PhD-student - AI bij prognose prostaatcarcinoom

PhD-student - AI bij prognose prostaatcarcinoom

Geplaatst Deadline Locatie
12 apr 9 mei Utrecht
Zoek je een functie als onderzoeker op het snijvlak medische beeldvorming, artificiële intelligentie en urologische oncologie (prostaatcarcinoom)? Ben je gedreven om oncologische zorg te verbeteren in een dynamische werkomgeving? Dan zoeken wij jou!

Functieomschrijving

In dit promotietraject ontwikkel jij jezelf op het gebied van toepassingen van artificiële intelligentie binnen medische beeldvorming. Specifiek ga je informatie uit verrichte PET-scans gebruiken om de zorg voor uitgezaaide prostaatkanker te verbeteren. Draag bij aan de ontwikkeling van machine learning algoritmes die helpen om de informatieverwerking van medische beeldvorming te verbeteren, en draag bij aan een betere behandeling voor patiënten met deze aandoening.

In het TAILOR-MADE project, maken we gebruik van verrichte PSMA PET/CTs bij patiënten met uitgezaaide prostaatkanker, en onderzoeken we of het met artificiële intelligentie mogelijk is om de prognose van de ziekte beter in te schatten. Je gebruikt deze informatie en technieken om algoritmes te ontwikkelen die de oncologische uitkomsten, zoals overleving beter kunnen voorspellen. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een nieuw classificatiesysteem, waardoor de behandeling kan worden geoptimaliseerd op basis van de individuele kenmerken van de patiënt.

Je werkt op landelijk niveau samen met nucleair geneeskundigen, urologen, oncologen, radiotherapeuten en computer scientists, in meer dan tien ziekenhuizen. Je leert gedurende dit traject je skills op het gebied van artificiële intelligentie, als ook kennis van de prostaatoncologie en nucleaire geneeskunde te verbeteren. Je bezoekt nationale en internationale congressen en presenteert hier de resultaten voortkomend uit jouw onderzoek.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding in Biomedische Wetenschappen of Technische Geneeskunde.
  • Je hebt ervaring in Matlab, Python of vergelijkbare platforms.
  • Je hebt uitstekende vaardigheden in (beeld)dataverwerking.
  • Ervaring binnen de PET-fysica is een pre.
  • Je bent een teamspeler met doorzettingsvermogen.
  • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden, waarbij je ook graag de interdisciplinaire samenwerking opzoekt.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.677,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Deze functie bestaat uit een samenwerking van het UMC Utrecht en verschillende Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam, Radboud MC Nijmegen, Erasmus MC Rotterdam, St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

Je bent werkzaam in het UMC Utrecht en maakt hier onderdeel uit van een ambitieuze onderzoeksgroep binnen de divisie Beeld & Oncologie (Afdeling Radiotherapie en Nucleaire Geneeskunde). In onze divisie heerst er een sterk leer- en onderzoeksklimaat waarin jonge onderzoekers zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Als PhD student zul je worden begeleid door dr. A.J.A.T. Braat (nucleair geneeskundige, associate professor), prof. dr. C.A.T. van den Berg (hoogleraar computational imaging) en dr. T.F.W. Soeterik (radiotherapeut-oncoloog in opleiding, post-doc onderzoeker).

Additionele informatie

Neem dan contact op met onze collega:
Timo Soeterik
088 75 588 00
T.F.W.Soeterik@umcutrecht.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3677 per maand
  • Universitair
  • 2024-4475

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 9 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).