Medewerker Acquisitie en Metadata

Medewerker Acquisitie en Metadata

Geplaatst Deadline Locatie
28 jun 11 aug Tilburg
Tilburg University | Library is op zoek naar een Medewerker Acquisitie en Metadata (0,8-1,0 fte) voor de Divisie en afdeling Library & IT Services, Collection Management, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden, aansluitend een vast dienstverband.

Functieomschrijving

Ben jij de ervaren bibliotheekmedewerker die ervoor zorgt dat wetenschappers en studenten altijd kunnen beschikken over informatiebronnen voor hun onderzoek en studie? Help je mee om de licenties hiervoor te regelen en de collectie gebruiksklaar te maken en actueel te houden?  Ben je geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen rondom Linked (Open) Data en het steeds beter vindbaar maken van de collecties?  Dan is deze functie iets voor jou!
 
Jouw functie
De afdeling Collection Management is verantwoordelijk voor het verwerven van nieuwe informatiebronnen voor het onderwijs en onderzoek, als ook het registreren, toegankelijk maken en beheren van de hierbij behorende metadata. De afdeling zorgt ervoor dat de publicaties van auteurs van Tilburg University de juiste metadata krijgen. Door deze materialen goed te ontsluiten draag je bij aan het vergroten van de zichtbaarheid en de vindbaarheid van onze collecties.
 
Je deskundigheid op het terrein van titelbeschrijven/metadateren blijf je proactief ontwikkelen en bijscholen waarbij de focus ligt op vernieuwen en verbeteren. Je informeert collega’s actief over nieuwe ontwikkelingen en bent in staat om inhoudelijke projecten  te coördineren.
 
Jouw taken

 • Je verzorgt het bestelproces, van aanschaf en maken van persoonlijke bestelprofielen en verwerking van de (print en online) bronnen in het bibliotheeksysteem tot afhandeling van facturen, bewaken van de voortgang, onderhouden van contacten met uitgevers en andere leveranciers. 
 • Je verdiept je in nieuwe relevante ontwikkelingen (nationaal en internationaal) op het gebied van metadateren zoals Linked (Open) Data, automatische onderwerpontsluiting en gebruik van artificiële intelligentie (AI). Je informeert collega’s proactief over deze nieuwe ontwikkelingen en doet voorstellen aan hoe deze in te zetten in de UB.
 • Je neemt namens Tilburg University deel aan de landelijke expertise werkgroep metadateren.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

 • Hbo werk- en denkniveau, of meerdere jaren werkervaring als titelbeschrijver/catalogiseerder;
 • kennis van en inzicht in administratieve processen rondom informatiemateriaal;
 • Hebt ervaring met projectmatig werken en coördineren van inhoudelijke projecten;
 • kennis van (bibliografische) formats, metadatering en internationale regelgeving, zoals RDA en MARC21;
 • ervaring met bibliotheek- en discoverysystemen, bij voorkeur WMS en WorldCat Discovery;
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Voor deze functie is goede beheersing van het Engels vereist: CEFR-niveau C1.

Competenties

 • kennis van het WorldShare Platform en het ontsluiten van seriële publicaties is een pre.
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels.
 • je bent proactief, leergierig, resultaatgericht, analytisch en accuraat.

 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8-1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd.
 
Het salaris bedraagt minimaal € 2.693,- en maximaal € 3.636,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Medewerker Bibliotheek Services 1 en salarisschaal 7 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.
 
Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 
Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Ingrid Wijk, a.i. Library Manager (i.m.wijk@tilburguniversity.edu). 

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); IT
 • 32—40 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • HBO
 • 22342

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 11 augustus 2024 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Geef daarbij ook aan wanneer je kunt starten. Richt je motivatiebrief aan Ingrid Wijk  en voeg een CV toe. De eerste selectiegesprekken staan gepland in week van 19 augustus.
 
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.
 
Je start bij voorkeur per 1 september  2024 met werken bij Tilburg University.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 11 augustus 2024 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Geef daarbij ook aan wanneer je kunt starten. Richt je motivatiebrief aan Ingrid Wijk  en voeg een CV toe. De eerste selectiegesprekken staan gepland in week van 19 augustus.
 
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.
 
Je start bij voorkeur per 1 september  2024 met werken bij Tilburg University.

Solliciteer uiterlijk op 11 aug 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).