Hoofd Juridische Zaken (1,0 fte)

Hoofd Juridische Zaken (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 13 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een breed onderlegde jurist met een mensgerichte, coachende stijl van leidinggeven en ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving. In deze rol zijn een open vizier, een positieve houding en een goed politiek bestuurlijk gevoel absolute vereisten. Er is veel ruimte voor het meedenken in processen, strategie en beleid.

Werkzaamheden

  • het aansturen van en mensgericht leidinggeven aan het juridische team en het vervullen van de rol van een meewerkend voorman/vrouw.
  • het dragen van verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de juridische strategie en het beleid;
  • het in vertrouwen adviseren van het College van Bestuur en de secretaris daarvan bij juridische vragen die ook bestuurlijk gevoelig zijn;
  • het adviseren over en behandelen van de meest uiteenlopende (complexe en gevoelige) juridische vraagstukken van de organisatie;
  • het bewaken van de juridische kwaliteit, de corporate governance, integriteit, privacy en compliance van de organisatie;het signaleren van relevante ontwikkelingen die het juridische werkterrein raken, zowel in- en extern en daar adequaat op inspelen;
  • het concipiëren en/of beoordelen van diverse overeenkomsten die vanuit de organisatie ter toetsing worden voorgelegd;
  • het behandelen van claims en klachten;het begeleiden van juridische procedures;
  • het onderhouden van contacten en samenwerken met interne en externe specialisten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • afgeronde WO opleiding Rechten en academisch werk- en denkniveau;
  • relevante werkervaring (minimaal 6 jaar) in een bestuurlijke omgeving is een harde eis;
  • brede kennis en ervaring op zoveel mogelijk rechtsgebieden waaronder het algemeen bestuursrecht, privaatrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingsrecht, staatssteunrecht, subsidierecht, intellectueel eigendomsrecht en publiek private samenwerkingsverbanden;
  • aantoonbare leidinggevende ervaring, dan wel aantoonbaar groeipotentieel daar naartoe; of ervaring met het aansturen van een team;
  • kennis van en/of affiniteit met het werken in het hoger onderwijs en/of wetenschappelijk onderzoek; ondernemende en proactieve persoonlijkheid die stevige relaties ontwikkelt met diverse stakeholders;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • excellente beheersing van de Engelse taal, minimaal niveau C1 is vereist;
  • een zeer nauwkeurige en accurate werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van twaalf maanden met uitzicht op verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 4.815,-- en maximaal € 5.861,-- bruto per maand (schaal 13 CAO Nederlandse Universiteiten) bij een volledige werkweek.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium. De EUR is een universiteit met lef en heeft de ambitie om excellentie na te streven om aantrekkelijk te zijn voor toptalent maar tegelijkertijd ook toegankelijk te blijven voor brede groepen. Zij onderscheidt zich door goede studiesuccessen, arbeidsmarktrelevantie van haar opleidingen, full career aanbod, een scherpe focus in het onderzoek en wijdvertakte internationale samenwerking. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

De universiteit telt ruim 27.000 studenten (waarvan ongeveer 5.500 met een niet-Nederlands paspoort), circa 2.800 medewerkers, 500+ hoogleraren en een jaaromzet van ongeveer € 550 miljoen.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De ABD is de centrale staforganisatie van de Erasmus Universiteit. De dienst adviseert en ondersteunt het College van Bestuur (CvB) en facultaire besturen bij het waarmaken van hun strategische doelen, vooral op het gebied van kwaliteit, toegankelijkheid en financiering van onderwijs en onderzoek. Het College van Bestuur alsmede de decanen van de faculteiten zijn de primaire opdrachtgevers van de ABD.

De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Ook het Erasmus Magazine is bij de ABD ondergebracht. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

De Afdeling Juridische Zaken (JZ)

Juridische Zaken (5 juristen)  is onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD) en is een centrale eenheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). JZ werkt samen met de bedrijfsjuristen bij HR van het University Support Centre, de Universiteitsbibliotheek en de faculteiten van de EUR. Er is regulier contact met de juridische afdelingen van het Erasmus MC. De JZ juristen worden hiërarchisch aangestuurd door het hoofd JZ. Het hoofd rapporteert aan de directeur van de ABD.

De afdeling JZ levert proactief praktische juridische kennis aan de EUR. Haar medewerkers adviseren gevraagd en ongevraagd in strategische en beleidstrajecten. Ze voeren procedures en/of leveren ondersteuning daarbij; ze ontwerpen en toetsen regelingen, subsidieaanvragen en contracten. JZ is tevens het kenniscentrum voor praktische kennis over privacy.

De Functie

Het hoofd Juridische Zaken is binnen en buiten de EUR gezaghebbend op verschillende rechtsgebieden.

Zij/hij ontwikkelt het beleid met betrekking tot bestuursrechtelijke zaken, (inter)nationale samenwerkingsverbanden (inclusief publiek-private juridische samenwerking), inkoop en aanbestedingsrecht, corporate governance, juridische kwaliteit, integriteit, privacy en intellectueel eigendomsrecht. Zij/hij is verantwoordelijk voor de juiste inzet en de ontwikkeling van de medewerkers en voor de kwaliteit van de werkzaamheden van JZ.

Het hoofd JZ vertegenwoordigt de juridische functie bij de voorbereiding van vergaderingen van het College van Bestuur in het Agenda-Overleg. Het hoofd is lid van het MT ABD en neemt deel aan het Landelijk Juristenoverleg (overleg van de 14 Nederlandse universiteiten). Het huidige hoofd is projectleider Legal Research Services en is deelnemer aan het Overleg Voorzitters Examencommissies.

Medewerkers van JZ zijn professionals en hebben in principe een grote zelfstandigheid in hun functioneren. Dit vraagt om stimulerend en verbindend leiderschap waarbinnen nadrukkelijk ook taken kunnen worden gedelegeerd.

 

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • 1805231

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you