PhD-student: Optimaliseren overleving na allogene stamceltransplantatie

PhD-student: Optimaliseren overleving na allogene stamceltransplantatie

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 10 mei Utrecht
Op de afdeling Hematologie van het UMC Utrecht bestaat sinds 10 jaar een uniek aangepast stamceltransplantatieprogramma, wat leidt tot betere overleving. In dit onderzoek worden de bepalende factoren en verdere verbetermogelijkheden onderzocht.

Functieomschrijving

Als PhD-student houd je je voor een belangrijk deel bezig met retrospectieve en prospectieve klinische studies. In deze studies werken we samen met patiënten en hun vertegenwoordigers. Kwaliteit van leven is een belangrijk onderwerp van dit promotieonderzoek. Hiervoor hebben wij een samenwerking met het IKNL. Je zult niet direct betrokken zijn bij de patiëntenzorg, maar wel gevraagd worden actief te participeren in klinische studies en incidenteel een terugkoppeling te verzorgen aan de patiëntenvereniging.

Binnen je promotietraject krijg je - naast de interne cursussen aangeboden door de Graduate School - tevens de mogelijkheid een master Epidemiologie en een BROK-cursus te volgen.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde Master in Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, of Biomedische Wetenschappen.
  • Je hebt ervaring in of aantoonbare affiniteit met (retrospectief) klinisch onderzoek.
  • Je hebt kennis van klinisch-epidemiologisch onderzoek, het opbouwen van databases en statistische analyses met behulp van programma's, zoals 'R'.
  • Je hebt kennis over de wet- en regelgeving rondom klinisch onderzoek.
  • Interesse voor translationeel en basaal-immunologisch onderzoek strekt tot de aanbeveling om de verbinding te kunnen maken tussen immunologisch herstel na stamceltransplantatie en klinische uitkomsten.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
  • Je hebt een zelfstandige werkinstelling met een sterke motivatie om bij te dragen aan klinisch onderzoek.

Afdeling

De afdeling Hematologie maakt deel uit van de divisie Beeld & Oncologie en beschikt over een toonaangevend JACIE-geaccrediteerd stamceltransplantatieprogramma. In nauwe samenwerking met zowel lokale partners zoals het Prinses Máxima Centrum, nationale partners zoals HOVON en IKNL, als internationale partners zoals EBMT, streven we naar voortdurende verbetering en innovatie. Ons trialbureau heeft een unieke expertise in het uitvoeren van vroeg-fase studies en investigator initiated studies. Het merendeel van onze patiënten zijn geïncludeerd in de Biobank Cellulaire Therapie, die ons in staat stelt klinische resultaten te relateren aan immuunherstel. Bovendien verzamelen we systematisch 'patient reported outcomes' van al onze transplantatiepatiënten. Tot slot spelen we een actieve rol in het Center for Translational Immunology, waar we werken aan het transleren van innovatieve immunologische concepten naar klinische interventies.

Additionele informatie

Neem dan contact op met onze collega:
Moniek de Witte
088 75 730 46
m.a.dewitte-7@umcutrecht.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 2024-4644

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 10 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).