Informatiemanager

Informatiemanager

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 29 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | University Services is op zoek naar een Informatiemanager (0,8 - 1,0 fte) voor de Divisie Library & IT Services, afdeling P&I, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst 12 maanden, aansluitend een vast contract.

Functieomschrijving

Divisie Library & IT Services 
Library & IT Services (LIS) is dé dienstverlener op het gebied van ICT, IV en Librarydiensten voor Tilburg University. Vanwege een vrijgekomen positie zijn we binnen de afdeling Project- & Informatievoorziening op zoek naar een Informatiemanager die gaat bijdragen aan de versterken van de informatievoorziening voor de Divisie LIS. 

Momenteel vindt een overgang plaats voor de diensten architectuur, IV en ICT van een klassieke lijnorganisatie naar werken in domeinen binnen Tilburg University: Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering. De basis inrichting is hiervoor gerealiseerd en werkend (per 1 januari jl), met meer dan voldoende mogelijkheden hier volop aan bij te dragen in je rol als Informatiemanager. 

Jouw functie
Je bent binnen de Divisie LIS (Library & IT Services) verantwoordelijk voor de inrichting en operationalisering van de informatievoorziening van de divisie LIS. LIS is verantwoordelijk voor dienstverlening vanuit de bibliotheek, audiovisuele diensten voor onderwijs én research IT. Daarnaast levert IT-diensten die campus breed worden afgenomen; vraagstukken op het gebied van change en beheer wisselen elkaar af in jouw werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde, je houdt van de dynamiek en verscheidenheid aan onderwerpen!

Je bent daarnaast de linking-pin voor de verschillende domeinen en IT en daarmee het eerste aanspreekpunt voor de business. Voor de IT-diensten betreft dit onder andere de “IT4IT” onderwerpen. Je vertaalt de wensen vanuit de business naar een juiste en beschikbare informatievoorziening en draagt hierdoor expliciet bij aan de juiste prioritering binnen de domeinen in het kader van de Digitaliseringsagenda van de universiteit. Je werkt hierbij nauw samen met de domeinmanagers, portfoliomanager, architecten, business analisten en collega informatiemanagers. 
Je gaat zoveel mogelijk uit van de standaardproducten en diensten, maar hebt ook oog voor trends en marktontwikkelingen. Dit breng jij in kaart voor de beste toepassingen binnen de beschikbare mogelijkheden van budget, capaciteit en planning in de tijd. 

Wat zijn jouw belangrijkste taken

  • Je bent de linking-pin en vertegenwoordiger van informatievoorziening binnen de verschillende domeinen, met de focus op de bedrijfsvoering voor LIS. 
  • Je fungeert als spil tussen business en IT van het aandachtsgebied. Je werkt daarom dáár waar je op dat moment van waarde bent en bent een goede netwerker. 
  • Je acteert op tactisch en strategisch niveau en door de juiste vragen te stellen kun jij een business informatieplan maken om de informatievoorziening- en architectuur verder vorm te geven, die aansluit bij de strategische plannen. Je bent een volwaardige gesprekspartner op tactisch én strategisch niveau.
  • Wij werken aan een universitair breed beleid op het gebied van Digitalisering. Je draagt hieraan bij met o.a. advies over nieuwe ontwikkelingen/innovaties of vanuit het vlak van wetgeving en technologie. Je bent in staat kennis “van buiten naar binnen te brengen”.
  • Bij veranderingen in de informatievoorziening zie je erop toe dat de architectuuruitgangspunten worden toegepast en neemt het privacy- en securitybeleid hierin mee.  
  • Je detecteert en analyseert structurele problemen binnen de informatievoorziening en brengt vervolgens de gewenste structurele verbeteringen in kaart. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO- of WO-opleiding met een ruime inhoudelijke ervaring (minimaal 3 jaar) in informatiemanagement. Je hebt bij voorkeur een opleiding op het vakgebied Informatiekunde en/of (technische)bedrijfskunde aangevuld met kennis over Informatiebeveiliging en Security. 
  • Het is een pre als je eerder al verantwoordelijk bent geweest voor de informatievoorziening binnen een onderwijsinstelling. Enkele jaren werkervaring in een (brede)consultancy functie is eveneens een voordeel voor het uitoefenen van deze functie. 
  • Je kunt goed omgaan met verschillende belangen en je bent in staat om een complex speelveld te overzien. Je weet je daarbinnen te handhaven door enerzijds positie in te nemen en anderzijds mee te bewegen als de situatie daarom vraagt. 
  • Je bent flexibel, doortastend en verbindend.
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en daarnaast over uitstekende mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
  • Je hebt kennis van en ervaring met BPMN, Agile en/of Scrum, het uitvoeren van Security Checks en het coördineren van vooronderzoeken.

Jouw talenten

  • Je bent analytisch: je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden; je zoekt de vraag achter de vraag.
  • Je bent klantgericht: je kunt goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van de stakeholders en bent in staat deze te vertalen naar gewenste verbeteringen middels een verbeterkaart in het portfoliomanagement systeem (Thinking Portfolio).
  • Je bent goed in samenwerken gericht op resultaat: je weegt de belangen van een ieder af en kiest richting, vanuit het uitgangspunt; wat kan er wél? 
  • Je maakt heldere afspraken, die jezelf en anderen mogen uitdagen én tegelijkertijd realistisch en haalbaar zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8 fte – 1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 
 
Het salaris bedraagt minimaal €4.332,- en maximaal €5.929,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Informatiemanager 2 en salarisschaal 11 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Indien de competenties niet volledig aansluiten bij het gevraagde niveau kan een aanloop schaal van toepassing zijn. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  
 
Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.
 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.
 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • HBO+
  • 22227

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you