Kwartiermaker Impact Developer

Kwartiermaker Impact Developer

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 16 mei Amsterdam
Wil je als kwartiermaker de impact van public health onderzoek versterken samen met onderzoekers van Amsterdam UMC en partners in Amsterdam? Solliciteer dan op deze vacature voor Impact Developer!

Functieomschrijving

Voor het Amsterdam Prevention Network (APN) zijn we op zoek naar een Impact Developer die een strategisch plan ontwikkelt om met de kennis die in het netwerk wordt opgedaan de publieke gezondheid te verbeteren en gezondheidsachterstanden terug te dringen.

Een belangrijke basis voor het werk dat binnen het APN gebeurt, is het zogeheten systeemperspectief. De toepassing van dit perspectief op het terrein van de publieke gezondheid is relatief nieuw. Volksgezondheidsproblemen, zoals de toename van obesitas, het toenemend aantal jongeren met mentale gezondheidsproblemen, verschillen in gezondheid tussen bevolkingsgroepen, en invloeden van het klimaat op gezondheid, worden in dit perspectief gezien als een symptoom van een onderliggend krachtenveld. Dit wordt aangeduid als een ‘complex systeem’. Dat systeem bestaat uit veel verschillende actoren en factoren die elkaar beïnvloeden.

Het type kennis dat nodig is om vanuit dit perspectief de volksgezondheid te verbeteren, verschilt van de meer traditionele benadering. Verschillen zijn o.a.:
  • Het vereist een meer holistische kijk op problemen (i.p.v. een reductionistische);
  • Het accepteren dat meerdere acties moeten worden ingezet om problemen te voorkomen (i.p.v. puntoplossingen);
  • Het accepteren van onzekerheid over te verwachten uitkomsten (i.p.v. eenduidige conclusies over de effectiviteit van interventies uit bijvoorbeeld trials);
  • Korte cycli van ontwikkelen, uitproberen en verder opschalen dan wel deels stoppen met innovaties (i.p.v. van langdurige trajecten van kennis ontwikkelen en verspreiden, en op basis daarvan de praktijk in één keer groots aanpassen).

Dit vraagt ook om een andere manier van samenwerken tussen onderzoek enerzijds en beleid/praktijk anderzijds, waarbij het genereren van kennis en valorisatie veelal hand in hand gaan. De betrokken partijen werken daarin vanuit een (gedeeld) systeemperspectief met elkaar samen. Valorisatie van onderzoek is dan zeker geen kwestie van een lineair proces (onderzoeksresultaten - wetenschappelijke publicatie - communicatie naar beleid/praktijk/burger - vertaling naar een concreet product), maar de vraag is: hoe moet het dan wel?

Wil je een rol in spelen om het toepassen van het systeemdenken bij het terugdringen van gezondheidsachterstanden verder te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken een Impact Developer, die als kwartiermaker deze opdracht op zich neemt, samen met onderzoekers van het Amsterdam UMC en partners in de stad.

APN verder uitgelegd

Het APN bestaat uit onderzoekers en docenten die in het Amsterdam UMC zijn aangesteld op zogeheten sectorplangelden, thema preventie Sectorplan: Versnellen op gezondheid | NFU. Stakeholders zijn onder meer GGD-en, gemeenten, eerstelijns zorg, zorgverzekeraars en burgers. Binnen het netwerk ligt de focus op regio Amsterdam, maar natuurlijk is het ‘afzetgebied’ van de kennis die wordt verkregen uiteindelijk veel groter.

De missie van APN is:
  • Samen met de praktijk van de publieke gezondheid, de kennis over effectieve preventie te versterken;
  • En, even belangrijk, ervoor te zorgen dat, samen met de praktijk, de nieuw opgedane kennis wordt ingezet om de publieke gezondheid te verbeteren en gezondheidsachterstanden te verkleinen.

Dit past naadloos bij de valorisatie ambities van het Amsterdam UMC om bij “alles wat we doen expliciet, waardevol en impactvol te maken voor de samenleving en actief bij te dragen aan een gezondere maatschappij.”

Wat zijn je taken
Als Impact Developer krijg je de opdracht:
  1. Als kwartiermaker een strategie te ontwikkelen voor het APN om de kennis die ontwikkeld wordt te valoriseren, om impact te creëren binnen de stad Amsterdam en daarbuiten. Je doet dit samen met onderzoekers van het Amsterdam UMC en partners in de stad. Het strategisch plan specificeert de relevante stakeholders, de doelstellingen en belangen per stakeholder, en de middelen die hiervoor kunnen worden ingezet. Ook specificeert het plan hoe deze taak van impact creëren structureel in het netwerk belegd kan worden. Het systeemdenken en daarbij passende manier van samenwerken tussen onderzoekers en beleid/praktijk, is leidend bij de precieze invulling van het strategisch plan.
  2. Een product te ontwikkelen (boek, film, website) waarin het systeemdenken in relatie tot publieke gezondheid voor stakeholders in de praktijk van de publieke gezondheid toegankelijk wordt gemaakt, waarmee het APN zich naar de praktijk van de publieke gezondheid kan positioneren.

De functie is ingebed binnen een bestaand samenwerkingsverband tussen de Amsterdam UMC, afdeling Public and Occupational Health (POH), en gemeente Amsterdam, afdeling Gezond Leven.

Hier vind je een link naar de Maatschappelijke Impact/Valorisatie Position paper van Amsterdam UMC uit 2023.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau op een relevante discipline (communicatie, journalistiek, wetenschapscommunicatie, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen etc.);
  • Een aantal jaren relevante werkervaring (bijvoorbeeld ervaring in communicatie en interesse in de onderzoekswereld of andersom);
  • Sterke affiniteit met valorisatie en creëren van impact, en de wens tot verdere professionele ontwikkeling in dit veld;
  • Goede spreek-, schrijf- en presentatievaardigheden, zowel in Nederlands als Engels;
  • Strategische denker met hands-on attitude;
  • In staat om zelfstandig én als deel van een team te werken, met verschillende typen professionals (wetenschap, beleid, praktijk).

Arbeidsvoorwaarden

  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar.
  • Inschaling in salarisschaal 11: € 4.678 tot € 6.402 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • De functie als ZZP-er invullen is bespreekbaar.
  • Een plek binnen een netwerk van gedreven onderzoekers die graag het verschil maken met hun werk.
  • Een nauwe samenwerking met de collega’s van de afdeling Gezond Leven van de gemeente Amsterdam,
  • Een nauwe samenwerking met de Impact Developer van Amsterdam Public Health research institute/IXA.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Je komt te werken op de afdeling Public and Occupational Health van Amsterdam UMC, op de locatie VUmc. De afdeling is opgebouwd uit zes secties. Deze functie valt binnen de sectie Health Behaviour and Prevention, die uit ongeveer 40 onderzoekers/docenten bestaat met heel verschillende disciplinaire achtergronden (public health, epidemiologie, gedragswetenschappen, implementatiewetenschap, voeding, complex system science etc.).

De sectie heeft als missie het bevorderen van gezondheidsgedrag in de brede sociale context – om gezondheidsproblemen te voorkomen en gezondheidsongelijkheden te verkleinen – via hoge kwaliteit en impactvol onderzoek, onderwijs en disseminatie. Het onderzoek van deze sectie valt binnen het Amsterdam Public Health onderzoeksinstituut. Meer informatie over de afdeling en de sectie vind je via deze link.

Je zult ook regelmatig een dag(deel) werken bij de collega’s van de afdeling Gezond Leven in het kantoor van GGD Amsterdam, een kantoorlocatie in het centrum van Amsterdam, met uitzicht op de grachten.

Additionele informatie

Let op: Alléén Nederlandstalige motivatiebrieven worden in behandeling genomen. Tijdens de publicatieperiode worden sollicitaties continu behandeld. Als er voldoende kandidaten zijn, kan het zijn dat de vacature tussentijds wordt gesloten.

Voor vragen over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met:

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rhiannon Sandfort, Recruitment adviseur, via r.e.sandfort@amsterdamumc.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we voor een aantal functiegroepen standaard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Lees hier wat dit inhoudt en of het voor jouw functie van toepassing is.

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 24—36 uur per week
  • €4678—€6402 per maand
  • Universitair
  • 11375

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Amsterdam UMC). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 16 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).