Senior Java ontwikkelaar/ Lead Developer

Senior Java ontwikkelaar/ Lead Developer

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun 1 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De universiteit is haar universitaire website aan het uitbreiden en is daarom op zoek naar een senior Java ontwikkelaar in de rol van lead developer. De Lead Developer zorgt voor de ontwikkeling van de website, de inrichting van het CMS (Hippo CMS) en de koppelingen met andere applicaties. Daarnaast werkt de Lead Developer als primus interparis binnen het bouwteam. Verder kunt u ingezet worden op andere universitaire projecten, zoals op het gebied van datamanagement.

U wordt verantwoordelijk voor de realisatie (ontwikkeling) van nieuwe toepassingen of aanpassen van bestaande functionaliteiten. Daarnaast wordt u  verantwoordelijk voor het aandragen van oplossingen op complex technisch gebied, passend binnen de geldende architectuurprincipes.

Uw taken

  • Aansturen van de developers en betrokken infrastructuur beheerder;
  • ontwerpen, documenteren, bouwen, in samenwerking met senior Functioneel Beheer integraal testen en onderhouden van modules, widgets en componenten voor de universitaire externe en interne websites;
  • ontwerpen, documenteren, bouwen en in samenwerking met senior Functioneel Beheer integraal testen van technische koppelingen tussen systemen en het verzorgen van systeemintegratie tussen bestaande en nieuwe systemen;
  • ontwikkelen en testen van deploymentscripts;
  • migreren van applicaties naar nieuwe versies inclusief overdragen van gerealiseerde ontwikkeling en documentatie aan Applicatiebeheer;
  • het oplossen van complexe problemen door bugfixes en troubleshooting;
  • afstemmen met product owners van prioritering van de Product backlog, met onder andere issues, wensen, bugs;
  • adviseren op tactisch en strategisch niveau.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde relevante (ICT-) opleiding  zoals Informatica of Technische Informatica;
  • Meerdere jaren (werk)ervaring opgedaan in vergelijkbare complexe  (web-) omgevingen;
  • Modelgedreven software ontwikkeling en objectgeoriënteerd denken is een tweede natuur;
  • Bij voorkeur ervaring binnen universitaire of onderwijs organisaties;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in het ontwikkelen met Java;
  • Kennis van infrastructuur en architectuur principes;
  • Opleiding en meerjarige ervaring met werken volgens scrum;
  • Aantoonbare ervaring met het aansturen van een software ontwikkelteam als scrummaster;
  • In staat het ontwikkelproces te beoordelen en aan te sturen;
  • Een analytisch denker met oog voor resultaat en een communicatief ingestelde teamplayer;
  • Tot aanbeveling strekt kennis van en/of ervaring met: Hippo CMS (versie 7.6 en hoger – huidig gebruik versie 10);  Apache Jackrabbit (JCR specificaties); Jira en Confluence; Enterprise Search Lucene / Elastic Search); version control systemen (GIT); deployment tooling (Jenkins).

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid voor een vast dienstverband na gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en werkervaring, minimaal € 3.475,- maximaal € 4.757,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

VOG
In de dagelijkse werkzaamheden krijgt u te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vindt u op https://www.justis.nl/producten/vog/.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

ISSC

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de centrale ICT dienstverlener van de Universiteit Leiden. Met ongeveer 130 collega’s, ondersteunen wij onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Denk daarbij aan het beheren van het agglomeratienetwerk en de VOIP telefoniediensten, de identity en access management (IAM) infrastructuur, de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, alsook de ontwikkeling en het beheer van de universitaire werkplekvoorzieningen. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij steeds meer agile wordt gewerkt. De dienstverlening is belegd binnen de afdelingen Customer Relations (klantprocessen & relatiebeheer), Operations (server-/netwerkbeheer en bedrijfsvoeringsystemen), Development (ontwikkeling en projectmanagement), Strategy & Facilities (security, architectuur, inkoop & contractmanagement). De komende periode ligt de focus op de eindgebruikerdiensten, data management, identity & access management en hybride cloud. Prachtige uitdagingen waar we voor staan en die vragen om vakmanschap en betrokken collega’s .

Het ontwikkelteam bestaat nu uit 2 interne ontwikkelaars, een aantal externe ontwikkelaars en een applicatie architect, een externe tester en een externe frontend developer. Dit team werkt volgens de scrum methodiek, bouwt en levert op in sprints van 3 weken. U wordt lid van dit bouwteam en werkt volgens scrum. Enkele uitgangspunten voor bouw van de releases is standaardisatie, eenvoud, hergebruik en kostenbewust.

http://issc.leidenuniv.nl/

Specificaties

  • IT
  • 30.4—38 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • HBO+
  • 18-204

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Niels Bohrweg 1, 2333 CA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you