology’ die de beheerlast minimaliseert.

Verder zijn ook ervaring met solution architectuur en werkervaring in het hoger onderwijs of de wetenschap een pre.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Daarnaast beschik je voor deze functie over de volgende competenties:
 • analytisch vermogen;
 • organisatiesensitiviteit;
 • aanpassingsvermogen;
 • georiënteerd op gebruikers.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband van 32 tot 38 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid is een verlenging van 12 maanden mogelijk op basis van projectfinanciering.

Op deze functie zijn de UFO-profielen Consultant ICT 2 en Ontwikkelaar ICT 2 van toepassing. Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.332 tot €5.929 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Naast het salaris en de gezellige en flexibele werkomgeving bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:
 • 232 verlofuren per jaar (bij een 38-urige werkweek) en extra vakantiedagen tussen Kerst en de jaarwisseling;
 • een breed cursusaanbod dat je kosteloos kunt volgen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement of Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
 • 7 weken geboorteverlof (voor partners) met 100% salarisbehoud;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor twee derde aan bijdraagt.

Bij ons streven we naar een optimale balans tussen werk en privé, waarmee we flexibiliteit bieden. Dit is inclusief de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. We bieden meer dan het gemiddelde aantal vakantiedagen, zodat je voldoende tijd hebt om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Universiteitsbibliotheek

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de Bibliotheek UvA en HvA
De Bibliotheek is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten, off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Het Allard Pierson, als onderdeel van de Bibliotheek, beheert de erfgoedcollecties van de UvA en stelt deze collecties beschikbaar voor onderwijs en onderzoek, en presenteert ze aan een breder publiek.

Wij brengen ‘kennis verder’ en helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten.

Hier kun je meer lezen over werken bij de Bibliotheek.

Specificaties

 • IT
 • max. 38 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO+
 • 12228

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Singel425, 1012WP, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you