PhD: onderzoek naar methode voor diversiteit in volksgezondheidsprogramma’s

PhD: onderzoek naar methode voor diversiteit in volksgezondheidsprogramma’s

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 28 mei Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zet jij je onderzoekskwaliteiten graag in om onderzoek naar methode voor diversiteit in volksgezondheidsprogramma’s te ontwikkelen om de toegankelijkheid van volksgezondheidsprogramma’s en wetenschappelijk onderzoek te verbeteren? Dan moet jij zeker reageren!

Functieomschrijving

Binnen het RIVM onderzoeken we gepassioneerd hoe we burgers beter kunnen bereiken en betrekken bij volksgezondheidsprogramma’s en wetenschappelijk onderzoek die we uitvoeren. We zijn op zoek naar een promovendus die samen met burgers en andere stakeholders innovatieve transdisciplinaire methoden gaat integreren, toepassen en evalueren.

Doel van het onderzoek

Verschillende groepen in onze samenleving worden onvoldoende bereikt met en betrokken bij volksgezondheidsprogramma’s en zijn ondervertegenwoordigd in wetenschappelijk onderzoek. Bij beleidsmakers, uitvoerders en onderzoekers is nog maar weinig bekend over hoe geschikte kanalen en routes ingezet en geborgd kunnen worden, hoe vertrouwen op te bouwen, en hoe timing en relevantie van het aanbod van volksgezondheidprogramma’s en wetenschappelijk onderzoek te verbeteren. In dit project ontwikkelen we samen met jou de INDIGO-strategie: een methode om (minder goede bereikte) burgers beter te bereiken en te betrekken.

Werkzaamheden en taken

In een 4-jarig promotietraject werk je samen met een interdisciplinair projectteam van wetenschappelijk onderzoekers en afgevaardigden van stakeholders. In een literatuuronderzoek selecteer je veelbelovende methoden. Deze ga je samen met burgers, wetenschappelijk onderzoekers en andere stakeholders  integreren in de INDIGO strategie. In kleinschalige haalbaarheidsstudies wordt getest hoe de INDIGO-strategie in de praktijk kan worden geïmplementeerd in bevolkingsonderzoeken naar kanker en in wetenschappelijk onderzoek. Vervolgens evalueer je welk effect INDIGO heeft op bereik, geïnformeerde besluitvorming, vertrouwen in en relevantie van het aanbod van de bevolkingsonderzoeken en wetenschappelijk onderzoek. Ook onderzoek je gebruikerservaringen en belemmerende en bevorderende factoren in implementatie.

We verwachten van jou een actieve houding waarmee je bijdraagt aan de doelen van dit project. Je weet zelf ook vorm en invulling te geven aan de vraagstukken die daarbinnen van belang kunnen zijn. Je gaat daarbij analytisch, creatief en oplossingsgericht te werk. Wij hebben de ontwikkeling van onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Tijdens het promotietraject zijn er mogelijkheden tot het volgen van cursussen om jouw kwaliteiten als onderzoeker verder te ontwikkelen. Jouw rol heeft impact want gedurende jouw promotietraject zul je minimaal vijf wetenschappelijke publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften schrijven en jouw onderzoeksresultaten op nationale en/of internationale conferenties presenteren. Het project resulteert uiteindelijk in een proefschrift.

Aanstelling

De aanstelling is aan het RIVM bij het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) en als externe PhD-kandidaat bij Universiteit van Amsterdam (afdeling Public & Occupational Health, Amsterdam UMC). Naast je vaste werkplek op het RIVM, zal je ook één dag per week bij Amsterdam UMC werkzaam zijn.

Het team van supervisors bestaat uit: Dr. Ronella Grootens (RIVM), Prof. Dr. Rik Crutzen (RIVM/Universiteit Maastricht) en Dr. Mirjam Fransen (RIVM/Universiteit van Amsterdam)

De Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) is een onderdeel van het Centrum  Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM. De taak van de LCI is om de infectieziektebestrijding soepel te laten verlopen, zowel in de dagelijkse praktijk, als tijdens grootschalige uitbraken van infectieziekten. Vast ankerpunt voor infectieziektebestrijding vormen de meer dan 150 richtlijnen, draaiboeken en verpleegkundige stappenplannen van de LCI. De richtlijnen worden ontwikkeld door de LCI in samenwerking met deskundigen uit het veld en vastgesteld door het Landelijk Overleg Infectieziektebestrijding (LOI). Onderwerpen variëren van COVID-19 tot scabiës en van de bof tot syfilis.

De zorg voor morgen begint vandaag

Wil jij hier aan meewerken als PhD-kandidaat? Stuur dan je sollictatie via een reactie met je CV en motivatie op deze vacature. Heb je nog vragen of wil je meer weten over het RIVM dan kun je deze stellen aan Mart Stein, coördinator onderzoek via mart.stein@rivm.nl. of aan Dr. Mirjam Fransen van het Centrum Preventie, Leefstijl en Gezondheid via (mirjam.fransen@rivm.nl)

Specificaties

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functie-eisen

Jij bent een flexibele, creatieve en gemotiveerde onderzoeker. Je bent sociaal, communicatief vaardig, kunt snel schakelen en overzicht houden over het project!.

Je werkt graag in een multidisciplinair team en bent een collegiale samenwerkingspartner wat wij je ook als team bieden. Je werkt nauwkeurig en efficiënt. Je vindt het leuk om met burgers en andere stakeholders in gesprek te gaan en creatief bezig te zijn met het ontwikkelen van transdisciplinaire methoden.

Overall zet jij je graag in om de toegankelijkheid van volksgezondheidsprogramma’s en wetenschappelijk onderzoek te verbeteren. Dit is een belangrijke doorontwikkeleing voor het RIVM waar jij deel van kunt uitmaken!

Daarnaast zien we graag dat je beschikt over:

  • Een universitaire studie (MSc) in de sociale wetenschappen, gezondheidswetenschappen, gedragswetenschappen, communicatie of biomedische wetenschappen
  • Uitstekende taal- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Affiniteit met participatie of werken met verschillende doelgroepen

De volgende competenties zijn een pré voor deze functie:

  • Ervaring met en een goede beheersing van zowel kwalitatieve (bijvoorbeeld door middel van interviews, focusgroepen of co-creatie) als kwantitatieve onderzoeksmethoden
  • Kennis van transdisciplinair onderzoek
  • Ervaring met werken binnen een projectteam
  • Ervaring met co-creatie met eindgebruikers
  • Ervaring met het schrijven van internationale wetenschappelijke publicaties

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisomschrijving Het salaris wordt gedurende het promotieonderzoek als volgt vastgesteld:
  • het eerste jaar € 2.945,77 bruto per maand (volgens schaal 8, salaristrede 0);
  • het tweede jaar volgens schaal 8, salaristrede 5;
  • het derde jaar volgens schaal 8, salaristrede 7;
  • het vierde jaar volgens schaal 8, salaristrede 8.
  • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur voor de duur van 48 maanden
  • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Economie; Recht; Gezondheid; Natuurwetenschappen; Voeding
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT RIVM 20240515

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you