Adviseur infectieziektebestrijding

Adviseur infectieziektebestrijding

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 22 mei Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de voorbereiding op grootschalige uitbraken van infectieziekten? Zet jouw expertise in om professionals in het veld te adviseren over casuïstiek en draag bij aan de ontwikkeling van richtlijnen. Je komt bij ons terecht in een dynamische omgeving, in een team dat zich dagelijks inzet voor de gezondheid van de samenleving. Benieuwd hoe jij ons hierbij kunt helpen? Lees verder!

Functieomschrijving

Wat ga je doen

Als Adviseur Infectieziektebestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) speel je een cruciale rol in het voorbereiden en bestrijden van infectieziekten, zowel op dagelijkse basis, als tijdens grootschalige uitbraken. Je bent beleidsadviseur en hebt een rol als voorwacht, waarbij jouw inhoudelijke expertise inzet om dagelijks professionals in het veld, zoals GGD-medewerkers en andere professionals in de eerste- en tweedelijns zorg te ondersteunen en advies te geven. 

Je bent betrokken bij de opschaling en advisering bij grootschalige uitbraken, zowel nationaal als binnen het internationale netwerk en draagt bij aan besluitvorming, adviesproducten en verslaglegging. Denk hierbij aan het uitwerken van een onderwerp met één van de artsen ter behandeling in een responsteam en achteraf het uitwerken van het beleid zodat het geschikt is voor gebruik in de praktijk.

Ook ben je onderdeel van een themagroep, zoals ‘preparedness’ of ‘vaccine preventable diseases’, waarin je je expertise verder kunt ontwikkelen. Vanuit deze themagroep draag je ook bij aan de ontwikkeling van LCI-richtlijnen voor de bestrijding van infectieziekten en je onderhoudt contact met ketenpartners.

Bovendien ligt er een mooie gelegenheid om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek dat ons centrum initieert, zoals naar doelmatiger bron- en contactonderzoek.

Waar kom je te werken

Je komt te werken in een dynamisch team binnen de afdeling Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding in Bilthoven. Samen met 8 artsen en een team van 12 beleidsadviseurs vorm je een hecht team dat zich dagelijks inzet voor de gezondheid van de samenleving. Het RIVM biedt een stimulerende werkomgeving waarin je de kans krijgt om bij te dragen aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Ons diverse team zorgt voor een levendige dynamiek en een prettige werksfeer waarin betrokkenheid en energie centraal staan. Met een tijdelijk contract en een reële optie tot verlenging naar onbepaalde tijd, biedt deze functie een stabiele basis voor verdere groei en ontwikkeling in je carrière.

Meer informatie

Interesse? Solliciteer nu en draag bij aan de bestrijding van infectieziekten bij het RIVM. Voor vragen over de rol kun je contact opnemen met afdelingshoofd Jente Lange (06-2757 0833), hij vertelt je graag meer.

Specificaties

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functie-eisen

Wie ben jij

Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en een opgewekte, klantvriendelijke instelling. 

Gestroomlijnd en zelfstandig werken is jouw tweede natuur, waarbij je prioriteiten stelt en hoofdzaken van bijzaken scheidt. Je hebt het vermogen om snel te schakelen tussen operationele taken en strategische besluitvorming in een dynamische omgeving. Flexibiliteit, resultaatgerichtheid, stressbestendigheid en goede samenwerkingsvaardigheden zijn daarom vanzelfsprekend voor jou.

Je hebt affiniteit met het ontwikkelen van interne procesbeschrijvingen en het borgen van processen, en beschikt over een scherp analytisch vermogen. Bovendien ben je bedreven in verslaglegging, schrijven en presenteren.

Wat neem je verder mee:

  • Een afgeronde hbo-opleiding sociaal verpleegkundige met een specialisatie in infectieziektebestrijding, of een afgeronde wo-opleiding op gezondheidswetenschappelijk gebied, waardoor je een diepgaande kennis van infectieziekten en de bijbehorende bestrijdingsstrategieën hebt;
  • Je hebt minimaal 5 jaar praktijkervaring in de infectieziektenbestrijding;
  • Je bent gewend om ingewikkelde materie kort en bondig weer te geven in rapporten;
  • Aantoonbare ervaring met crisismanagement en het coördineren van grootschalige responsacties bij infectieziekte-uitbraken is een pre;
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels om als voorwacht alle contacten te kunnen onderhouden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau: schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Verpleging en verzorging
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €3662—€5586 per maand
  • HBO+
  • AT RIVM 20240507-2

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you