Analist Massaspectrometrie (0,8 fte/1,0 fte*)

Analist Massaspectrometrie (0,8 fte/1,0 fte*)

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 24 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

• een afgeronde opleiding (hlo of master’s) op het gebied van analytische chemie of een gerelateerd onderwerp
• aantoonbare ervaring met het bedienen en onderhouden van LC-MS apparatuur en met het zelfstandig ontwikkelen van methodes
• goede mondelinge en schriftelijke uitdrukk

Functieomschrijving

• een afgeronde opleiding (hlo of master’s) op het gebied van analytische chemie of een gerelateerd onderwerp
• aantoonbare ervaring met het bedienen en onderhouden van LC-MS apparatuur en met het zelfstandig ontwikkelen van methodes
• goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en het Nederlands
• zelfstandig, flexibel, initiatiefrijk, gestructureerd, oplossingsgericht
• affiniteit met zowel instrumentele techniek als data-analyse software
• geschikt om te werken in een interdisciplinaire, academische en internationale omgeving.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• verrichten van LC-MS analyses en rapporteren van resultaten aan onderzoekers met zeer uiteenlopende achtergrond en kennis
• ontwikkelen, implementeren en valideren van nieuwe LC-MS methodes
• onderhouden van LC-MS instrumentatie en oplossen van technische problemen
• bijdragen aan de algemene organisatie van het MS laboratorium.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris aan van minimaal € 2161,- (schaal 7 cao Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 3722,- (schaal 9) bruto per maand volledige werktijd.

Het betreft een aanstelling voor een periode van een jaar. Bij gebleken geschiktheid, blijkend uit een positieve beoordeling na een jaar, is er uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

*De vacature is vooralsnog voor de omvang van 0,8 fte. Indien een collega naar verwachting in de loop van 2019 gebruik gaat maken van prepensioen, ontstaat de behoefte om uit te breiden naar een fulltime positie

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 25.05.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculty of Science and Engineering

De Rijksuniversiteit Groningen is een ambitieuze internationale top 100 research-universiteit, stevig geworteld in het noorden van Nederland. Ruim 30.000 studenten en meer dan 5.500 medewerkers uit 120 landen vormen een hechte gemeenschap. Wij onderhouden nauwe banden met andere kennisinstellingen en werken wereldwijd samen met overheden en bedrijfsleven. Dankzij onze bijzondere interdisciplinaire benadering dragen wij bij aan oplossingen voor actuele maatschappelijke problemen, vooral op het gebied van Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society.

Afdeling
Het Interfaculty Mass Spectrometry Center (IMSC) is op zoek naar een ervaren analist op het gebied van massaspectrometrie. Het IMSC is een onderzoeksfaciliteit binnen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en verzorgt massaspectrometrie-analyses voor onderzoeksafdelingen van RUG, UMCG en daarbuiten. Jaarlijks komen meer dan 150 onderzoekers van meer dan 40 groepen bij ons om metingen te laten verrichten, en de onderzoeksprojecten zijn daarom zeer divers, variërend van biomedisch tot farmaceutisch, chemisch en biologisch.

Het IMSC maakt deel uit van de vakgroep Analytische Biochemie, en is gehuisvest in het ERIBA-gebouw op het UMCG terrein. Het IMSC en AB beschikken hier over een goed geoutilleerd laboratorium met circa 15 massaspectrometers, voornamelijk LC-MS instrumenten. Het IMSC draagt rechtstreeks bij aan onderzoeksprojecten en fungeert als expertisecentrum voor massaspectrometrie.

De nadruk van het onderzoek en het MS-werk ligt de laatste jaren sterk op het gebied van proteomics en metabolomics, waar nog grote analytische uitdagingen liggen. Het IMSC biedt naast MS analyses uitgebreide ondersteuning op het gebied van monstervoorbewerking en data-analyse aan de gebruikers van de faciliteit.

De analist gaat werken bij het IMSC onder leiding van Dr. Hjalmar Permentier, en zal samenwerken met andere ervaren analisten en daarnaast deel uitmaken van de AB groep.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • max. €3722 per maand
  • HBO+
  • 218119

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you