Afdelingshoofd Collectiemanagement en Publieksdiensten

Afdelingshoofd Collectiemanagement en Publieksdiensten

Geplaatst Deadline Locatie
28 jun vandaag Tilburg
Tilburg University | Library is op zoek naar een Afdelingshoofd Collectiemanagement en Publieksdiensten (0,8-1,0 fte) voor de Divisie Library & IT Services, afdeling collectiemanagement, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst 12 maanden met aansluitend een vast dienstverband.

Functieomschrijving

Ben jij de persoon die onze Universiteitsbibliotheek verder ontwikkelt?  Zorg jij dat (online) wetenschappelijke informatie duurzaam toegankelijk is door optimale inzet van systemen en medewerkers? Ben je gedreven om de dienstverlening van de digitale en fysieke bibliotheek in samenhang te vernieuwen? En lijkt het je een uitdaging dit te realiseren samen met een team van front- en backoffice specialisten? Lees dan verder.

Als hoofd van de afdeling Collectiemanagement ben je ben je verantwoordelijk voor de bibliotheeklocatie, depots en de dienstverlening zowel digitaal en aan de balie aan de gebruikers van de bibliotheeklocatie. 

Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van het frontoffice- en het backoffice team (plm. 14 fte en plm. 10 studentmedewerkers). Het front-office team is verantwoordelijk voor het gebouwbeheer en dienstverlening in de bibliotheeklocatie die bestaat uit variatie van studievoorzieningen met plm. 800 studieplekken voor zelfstudie en groepswerk. De front office overziet de studieplekken en de functionele ruimten in de bibliotheek. Deze fungeert als eerste contactpunt voor studenten voor basis ICT-ondersteuning. Dit team dat wordt aangestuurd door een teamleider is verantwoordelijk voor de inname en uitleen van materialen, en het interbibliothecaire leenverkeer. Zij helpen bij het vinden van de juiste informatiebronnen, het zoeken in digitale catalogi databases (digitale bibliotheek), het gebruik van de bibliotheeksystemen en verzorgen rondleidingen.

Het backoffice team is verantwoordelijk voor het (de)collectioneren en het goed vindbaar en toegankelijk maken van digitale wetenschappelijke informatiebronnen ten behoeve van onderwijs en onderzoek. De afdeling is verantwoordelijk voor het in licentie nemen, metadateren, catalogiseren, beheren (digitaal en in de depots), en ontsluiting van informatiebronnen, als ook het analyseren van het gebruik en advisering over (de)collectioneren. In deze taakstelling werkt het backoffice team samen met de informatiespecialisten in het team Research Support. Je draagt bij aan een goede samenwerking tussen deze teams waarbij het faciliteren van kennisontwikkeling door de wetenschappers en studenten van de TiU centraal staat.

Daarnaast neem je deel aan diverse interne overleggen (o.a. met studenten) en je vertegenwoordigt de universiteit in relevante landelijke overlegorganen. 

Als hoofd van de afdeling Collectiemanagement werk je samen met de manager Library en de afdelingshoofden Research Support en Brabant-Collectie. Je bent verantwoordelijk voor verandertrajecten binnen (bijv. nodig op basis van programma Digitaal Voorwaarts) de Library en vertaalt deze naar actieplannen.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

 • Je hebt een WO-opleiding en bent bekend met de wereld van wetenschappelijke informatievoorziening in het hoger onderwijs en onderzoek en de ontwikkelingen daarbinnen onder meer t.a.v. Open Science en digitalisering.
 • Je hebt ruime ervaring in een gelijkwaardige leidinggevende functie en hebt verander- en besluitvormingsprocessen (mede) geleid.
 • Je hebt relevante ervaring met collectiebeheer, - behoud en – registratie.
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Voor deze functie is uitstekende beheersing van het Engels vereist: CEFR-niveau C1. 

Jouw talenten

 • Je bent een teamplayer, resultaatgericht, omgevingsbewust en communicatief sterk.
 • Je inspireert en stimuleert samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en draagt bij aan een open en inclusieve werkomgeving. 
 • Je bent digitaal vaardig en actief bezig met het aanpassen van dienstverlening op basis van digitale ontwikkelingen zoals AI. 
 • Je bent innovatief in het ontplooien van initiatieven en activiteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8-1,0 fte (38-40 uur per week) van de volledige werktijd. 

Het salaris bedraagt minimaal €5.247,- bruto per maand en maximaal €6.737,-bruto per maand bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Afdelingshoofd 2 schaal 12 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Ingrid Wijk, interim-manager Library (i.m.wijk@tilburguniversity.edu). Indien je informeel eens wilt komen kennismaken kan dat ook.

Specificaties

 • Management; Beleid- en staf; IT
 • 32—40 uur per week
 • €5247—€6737 per maand
 • Universitair
 • 22341

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 24 juli 2024 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Ingrid Wijk inclusief CV. De eerste selectiegesprekken staan gepland begin augustus 2024. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 24 juli 2024 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Ingrid Wijk inclusief CV. De eerste selectiegesprekken staan gepland begin augustus 2024. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Solliciteer uiterlijk op 23 jul 2024 23:58 (Europe/Amsterdam).