Onderzoeker omgevingsveiligheid

Onderzoeker omgevingsveiligheid

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 27 mei Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu - Onderzoeker omgevingsveiligheid

Functieomschrijving

Een ongeval met gevaarlijke stoffen kan grote gevolgen hebben voor de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een brand in de chemische industrie of incidenten bij het transport van gevaarlijke stoffen. De overheid en het bedrijfsleven werken samen om de kans op dergelijke ongevallen zo klein mogelijk te houden en de leefomgeving zo veilig mogelijk. Als onderzoeker omgevingsveiligheid bij het Centrum Veiligheid speel jij daarin een belangrijke rol.

Het Centrum Veiligheid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert en ondersteunt overheden, professionals en hulpverleners bij het voorkómen van, voorbereiden op en bestrijden van een ongeval of ramp. Als gedreven onderzoeker omgevingsveiligheid ondersteun je overheden met onderzoek en advies over risicovolle situaties en hun oorzaken. Je levert daarmee een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen en het beperken van mogelijke schade voor mensen, het milieu en de economie.

Je voert onderzoeksprojecten uit voor omgevingsveiligheid, werkt aan de verbetering van onze rekenmethoden en je adviseert de betrokken overheden over de consequenties van beleidskeuzes. Je vertaalt complex jargon naar informatie die voor een breed publiek toegankelijk is. Je werkt binnen een programmateam dat uitvoering geeft aan de opdrachten voor verschillende opdrachtgevers, zoals ministeries, inspecties, provincies, gemeenten of omgevingsdiensten. Daarbij werk je onder aansturing van een coördinator en je legt verantwoording af aan het afdelingshoofd.

We verwachten van je dat je je standpunten helder onderbouwt in rapporten, factsheets en presentaties. Je draait mee in het programmateam Omgevingsveiligheid en je levert hierin een actieve bijdrage aan de ontwikkelingen in het werkveld. Je precieze werkpakket is afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring, en je volgt intern een opleiding om bijgeschoold te worden in de kennis die nodig is voor de functie. Daarnaast participeer je in de responsorganisatie van het Centrum Veiligheid, die ondersteuning biedt bij grootschalige incidenten met straling, chemische of biologische agentia. Dit betekent dat je zo nu en dan meedraait in 24/7-bereikbaarheidsdiensten.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op academisch of postdoctoraal niveau in een natuurwetenschappelijke of technische richting.
  • Je hebt een uitstekend analytisch vermogen, en minimaal enkele jaren ervaring in het uitvoeren van onderzoeksprojecten.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van omgevingsveiligheid/externe veiligheid. 
  • Je bent creatief en in staat vernieuwende oplossingen te vinden.
  • Je bent vaardig in het uitvoeren van onderzoeken en het analyseren van data en onderzoeksresultaten.
  • Je bent een teamspeler, straalt enthousiasme uit, bent proactief en hebt uitstekende sociale vaardigheden.
  • Je kunt goed plannen en organiseren, en onder tijdsdruk blijf je goed functioneren.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels, wat tot uitdrukking komt in het schrijven van rapporten en het presenteren van je onderzoek.
  • Je hebt overtuigingskracht, bent initiatiefrijk en weet mensen te verbinden.
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveauschaal: 10
  • Maand­salaris: Min €2.554 – Max. €4.106 (bruto)
  • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
  • Contract­duur: 2 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich al meer dan honderd jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Wij zijn een kennisinstituut op het gebied van volksgezondheid, voeding, milieu en veiligheid en vervullen de rol van betrouwbare adviseur (trusted advisor). Vanuit de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden, ondersteunen wij burgers, professionals en overheden. Wij voeren kennisintensieve taken uit, verrichten zelf onderzoek en verzamelen wereldwijd kennis. Jaarlijks brengen wij een groot aantal kennisproducten uit in de vorm van publicaties, adviezen, rapporten en factsheets.

Wij kiezen positie midden in de maatschappij, om zo iets te betekenen voor anderen – voor opdrachtgevers, voor netwerk- en ketenpartners en voor de maatschappij als geheel. Deskundig, betrouwbaar en waakzaam zijn belangrijke kernwaarden, naast onafhankelijk, omgevingsbewust, dienend en verbindend.

Samenwerken is essentieel voor het RIVM van nu en de toekomst. Wij bouwen aan nieuwe netwerken en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Vernieuwing en flexibiliteit zijn belangrijke pijlers. Een ondernemende houding, lef, transparantie en een stevige dosis lerend vermogen zijn voor ons van wezenlijk belang. Bij het RIVM, gevestigd in Bilthoven, werken ongeveer 1.800 mensen.

RIVM. De zorg voor morgen begint vandaag.

Afdeling

Centrum Veiligheid

Je werkt binnen het Centrum Veiligheid op de afdeling Model- en Scenario-Onderzoek (MSO). Binnen het centrum richten wij ons op de fysieke veiligheid bij situaties waarin sprake is van (dreigende) ongevallen en incidenten en de hieruit voortvloeiende effecten. Bij incidenten kunnen mens en milieu worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Voorbeelden van dergelijke incidenten zijn grote branden, (transport)ongevallen, lekkages of aanslagen met chemische, radiologische of biologische stoffen. Het centrum biedt ondersteuning aan beleidsdirecties, inspectiediensten en crisismanagementorganisaties. En we leveren kennis ten behoeve van veiligheidsbeleid, bijvoorbeeld op gebied van handhaving en bescherming. Wij bieden een multidisciplinaire werkomgeving waarin deskundigen op het gebied van de fysieke veiligheid nauw samenwerken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 32—36 uur per week
  • €2554—€4106 per maand
  • Universitair
  • AT M&V-VLH-078

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you