Junior Onderzoeker Bestuurskunde

Junior Onderzoeker Bestuurskunde

Geplaatst Deadline Locatie
15 apr 20 mei Amsterdam
Wil jij onderzoek doen met maatschappelijke impact en werken aan je projectmanagement vaardigheden? Beschik je over sterke onderzoeksvaardigheden en heb je een brede interesse op bestuurskundige thema’s zoals integriteit, veiligheid en zorg?

Functieomschrijving

Het bestuurskundig onderzoek aan de VU groeit en professionaliseert. Regelmatig doen wij onderzoek in opdracht van organisaties in het publieke domein, zoals ministeries, gemeenten, politie of maatschappelijke organisaties. Onderzoek dat vaak een directe en concrete maatschappelijke impact heeft. Bijvoorbeeld op beleidsterreinen als politie en veiligheid, integriteit, en zorg, naar onderwerpen als agressie en geweld in het gevangeniswezen, naar sociale veiligheid in publieke organisaties of de samenwerking tussen partijen op het snijvlak van zorg en veiligheid.

Om ons groeiende team verder te versterken, zoeken wij een junior onderzoeker met een brede interesse in bestuurskundige vraagstukken en het verbinden van wetenschap en praktijk. De beoogde startdatum is 1 september 2024. Als junior onderzoeker werk je aan meerdere, uiteenlopende projecten.

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8 – 1,0

Jouw taken
  • je ondersteunt bij het schrijven van onderzoeksaanvragen
  • je ondersteunt bij de projectorganisatie van onderzoeken en neemt deel aan overleggen met opdrachtgevers en andere betrokken partners
  • je voert in teamverband empirisch (kwalitatief en kwantitatief) bestuurskundig onderzoek uit
  • je analyseert i.s.m. senior onderzoekers de empirische data, denkt mee over eventuele aanbevelingen en presenteert dit in een wetenschappelijk rapport en/of paper
  • je ondersteunt bij de mondelinge bespreking van onderzoeksbevindingen met opdrachtgevers
  • bij interesse is er ook de mogelijkheid om kleine onderwijstaken te verrichten, bijvoorbeeld het mede begeleiden van een scriptie of bij werkgroepen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • een afgeronde master of research master in de bestuurskunde of bestuurs- en organisatiewetenschappen of in een andere relevante sociaalwetenschappelijke richting. Kandidaten die nog bezig zijn met de afronding van hun Master worden uitgenodigd te solliciteren, met dien verstande dat het diploma dient te zijn behaald voorafgaand aan de start van de aanstelling
  • aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden en -technieken
  • goede, academische schrijfvaardigheid en analytisch inzicht
  • goede organisatorische vaardigheden
  • affiniteit met onderzoeksthema’s van de afdeling Bestuurswetenschap & Politicologie, in het bijzonder op het gebied van politie en veiligheid, integriteit en zorg is een pré
  • professionele en academische werkhouding
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift, is een vereiste. Engelse schrijfvaardigheden zijn een pré

Denk je dat de positie je goed past, maar heb je een iets andere achtergrond dan hierboven omschreven? Solliciteer of neem voorafgaand aan je sollicitatie contact op (zie onder).

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een afwisselende en uitdagende functie bij een bloeiende wetenschappelijke afdeling. In deze functie krijg je de mogelijkheid zowel je onderzoeksvaardigheden als je vaardigheden op het gebied van projectmanagement en academisch adviseren verder door te ontwikkelen. Onder begeleiding van ervaren senior onderzoekers in het veld werk je aan uiteenlopende projecten waarin je leert wetenschap en praktijk met elkaar in verbinding te brengen. Het volgen van trainingen op dit gebied behoort expliciet tot de mogelijkheden.
  • Een salaris van minimaal € 3.226,00 (Schaal 10) en maximaal € 5.090,00 (Schaal 10) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Onderzoeker 4. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
  • Een functie voor minstens 0,8 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar. Daarna is er uitzicht op verlenging.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
  • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • goede en voordelige sportfaciliteiten
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen
Bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar de grote sociale problemen van deze tijd. We combineren sociologie, antropologie, politicologie, communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap. Want voor de complexe maatschappelijke vragen van nu bestaan geen pasklare oplossingen. Die moet je multidisciplinair aanpakken. Samen verbreed je je blik, kom je tot nieuwe inzichten en bedenk je creatieve oplossingen.

Kom je werken bij Sociale Wetenschappen? Dan werk je samen met collega’s uit verschillende disciplines in een inspirerend werk- en studieklimaat. Plezierig werken, in een professionele organisatie met een informele werksfeer, waar we je graag ruimte bieden voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.000 studenten en meer dan 350 medewerkers.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 5.500 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Additionele informatie

Ben jij enthousiast over deze positie en overtuigd dat jouw expertise bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van onze universiteit? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 3966

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 20 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).