Junior conservator diergeneeskunde bij het Universiteitsmuseum Utrecht

Junior conservator diergeneeskunde bij het Universiteitsmuseum Utrecht

Geplaatst Deadline Locatie
28 mrt 15 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Draag jij graag bij aan behoud van wetenschappelijk erfgoed en de geschiedenis van de diergeneeskunde? Dan is dit jouw kans!

Functieomschrijving

Word je enthousiast van wetenschappelijk erfgoed? Heb je kennis van diergeneeskunde en haar rijke geschiedenis of ben je gemotiveerd om jezelf hierin te verdiepen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze unieke positie!

Bij het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) is per direct een positie beschikbaar voor een junior conservator.

Wat ga je doen?
De collectie van het UMU telt ruim 180.000 objecten. Een uiteenlopende verzameling: van opgezette dieren en skeletten tot natuurwetenschappelijke instrumenten en van wasmoulages uit het geneeskundig onderwijs tot fossiele schelpen uit de paleontologische collectie.

De collectie diergeneeskunde bestaat uit een kleine 30.000 objecten. Het kent een grote diversiteit aan objecten, waaronder instrumenten uit de veterinaire beroepspraktijk en het veterinaire onderwijs. Er bevinden zich zowel dierkundige als diergeneeskundige preparaten in de collectie. Ook is er een grote fotocollectie.

Daar de Universiteit Utrecht als enige in Nederland een diergeneeskundige faculteit heeft, vormt dit een ultieme kans om de collectie diergeneeskunde een afspiegeling te laten zijn van het diergeneeskundige metier in haar volle omvang, waarin objecten uit onderwijs, onderzoek en de praktijk vertegenwoordigd zijn. En daarom zoeken we een junior conservator die helemaal in de collectie kan duiken.

Als junior conservator werk je samen met onze twee conservatoren en de afdeling Behoud en Beheer (B&B) van het UMU. Je bent verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de collectie, voor de verwerving en het afstoten van objecten, de inhoudelijke registratie van de diergeneeskunde collectie. Je behandelt informatievragen over de collectie en handelt bruikleenverzoeken samen met je collega’s van B&B af.

Je werkt intensief samen met de faculteit diergeneeskunde en het UMU. Je richt in overleg exposities in en onderhoudt deze. Daarnaast is het je taak om de diergeneeskundige collectie in programmering te tonen aan een familiepubliek en scholieren. Je geeft ook presentaties, bijvoorbeeld aan studenten en de beroepsgroep en maakt, i.s.m. de andere conservatoren, publicaties rond de collectie.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Je hebt kennis van, of affiniteit met, diergeneeskunde en diergeneeskundig erfgoed en bent bereid te investeren in het verwerven van kennis over onze collectie.
  • Je hebt een relevante opleiding op wo-niveau. Denk aan diergeneeskunde, biomedische wetenschappen, erfgoedstudies, geschiedenis met affiniteit voor medical humanties etc.
  • Je hebt een publieksgerichte houding en een vlotte pen.
  • Je bent goed in het leggen van connecties en vindt het leuk partijen bij elkaar te brengen.
  • Je gaat secuur en verantwoordelijk te werk.
  • Je bent praktisch, creatief, flexibel, communicatief, collegiaal en hebt een open werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 24 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.377,- tot maximaal € 4.640,- bij een fulltime dienstverband (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is de centrale ontmoetingsplek voor wetenschap, cultuur en samenleving van de Universiteit Utrecht. Met activiteiten en expertise op het gebied van brede academische en culturele vorming en van wetenschapscommunicatie en -educatie draagt het CWC bij aan het profiel en de ambities van de Universiteit Utrecht op onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact. Centraal daarbij staan de betrokkenheid van een breed publiek bij wetenschap (of public engagement) en de brede vorming van studenten.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 24 uur per week
  • €3377—€4640 per maand
  • Universitair
  • 3770

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange nieuwstraat 106, 3512PN, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you