- Intern - Hoofd Juridische Bibliotheek / Teamleider Bibliotheek Services Roeterseilandcampus

- Intern - Hoofd Juridische Bibliotheek / Teamleider Bibliotheek Services Roeterseilandcampus

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 26 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnenkort ontstaat er zowel bij de Juridische Bibliotheek (JB) als bij de Universiteitsbibliotheek (UB) een vacature voor een leidinggevende. We benutten deze situatie om de twee vacatures te combineren in één functie, en denken dat we daardoor nog meer synergie kunnen halen uit de bestaande samenwerking. Qua tijdsverdeling heeft ongeveer tweederde betrekking op de JB en de rest op de UB.

Zie je het als een uitdaging om twee teams aan te sturen die met veel toewijding bezig zijn met de bibliothecaire dienstverlening aan studenten, docenten en onderzoekers, en de continue vernieuwing daarin? Heb je plezier in het coachen van je collega’s maar werk je ook graag zelf volop mee in het bibliotheekwerk? En lukt het je gemakkelijk om signalen op te pikken uit de wereld van onderwijs en onderzoek waardoor je met je teams goed kunt meebewegen met de veranderende vraag van de faculteit(-en)?

Dan nodigen we je graag uit te solliciteren op deze vacature!

Wat ga je doen?
Het hoofd van de Juridische Bibliotheek (JB) geeft leiding aan een team met een omvang van ca. 6 fte, en valt hiërarchisch onder de directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR). Omdat de JB een facultaire bibliotheek is, is het belangrijk dat de bibliotheek met al haar activiteiten nauw aansluit bij de strategie en wensen van het facultaire onderzoek en onderwijs.

Dat vereist een actieve houding van het hoofd om die informatie op te halen die bijdraagt aan een effectieve ondersteuning. Belangrijk daarbij is dat wenselijkheid en haalbaarheid steeds goed tegen elkaar worden afgewogen. Dat vraagt om een goed inzicht in de ontwikkelingen in het eigen vakgebied, het kunnen onderscheiden van trends en hypes, en de beoordeling van ontwikkelingen op hun toepasbaarheid.

De Teamleider Bibliotheek Services Roeterseilandcampus (REC) geeft leiding aan een team met een omvang van ca. 3 fte, en valt hiërarchisch onder het Hoofd Campusdiensten UvA van de UB. De teamleider sluit aan bij het beleid van de betreffende afdeling en heeft daarbij een actieve inbreng in het signaleren van kansen in de ontwikkeling van de dienstverlening. De teamleider is ook verantwoordelijk voor het beheer van de studieplekken op de Roeterseilandcampus. De teamleider onderhoudt contacten en werkt samen met relevante partijen op de campus en neemt deel aan campusbrede overleggen die voor de UB van belang zijn.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt ruime leidinggevende ervaring en bent thuis in de wereld van onderwijs en onderzoek. Bij voorkeur heb je ervaring in de (academische) bibliotheekwereld. Je staat bekend om je coachende stijl van leidinggeven.

Daarnaast heb je:
  • Een academisch werk- en denkniveau;
  • Een proactieve houding in de wisselwerking met onderwijs en onderzoek zodat het aanbod van informatiediensten soepel meebeweegt met de vraag;
  • Een klantgerichte houding richting studenten, docenten en onderzoekers;
  • Zeer goede contactuele en communicatieve eigenschappen;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 32-38 uur per week voor één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je salaris bedraagt afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband € 4.332, - tot € 5.929, - bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur; dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De inhoud van de functie past binnen het UFO-profiel Afdelingshoofd 3, schaal 11. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Betrokken, verantwoordelijk en met een open blik. Zo kijken we bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de rol van het recht in een (internationale) samenleving die voortdurend verandert. Met ruim 5.000 studenten, ongeveer 600 medewerkers en een begroting van ongeveer 70 miljoen euro zijn we een van de grotere juridische faculteiten in Nederland.

We leiden juristen op die het recht effectief weten in te zetten met als doel daadwerkelijk bij te dragen aan oplossingen voor de samenleving. Met vernieuwend en grensverleggend onderzoek spelen we in op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo houden we altijd de verbinding met de samenleving.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden?

Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Management
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • max. €5929 per maand
  • Universitair
  • 12887

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you