Onderzoeker leren en opleiden | Medische Vervolgopleiding Kindergeneeskunde

Onderzoeker leren en opleiden | Medische Vervolgopleiding Kindergeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
9 apr 22 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Om zorgprofessionals in opleiding goed voor te bereiden op hun rol binnen de zorg van de toekomst is het van groot belang dat de opleidingen zich continu aanpassen aan het veranderende zorglandschap en aan maatschappelijke ontwikkelingen. Voor de opleiding tot medisch specialist is na de studie geneeskunde een medische vervolgopleiding noodzakelijk. Voor het beroep van kinderarts betreft dit een opleiding van 5 jaar waarbij het leren vooral op de werkplek plaats vindt.

In het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis wordt onderzoek gedaan naar actuele en maatschappelijk relevante thema’s binnen de medische vervolgopleiding kindergeneeskunde om daarmee het leren en opleiden in de (kind)zorgpraktijk te kunnen ondersteunen en bij te dragen aan de bredere wetenschappelijke ontwikkelingen op het vlak van de medische vervolgopleidingen. Huidig onderzoek richt zich onder andere op het thema intraprofessioneel leren met als doel het verbeteren van de samenwerking en kindergeneeskundige zorg.

Inter-/intraprofessioneel leren in de opleiding tot kinderarts
De (kind)zorg wordt steeds complexer en een uitstekende samenwerking met verschillende zorgprofessionals is van toenemend belang voor het leveren van hoogwaardige zorg. Samen leren en werken is daarom van groot belang binnen de opleiding alsook in het leven lang ontwikkelen. Er is weinig bekend over wat werkt en waarom in het leren over beroepsgrenzen heen. Kennis hierover kan gebruikt worden om het leren van, met en over andere specialismen of disciplines te verbeteren met als doel het leveren van toekomstbestendige, hoogwaardige kindzorg.

In dit traject start je met het uitvoeren van een kwalitatief onderzoek, gevolgd door een actieonderzoek om te komen tot interventies om intraprofessioneel leren op de werkplek te versterken. Je bouwt hiermee voort op eerder onderzoek in het Amalia Kinderziekenhuis. Je draagt actief bij aan verspreiding van de resultaten in de praktijk alsook in de wetenschap, onder andere via publicaties in (inter)nationale tijdschriften. Je bent betrokken bij het vertalen van de uitkomsten van het onderzoek naar de dagelijkse opleidingspraktijk en ontwikkelt hiervoor handvatten. Je werkt samen met een groep enthousiaste kinderartsen (in opleiding), andere (zorg)professionals, onderwijskundigen en onderzoekers.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Uitvoeren en initiëren van wetenschappelijk onderzoek rondom de opleiding tot kinderarts.
  • Verrichten van kwalitatief onderzoek en voorbereiden van actie onderzoek.
  • Presenteren van bevindingen op lokale en (inter)nationale wetenschappelijke bijeenkomsten.
  • Samenwerken met onderzoekers (met deskundigheid op leren en opleiden binnen de zorg) van de Radboudumc Health Academy.
  • Samenwerken binnen het onderwijskundig onderzoeksteam van de vakgroep kindergeneeskunde.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe collega onderzoeker heeft interesse in leren en opleiden in de zorgcontext. Je bent WO-opgeleid en hebt basiskennis van kwalitatief wetenschappelijk onderzoek en interesse in actie onderzoek. Ervaring in het verrichten van wetenschappelijk onderzoek is een pre.

Vanwege het vooral kwalitatieve karakter van het project, dien je te beschikken over een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijke verlenging.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.359 en € 5.292 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
  • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
  • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
    • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
    • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
    • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
    • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
    • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
  • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
  • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
  • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
  • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

De vakgroep kindergeneeskunde (hoofd: prof. Dr. Michèl Willemsen) maakt onderdeel uit van het Amalia kinderziekenhuis. Jaarlijks behandelen wij in het Amalia kinderziekenhuis ongeveer 24.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar. Dat is 16% van alle patiënten in het Radboudumc. Als universitair medisch centrum integreren we onderzoek, onderwijs en zorg. Wij bieden integrale zorg die we om het kind en zijn of haar familie organiseren en betrekken kinderen en ouders actief bij het zorgproces. Onze focus ligt op aangeboren aandoeningen, (complexe) derdelijnszorg, traumazorg en geboortezorg.

Er werken ruim duizend medewerkers in het Amalia kinderziekenhuis. Onze betrokken en bevlogen medewerkers zijn cruciaal in het bereiken van ons doel om de beste zorg voor de patiënt en zijn familie te bieden. Werken in het Amalia kinderziekenhuis betekent werken in een innovatieve en persoonsgerichte omgeving, waarin je als professional het beste uit je zelf kunt halen door grenzen te verleggen. In het onderzoek naar leren en ontwikkelen werken we nauw samen met adviseurs en onderzoekers uit de Radboudumc Health Academy.

Leren en ontwikkelen is een belangrijk speerpunt voor de vakgroep Kindergeneeskunde en het Amalia kinderziekenhuis. Voor mijn informatie hierover zie ook onze website.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3359—€5292 per maand
  • Universitair
  • 192243-P1487873-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you